Otto Ulseth

Som fotballjournalist ble han oppfordret til å sette seg mer inn i faget, og nå er han Drillos assistent som landslagstrener for Irak. Otto Ulseth er gjest i Stjerneklart.

Otto Ulseth
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Hør: Stjerneklart med Otto Ulseth

Otto Ulseth ble født 29. juli 1957 og vokste opp i Klæbu, i et sosialdemokratisk hjem. Partiorganet, Arbeider-Avisa, var eneste lovlige avis i hjemmet, og unge Otto begynte tidlig å levere stoff fra kommunestyremøtene i Klæbu til redaksjonen. Men det var den store konkurrenten, Adresseavisen, som ble hans arbeidsgiver rett etter at han hadde tatt examen artium. Første arbeidsdag var 18. mai 1976, men etter en heftig russefeiring, forsov journalistspiren seg så grundig at redaktør Victor Johansen måtte gi ham utsettelse på tiltredelsen til dagen etter.

Otto Ulseth

Otto Ullseth.

Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Midtveis i militærtjenesten ble han fast ansatt i Adressa og arbeidet som nyhetsjournalist der til begynnelsen av 1980-tallet, da han flyttet til Oslo og gikk til Dagbladet. Etter 4 år der fikk han jobb i NRK Radio på Tyholt i Trondheim, blant annet som vaktsjef i programmet Her og nå. Han var deretter nyhetsredaktør i ett år i gamle gode, nå nedlagte, Arbeider-Avisa, før han var tilbake i Adresseavisen igjen. Hans sportsinteresse førte ham til sportsredaksjonen som kommentator og senere sportsredaktør.

Fotball har alltid stått sentralt i Ottos interessesfære, først som spiller på Klæbu i aldersbestemte lag, men senere som trener. Som seniortrener førte han 4 lag opp en divisjon; Varden fra Meråker, Ranheim, Tydal og Nardo. Som trener for Stjørdals-Blink ble det ikke opprykk, men blant spillerne står nok bildet spikret i hukommelsen av en morgenfrisk og sprudlende trener i Fjellhallen på Stjørdal klokka 7 om morran, etter å ha kjørt de 5 milene fra bostedet Klæbu for å trene før arbeidstid. Ikke rart at oppmøtet var stort!

Som fotballkommentator ble han utfordret til å sette seg mer inn i faget, og tok dermed både C- og D-utdanning som fotballtrener, med sin nåværende sjef, Egil Drillo Olsen, som veileder.

Høsten 2003 ble Ulseth hentet som assistenttrener til Tippeligalaget Tromsø av daværende hovedtrener Per Mathias Høgmo. Etter suksess-sesongen 2004 trakk Høgmo seg, og Otto Ulseth ble hovedtrener. Det gikk ikke like bra, for resultatene uteble, Tromsø havnet i nedrykksstriden og Otto fikk sparken i august 2005. Han gikk da tilbake til sportsredaksjonen i Adresseavisen, men dannet så rådgivningsselskapet TotalConsult sammen med den tidligere proffsyklisten og sykkeltreneren Atle Kvålsvoll. I høst ble han valgt som Egil Drillo Olsens assistenttrener for det irakiske landslaget i fotball.

Ulseth og Drillo

Otto Ulseth og Drillo.

Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

Otto har skrevet flere bøker, også om sin sjef Drillo. Han er gift med Anita fra Ørsta og har tre barn, Trine på 16, Janne på 15 og Per-Morten på 12, og de bor fortsatt i Klæbu utenfor Trondheim.

Hør: Stjerneklart med Otto Ulseth

Stjerneklart med Otto Ulseth, mandag 26.11.07 kl. 22.00 på NRK P1

 

Kulturstrøm

 • Får filmstøtte

  To norske filmprosjekter får millionstøtte fra Nordisk Film og TV Fond. Kajsa Næss' animasjonsfilm «Titina» om rivaliseringen mellom Amundsen og Nobile får 3,5 millioner, og Joachim Triers siste film i Oslo-trilogien, «Verdens Verste Menneske» får 2,4 millioner, skriver Rushprint. Filmene har budsjetter på henholdsvis 72 og 47 millioner.

 • Mener vedtak om riving er ugyldig

  Plan- og bygningsetaten har mottatt flere formelle klager på vedtaket om rivingen av Y-blokka. Fortidsminneforeningen ber om at vedtaket må omgjøres, blant annet grunnet «vesentlige mangler i reguleringsplanen». Også Norske arkitekters landsforbund har sendt inn klage før fristen gikk ut fredag. Plan- og bygningsetaten har også mottatt klager fra én privatperson, og ICOMOS (the International Council of Monuments and Sites) (NTB).

  Y-blokka. Demonstrasjon mot riving
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • «Ut og stjæle hester» beste film

  Pia Tjelta vant Amanda for beste kvinnelige hovedrolle i «Blindsone». Prisen for beste mannlige hovedrolle gikk til Tobias Santelmann for rollen i «Mordene i Kongo». Beste regi gikk til Hans Petter Moland for «Ut og stjæle hester».

  Pia Tjelta
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix