Hopp til innhold

Kodenavn Hunter ll

Politiet går til aksjon mot en antatt selvmordsbomber på Stortinget t-banestasjon i Oslo, etter et anonymt telefontips. Men aksjonen går forferdelig galt og skandalen er et faktum.

Hunter II
Foto: Fredrik Arff

Hunter II
Foto: Øystein Hillestad
Hunter II
Foto: Øystein Hillestad / NRK

Det er imidlertid andre interessante spor på offeret. Så interessante at Huntergruppen med Dan Wester (Jan Sælid) og Bjørn Rønningen (Mads Ousdal) i spissen kalles sammen nok en gang. Hva var egentlig oppdraget til mannen på T-banen? Og hvorfor dukker navnet til den anerkjente norske diplomat og fredsmegler Øystein Sæther (Kåre Conradi) opp tidlig i etterforskningen? Hva vet den pågående journalisten, Sigrid Evjen, (Pia Tjelta) som dekker saken for VG?

Vi møter Kåre Conradi som den anerkjente norske diplomat og fredsmegler Øystein Sæther
Foto: Øystein Hillestad
Gisela (Ane Dahl Torp)
Foto: Øystein Hillestad

På grunn av sakens spesielle natur blir Huntergruppen forsterket med Ulrik Berg (Stig Henrik Hoff) politispesialist på terrornettverk. Også Gisela (Ane Dahl Torp), som måtte rømme landet etter forrige sak, blir på finurlig vis igjen involvert. Hunter og PST starter nå en jakt som tar dem via prostitusjonsmiljøet i Norge, til krigsprofitører i Sverige og til slutt til politiske sirkler og fredsforhandlinger i Afrika.

Kommer på NRK1 fredag 31. oktober kl. 22.10

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.