Hopp til innhold

Ble nektet å synge «Perfect Day»

En gråtende Susan Boyle måtte trekke seg fra medvirkningen i «America’s Got Talent» etter at Lou Reed personlig nektet henne å synge «Perfect Day».

Susan Boyle

Susan Boyle har gjort en lang rekke coverlåter før – blant annet «Wild Horses» av Rolling Stones. Men synge «Perfect Day» fikk hun ikke, det nektet Lou Reed henne.

Foto: Shizuo Kambayashi / Ap

Lou Reed

Lou Reed ville ikke ha sangen sin framført av Susan Boyle på «America’s Got Talent».

Foto: JAIME REINA / Afp

Rett før innspillingen fikk nemlig TV-produsentene beskjed at Reed nektet den skotske talentshowvinneren å synge hans klassiske 1972-hitlåt – fordi han ikke er noen fan av Boyle.

- Veldig følsom

Da var det ikke tid for backingsangerne å innøve noen erstatningslåt, så Susan Boyle måtte droppe hele sin opptreden – som hun hadde fløyet til Los Angeles fra Storbritannia for å gjøre.

– Susan er veldig følsom, og ble virkelig lei seg. Dette ga selvtilliten hennes et skudd for baugen, sier en kilde nær Boyle til Daily Mail.

Brøt sammen i tårer

Boyle skal ha sittet i en bil underveis til fjernsynsstudioet da beskjeden kom, og brøt sammen i tårer, heter det videre.

I november slippes Susan Boyles album nummer to, som har fått tittelen «The Gift». Hun har hintet om at det blir en 60-tallsfølelse over det, «fordi det var min tid».

Debutplaten «I Dreamed A Dream» kom i november i fjor, med et unntak kun bestående av coverlåter, skal ha solgt over syv millioner eksemplarer.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober