Pernille Sørensen til «Nytt på nytt»

Så er katta, eller komikeren Pernille Sørensen, ute av sekken. Hun overtar stafettpinnen i «Nytt på nytt» etter Ingrid Gjessing Linhave.

Pernille Sørensen

TAR BLONDINESTOLEN: Pernille Sørensen blir Jon Almaas' og Knut Nærums nye makker.

Foto: Linn Carin Dirdal

Pernille Sørensen bryter dermed det som «Nytt på nytt»-panelet selv har omtalt som «blondinerekka».

– Dette er drømmejobben, sier komikeren og skuespilleren, som ikke har planer om å bleke håret med det første.

– Jeg får lov til å lage nye vitser til nye temaer hver uke, og finne ut hva folk ler mest av. Det ligger i stand-up sjangerens natur, og det er jo bakgrunnen min. Jeg er veldig glad i å gjøre «Side om Side» også, men der må vi jo vente et halvt år på responsen på en vits. Her kommer den med en gang, smiler Sørensen.

Inntar stolen med «ærefrykt»

Sørensen tar over for Ingrid Gjessing Linhave, som hadde siste sending med «Nytt på nytt»-gjengen sist uke. Sørensen tar ikke lett på oppgaven, men tror den beste strategien er å kjøre sitt eget løp.

Nytt på Nytt kvinnelige programledere

FORGJENGERNE: Anne-Kat Hærland, Linn Skåber og Ingrid Gjessing Linhave.

Foto: NRK

– Det er en stol jeg inntar med stor ærefrykt, det er jo veldig morsomme damer som har sittet i den før meg. Ingrid har gjort en strålende jobb, men jeg skal jo ikke prøve å være Ingrid, det eneste jeg kan gjøre er å være Pernille, sier komikeren.

SE OGSÅ:

Sørensen er ikke fremmed for «Nytt på nytt»-studioet. Hun har tidligere vært gjest, og var vikar for Linn Skåber for fem år siden.

– Så jeg vet jo at det er en jobb man ikke kan late seg i. Det som blir mest nytt er jo at jeg må gjøre om på min egen faste ukerytme, men det gleder jeg meg til, understreker hun.

Video Disse blir vikarer for Linn Skåber

VIKARER: Pernille Sørensen er en av flere som tidligere har prøvd seg som vikar i Nytt på nytt.

– Førstevalget

Sørensen var en klar folkefavoritt til å overta Gjessing Linhaves plass i panelet, med flest stemmer i lesernes egne avstemninger på både NRK.no og i VG.

– Det føles fantastisk! Jeg har hatt en hyggelig uke for å si det sånn, smiler Sørensen.

– Det føles som et arrangert ekteskap, repliserer Knut Nærum lakonisk fra sidelinjen.

«Nytt på nytt»s Jon Almaas og Knut Nærum er veldig fornøyde med det nye tilskuddet til trekløveret, og kan fortelle at de har plukket fra øverste hylle.

– Hun var vårt førstevalg, forteller Nærum.

Pernille Sørensen

Komiker Pernille Sørensen var førstevalget da Jon Almaas og Knut Nærum skulle se seg om etter en arvtaker til Ingrid Gjessing Linhave.

Foto: Linn Carin Dirdal

Varme mottakelser til tross, Sørensen er spent på responsen når seerne skal felle sin dom over debutsendingen.

– Jeg gruer meg. Til nå har jeg jobbet mye med ting som folk ikke mener så mye om, «Nytt på nytt» mener mange mye om ...

– Det kan være at det er Knut og meg det dreier seg om, seertallene endrer seg jo ikke selv om vi endrer damene, sier Almaas med et gryende glis rundt munnen.

Sørensen flirer. Kjemien ser ut til å være på plass.

«Nytt på nytt» har gledet seerne i 15 år. Se noen av høydepunktene her:

Nytt på nytt i 15 år

Kulturstrøm

 • Fortnite kåret til årets spill

  Fortnite vant prisen for årets spill under Golden Joystick Award i London i helgen. Under utdelingen ble Fortnite, som er et skytespill hvor spillere enkeltvis eller i lag spiller mot hverandre, i tillegg kåret til vinner i kategorien årets konkurransespill, skriver Gamesradar.

  Fortnite
  Foto: Epic Games
 • Vil reforhandle kunstbytteavtale

  Det høyrepopulistiske partiet Ligaen vil at Italia skal reforhandle avtalen om utlån av Leonardo Da Vincis malerier til Louvre-museet i Frankrike i forbindelse med markeringen av Da Vincis død for 500 år siden. Leonardo da Vinci ble født i Italia i 1452 og døde i Frankrike 1519. I bytte mot Da Vinci-maleriene skal museet Scuderi del Quirinale i Roma få låne malerier av renessansekunstneren Raphael til en utstilling i 2020 for å markere at det er 500 år siden han døde (NTB).

  Den vitruviske mann - Leonardo da Vinci
  Foto: GABRIEL BOUYS / Afp
 • Borgengården reddes

  Borgengården, et landemerke i Skien sentrum, får penger fra Kulturminnefondet. De gir 300.000 kroner for å sikre den barokke utsmykningen på bygningen. Kulturminnefondet vektlegger den høye kulturminneverdien, samt byggets tilgjengelighet og historikk.

  Borgengården i Skien
  Foto: Anne Lognvik / NRK