NRK Meny
Normal

Ble nektet å synge «Perfect Day»

En gråtende Susan Boyle måtte trekke seg fra medvirkningen i «America’s Got Talent» etter at Lou Reed personlig nektet henne å synge «Perfect Day».

Susan Boyle

Susan Boyle har gjort en lang rekke coverlåter før – blant annet «Wild Horses» av Rolling Stones. Men synge «Perfect Day» fikk hun ikke, det nektet Lou Reed henne.

Foto: Shizuo Kambayashi / Ap

Lou Reed

Lou Reed ville ikke ha sangen sin framført av Susan Boyle på «America’s Got Talent».

Foto: JAIME REINA / Afp

Rett før innspillingen fikk nemlig TV-produsentene beskjed at Reed nektet den skotske talentshowvinneren å synge hans klassiske 1972-hitlåt – fordi han ikke er noen fan av Boyle.

- Veldig følsom

Da var det ikke tid for backingsangerne å innøve noen erstatningslåt, så Susan Boyle måtte droppe hele sin opptreden – som hun hadde fløyet til Los Angeles fra Storbritannia for å gjøre.

– Susan er veldig følsom, og ble virkelig lei seg. Dette ga selvtilliten hennes et skudd for baugen, sier en kilde nær Boyle til Daily Mail.

Brøt sammen i tårer

Boyle skal ha sittet i en bil underveis til fjernsynsstudioet da beskjeden kom, og brøt sammen i tårer, heter det videre.

I november slippes Susan Boyles album nummer to, som har fått tittelen «The Gift». Hun har hintet om at det blir en 60-tallsfølelse over det, «fordi det var min tid».

Debutplaten «I Dreamed A Dream» kom i november i fjor, med et unntak kun bestående av coverlåter, skal ha solgt over syv millioner eksemplarer.

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK