NRK Meny
Normal

Konsert for hunder

Lou Reed og Laurie Anderson lager konsert du må være en hund etter lyd for å høre!

Lou Reed og kona Laurie Anderson

Lou Reed og kona Laurie Anderson under en pressekonferanse for festivalen Vivid Sydney.

Foto: GREG WOOD / Afp

Illustrasjonsfoto hund

Det er kun hunder, eller andre dyr, som vil kunne høre de høyfrekvente lydene under konserten «Music for dogs» i Sydney.

Foto: NIGEL TREBLIN / AFP
Laurie Anderson

Laurie Anderson har skrevet «Music for dogs».

Foto: GREG WOOD / Afp

Den 5. juni blir en spesiell dag for operahuset i Sydney. Da vil nemlig Lou Reed og hans kone Laurie Anderson framføre en konsert – du må være en hund etter lyd for å høre.

- Ville det ikke vært fantastisk?

Paret har tatt på seg oppdraget som kuratorer for festivalen Vivid Sydney i det australske operahuset, og det var Anderson som fikk idéen til hunde-konserten. Ved en tidligere konsert hadde hun sett ut over publikum og forestilt seg at de alle sammen var hunder, i følge Reuters.

- Ville det ikke vært fantastisk om du spilte en konsert og så utover, og alt du så var hunder, tenkte Anderson, og sa dermed:

- Dersom jeg noen gang får muligheten til å gjøre noe slikt, vil jeg gjøre det.

Åpen for alle hunder og deres eiere

Det 20 minutter lange stykket «Music for dogs» er skrevet av Anderson og blir framført på samme høye frekvens som man får i hundefløyter. Dermed er det kun hunder og andre dyr som kan høre lyden, mens deres eiere kun vil få stillhet.

«Music for Dogs» vil fremføres 5. juni og er en del av festivalen som startet 27. mai og varer til 21. juni. Konserten er selvsagt åpen for alle hunder og deres eiere, og har gratis inngang.

Vivid-festivalen, som i fjor hadde produsent Brian Eno som kurator, ønsket seg rare samarbeidskonstellasjoner under årets begivenhet, og det fikk de.

Lou Reed, kjent som både rocker og støymusiker vil – som han gjorde under Bergenfest nylig, også spille sin «Metal Machine Music».

Operaen i Sydney, slik den så ut under åpningen av Vivid Sydney-festivalen.

Operaen i Sydney, slik den så ut under åpningen av Vivid Sydney-festivalen.

Foto: TORSTEN BLACKWOOD / Afp

Flere kulturnyheter