NRK Meny
Normal

Klar til å ta alle med storm

Opera-Håvards store øyeblikk har endelig kommet: konsert i Store Studio sammen med pianisten Wolfgang Plagge, direkte på NRK.no!

Håvard Brudevoll og Benedikte Kruse

Håvard og sangpedagog Benedikte Kruse finpusser på «La donna è mobile» en drøy time før konserten skal starte.

Foto: Fred-Olav Vatne / NRK

 • Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
 • Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

For seks uker siden fikk 32 år gamle Håvard Brudevoll i oppdrag av radioprogrammet Kort og klassisk å lære seg arien «La donna è mobile» av Giuseppe Verdi.

Han tok utfordringen på strak arm, selv om han egentlig aldri hadde sunget før – bare mumlet og mimet jule- og bursdagssanger.

Onsdag kveld fra kl. 19 sang Håvard fra Store Studio direkte her på NRK.no, og torsdag fra kl. 13 til 14 kan du også snakke med han via live-chat. Video fra direktesendingen vil bli lagt ut på NRK.no.

Fikk eksperthjelp

Sangpedagog Benedikte Kruse, regiassistent Victoria Bomann-Larsen og pianist Håkon Heggstad ble hentet inn for å lære Håvard kunsten å synge i løpet av kun seks uker.

Etter én og en halv måned med pusteøvelser, push-ups, sang- og skuespillertimer, er tiden endelig kommet: Håvard skal opptre for publikum for aller første gang – i legendariske Store Studio på Marienlyst.

Festkveld

Gitarist Kristian Granmo

Gitarist Kristian Granmo

Foto: Andreas Øverland/www.aop.no

Det er ikke bare Håvards fremføring av «La donna è mobile» publikum får se og høre under konserten:

Den kjente pianisten og komponisten Wolfgang Plagge spiller og tar imot spørsmål om klassisk musikk fra publikum.

Kristian Granmo, et av Norges største talenter på gitar, kommer til Store Studio direkte fra sin egen masterkonsert ved Norges Musikkhøgskole. Fiolinist Sara Övinge, som nettopp har avsluttet en turné med Rikskonsertene, er også med.

Wolfgang Plagge

Wolfgang Plagge prøver pianoet i Store Studio før kveldens konsert.

Foto: Fred-Olav Vatne / NRK

Nettprat torsdag

Har du lyst til å lære deg å synge? Eller vil du vite mer om hvordan Håvard hadde det mens han lærte seg å synge for åpent kamera?

Torsdag fra kl. 13 til 14, mens Kort og Klassisk har sin vanlige sending på radio, kan du snakke med Håvard via live-chat her på NRK.no.

Les mer om Håvard:

Diskutér saken på Kort og Klassisks Facebook-side og på Twitter!

Kulturstrøm

 • Lauryn Hill til Oslo

  Artisten Lauryn Hill har lagt til 12 datoer i Europa på sin verdensturné. Nå er det klart at hun også gjør et stopp i Norge 11. desember i Oslo Spektrum. Turneen feirer 20 års jubileet til solodebuten hennes, «The Miseducation of Lauryn Hill». En del av billettsalget går til MLH Fund, som bidrar med støtte til prosjekter innenfor blant annet utdanning og helse ulike steder i verden (NTB). Youtuberen Nerdwriter lagde nylig denne hyllesten av platen.

  Lauryn Hill på Molde jazzfestival
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Sammenligner Hjorth med Ferrante

  Det skorter ikke på godordene når Vigdis Hjorths roman «Arv og miljø» omtales av den britiske avisen The Guardian. Hjorth-romanen blir trukket fram av den britiske storavisen som en av de beste europeiske romanene som er på vei ut på det engelskspråklige markedet. Avisen omtaler boken som et kontroversielt familiedrama som har fått mye kritikerros hjemme, og spør om Hjorth kan bli den nye Ferrante på det engelske markedet. NRKs anmelder beskrev boka som rasende og klok, skjelvende og stringent da den kom, les anmeldelsen her (NTB/NRK).

  Vigdis Hjorth Arv og miljø
 • Malte Skei Grande på Listhaug-vegg

  Natt til onsdag kom et nytt gatekunstverk opp på stedet i Bergen der bildet av Sylvi Listhaug hang. Denne gang av kulturminister Trine Skei Grande (V). Det er ikke den samme gatekunstneren som står bak, skriver Bergens Tidende.