Hopp til innhold

Knut Nærum slutter i «Nytt på nytt»

Etter 16 år og 442 episoder har Knut Nærum bestemt seg for å forlate NRKs gullrekke. Komiker Johan Golden tar over.–

Etter 16 år i Norges mest sette program er det over. Knut Nærum gir seg og overlater laglederstolen til en litt yngre mann.

Innspillingen av sesongens siste episode torsdag neste uke blir Nærums siste. Han sier det er vemodig å gi seg, men at han har vurdert det nøye.

– Det er fin gjeng og en flott redaksjon. Jeg har gjort dette så lenge at det blir trist å slutte, enten jeg vil det eller ikke. Men det skal jeg takle. Jeg har kommet frem til at det er flere fordeler enn ulemper ved å slutte.

Slutter for å skrive

Nærum sier at den fremste fordelen ved å forlate programmet er muligheten til å bruke tid på egne og mer tidkrevende prosjekter.

– Jeg har jobbet på kort sikt i 25 år. Nå skal jeg jeg jobbe mer langsiktig. Jeg skal leve et mer stille, mer tilbaketrukket og mindre synlig liv.

– Jeg skal skrive bøker, tegneserier og teater. Det er jeg allerede godt i gang med.

Har stor tro på arvtageren

Hvor lenge har du visst at du skal slutte?

– Jeg har vurdert det siden høsten 1999. I næringslivet får man beskjed om å skifte jobb etter syv år for ikke å stagnere. Det kan jo hende det er på tide å gi plassen til noen andre.

Nærum skal nå gi sin faste stol videre til komiker Johan Golden. Golden har gjestet programmet ved flere anledninger og Nærum mener han er den optimale arvtageren.

– Han er et funn og det beste valget som kunne vært gjort. Jeg husker sist han var gjest i programmet. Vi var på samme lag og jeg tenkte: «Ikke bare er han morsom, men han kan snakke også. Han kan både tenke, snakke og være morsom på en gang». Han har en naturlig, avslappet og kul humor og er veldig flink med ord.

Knut Nærum og Johan Golden

FORNØYD MED ETTERFØLGEREN: Knut Nærum mener Johan Golden er den beste mulige etterfølgeren til «Nytt på nytt».

Foto: Jarl Nymo / NRK

– Knut er uerstattelig

Knut Nærum har vært med i programmet siden oppstarten i 1999. Programleder Jon Almaas er dermed det eneste gjenværende medlemmet av det opprinnelige panelet. Nærum tror Almaas klarer seg fint uten ham.

– Han klarer seg fint uten meg mesteparten av uka. Han kommer til å være omgitt av dyktige folk fremover.

Jon Almaas har selv tro på at han klarer seg uten Nærum, men sier han blir vanskelig å

Nytt på Nytt: Jon Almaas og Knut Nærum.

16 ÅR: Knut Nærum og Jon Almaas har jobbet med programmet siden 1999.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

erstatte.

– Knut blir ikke lett å erstatte. De sier jo at «ingen er uerstattelige», men Knut er det. Så vi erstatter ikke Knut. Vi begynner på noe nytt.

Selv har han ingen planer om å slutte i programmet.

– Jeg noterer meg at folk slutter rundt meg på alle kanter nå. Men jeg klorer meg fast. Litt kontinuitet må vi ha i dette programmet.

Se Knut Nærums favorittøyeblikk fra «Nytt på nytt»

Etter 400 sendinger med Nytt på Nytt, er dette et av Knut Nærums beste minner.

Se sammendrag av programmets femten første sesonger

Nytt på nytt i 15 år

Kulturstrøm

 • Kadetten avlyser også 2024-festivalen

  Festivalen Kadetten i Sandvika, som kaller seg Norges største hiphopfestival, avlyser årets utgave.

  «Det er med tungt hjerte at vi må meddele at Kadetten 2024 er avlyst», står det på festivalens Instagram-side , og gjengitt av YLTV.

  «Det er utrolig leit, vi var overbevist da vi relanserte festivalen i år at situasjonen og markedet hadde snudd – sånn ble det ikke. Kombinasjonen av vesentlig høyere priser på alt av artister i sjangeren, usikre og innstilte turnéplaner, høyere kostnader og mindre kjøpekraft blant vårt publikum gjør at vi ikke ser det mulig å gjennomføre festivalen i år», står det om årsaken til avlysningen.

  Ifølge Instagram-posten vil kjøpte billetter refunderes automatisk.

  Kadettenfestivalen ble avlyst også i 2023.

  Cezinando på Kadetten 2022
  Foto: Eskil Olaf Vestre / NRK P3
 • Blir den største i Noreg i sommar

  Tons of Rock har alt seld over 130.000 billettar til festivalen i juni. Festivalsjef Jarle Kvåle er overtydd om at dei kjem til å selge alle billettane på kort tid. Dermed vil rockefestivalen på Ekebergsletta bli det største kulturarrangementet i Noreg i år.