Hopp til innhold

Klar til å ta alle med storm

Opera-Håvards store øyeblikk har endelig kommet: konsert i Store Studio sammen med pianisten Wolfgang Plagge, direkte på NRK.no!

Håvard Brudevoll og Benedikte Kruse

Håvard og sangpedagog Benedikte Kruse finpusser på «La donna è mobile» en drøy time før konserten skal starte.

Foto: Fred-Olav Vatne / NRK

 • Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
 • Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

For seks uker siden fikk 32 år gamle Håvard Brudevoll i oppdrag av radioprogrammet Kort og klassisk å lære seg arien «La donna è mobile» av Giuseppe Verdi.

Han tok utfordringen på strak arm, selv om han egentlig aldri hadde sunget før – bare mumlet og mimet jule- og bursdagssanger.

Onsdag kveld fra kl. 19 sang Håvard fra Store Studio direkte her på NRK.no, og torsdag fra kl. 13 til 14 kan du også snakke med han via live-chat. Video fra direktesendingen vil bli lagt ut på NRK.no.

Fikk eksperthjelp

Sangpedagog Benedikte Kruse, regiassistent Victoria Bomann-Larsen og pianist Håkon Heggstad ble hentet inn for å lære Håvard kunsten å synge i løpet av kun seks uker.

Etter én og en halv måned med pusteøvelser, push-ups, sang- og skuespillertimer, er tiden endelig kommet: Håvard skal opptre for publikum for aller første gang – i legendariske Store Studio på Marienlyst.

Festkveld

Gitarist Kristian Granmo

Gitarist Kristian Granmo

Foto: Andreas Øverland/www.aop.no

Det er ikke bare Håvards fremføring av «La donna è mobile» publikum får se og høre under konserten:

Den kjente pianisten og komponisten Wolfgang Plagge spiller og tar imot spørsmål om klassisk musikk fra publikum.

Kristian Granmo, et av Norges største talenter på gitar, kommer til Store Studio direkte fra sin egen masterkonsert ved Norges Musikkhøgskole. Fiolinist Sara Övinge, som nettopp har avsluttet en turné med Rikskonsertene, er også med.

Wolfgang Plagge

Wolfgang Plagge prøver pianoet i Store Studio før kveldens konsert.

Foto: Fred-Olav Vatne / NRK

Nettprat torsdag

Har du lyst til å lære deg å synge? Eller vil du vite mer om hvordan Håvard hadde det mens han lærte seg å synge for åpent kamera?

Torsdag fra kl. 13 til 14, mens Kort og Klassisk har sin vanlige sending på radio, kan du snakke med Håvard via live-chat her på NRK.no.

Les mer om Håvard:

Diskutér saken på Kort og Klassisks Facebook-side og på Twitter!

Kulturstrøm

 • HBO bekrefter en tredje sesong av «House of the Dragon»

  «Game of Thrones»-spinoffserien «House of the Dragon» får en tredje sesong, bekrefter HBO.

  Med sesong 2 like om hjørnet slipper altså HBO nyheten om at de har fornyet for ytterligere en sesong av den kritikerroste fantasy-serien.

  – Vi kunne ikke vært mer henrykt for å fortsette historien om House Targaryen og for å se denne crewet skinne på nytt i en sesong tre, sier Francesca Orsi, leder for dramaserier og film ved HBO.

  Pressemeldingen sier ingenting om når innspillingen av tredje sesong starter eller når fansen kan forvente å få se det ferdige resultatet, som naturlig nok trolig blir en god stund til.

  (NTB)