NRK Meny
Normal

Kristian Ødegård

Kristian Ødegård ble født 12. april 1974 i Oslo. Som 8-9-åring gikk han på danseskole, men det var som TV-produsent hans interesser gikk i retning av.

Kristian Ødegård
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Han regisserte filmen ”Get ready to be Boyzvoiced” i 2000 sammen med Espen Eckbo, Henrik Elvestad og Mathis Fürst. Sammen med Espen Eckbo laget han ”Nissene på låven” i 2001, – en julekalender på 24 programmer som ble sendt på TV2. Og Kristian fikk prøve seg som programleder i tillegg til å skrive manus og regissere serien. Talk show-harselas ble det i TV-serien ”Tonight med Timothy Dahle” i 2003. Også denne gang både foran og bak kameraet, – sammen med Espen Eckbo.

Kristian Ødegård og Alexandra Kakurina
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Det var TV2-programmet ”Skal vi danse” som for alvor gjorde Kristian kjent over hele landet. Med seertall som konkurrerte med NRKs gullrekke på fredagskveldene, hadde TV2 stor suksess med dansekonkurransen der kjendiser lærte seg å danse gjennom serien.  Kristian Ødegård gikk seirende ut av hele konkurransen sammen med sin 9 år yngre russiske dansepartner, Alexandra Kakurina. Han vant over Susanne Goksør Bjerkreim i finalen.

Stjerneklart med Kristian Ødegård, mandag 29.01.07 kl. 22.05 på NRK P1.

 

Kulturstrøm

 • Lager «Buffy the Vampire Slayer»

  20th Century Fox Television skal lage en ny versjon av 90-tallsklassikeren «Buffy the Vampire Slayer», skriver Variety. Serien skal produseres av Joss Whedon, som også holdt i den originale serien. Serien handler om Buffy Summers (Sarah Michelle Gellar) som får et kall om å bekjempe vampyrer og etterhvert en hel mengde andre monstre. «Buffy, vampyrenes skrekk», som den het på norsk, gikk fra 1996 til 2003 og ble vist på TVNorge.

  Buffy The Vampire Slayer
  Foto: Handout © c.20thC.Fox/Everett/REX
 • Gard Nilssen ny Artist in Residence

  Gard Nilssen blir Artist in Residence i 2019, dette melder Moldejazz i en pressemelding. Nilssen omtales som en trommeslager med hjerte for jazz og improvisert musikk. Trommisen har sin bakgrunn fra jazzlinja på NTNU. Han har tidligere gjestet Moldejazz en rekke ganger med ulike band.

  Gard Nilssen
  Foto: Moldejazz