NRK Meny
Normal

Konkurranse uke 15

Her er spørsmålet. Har du svaret, kan du vinne en reisesekk.

Ryk og reis-sekken
Foto: Per Kristian Johansen / NRK

Helt siden Charles Darwin besøkte øygruppen du skal frem til i 1830, har folk latt seg fascinere av det eksotiske dyrelivet.
Kjempeskilpaddene, iguanene og de unike fink-artene er populære motiver blant besøkende turister.

De dragelignende iguanene er et kjent symbol på øygruppen, og etter besøk hit fikk den verdensberømte vitenskapsmannen Charles Darwin fikk ideen til sin evolusjonsteori.

Men i årenes løp har populariteten blitt en påkjenning. På 30 år er besøksantallet mangedoblet. Årlig er rundt 120 000 turister innom øyene, trolig langt mer enn det vesle økosystemet kan tåle.
Øyene ligger nærmere 1000 kilometer rett vest for i Ecuador i Sør-Amerika, som de tilhører. Det er 13 store øyer og en rekke små.

Vet du hvor jeg vil denne gangen kan du sende en e-post eller et postkort: rykogreis@nrk.no eller Ryk og reis, NRK P1 7005 Trondheim.

 

Kulturstrøm

 • Dokumentar: Avijii

  Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Se dokumentaren her:

  Sv. dokumentar. Allerede som 23-åring var svenske Tim Bergling en av verdens mest kjente og populære DJ-er. Våren 2013 dro han på turné i Australia der han trakk fulle hus. Overskuddet gikk til et veldedig prosjekt, "House for Hunger".
 • Feirer 92 år med Shaggy og Kylie

  Britenes dronning Elizabeth markerer sin 92-årsdag med konsert i London lørdag kveld. På scenen står blant andre Sting, Tom Jones og Jamie Cullum. Også Kylie Minogue, Shaggy og Craig David skal opptre på dronningens bursdagsfest (NTB).

  Video Direkte fra parlamentet
  Foto: Nyhetsspiller