Hopp til innhold

Øver på å spille overlegen

Håvard Brudevoll som før bare mumlet og mimet jule- og bursdagssanger, har bare to uker på seg før han skal opptre for publikum.

Video Håvard øver på å spille overlegen

Operaregissør Victoria Bomann-Larsen skal lære Håvard å spille usympatisk. For karakteren i arien som han skal synge er nettopp det – en usympatisk skjørtejeger.

Håvard har til nå vært gjennom tre sangtimer, etter at P2-programmet Kort og Klassisk hyret inn både sangpedagog og pianist for å lære ham kunsten å synge.

En ny utfordring

Nå skal Håvard ta et stort steg videre, og øve seg på å formidle og få kontakt med publikum i salen. Han skal møte en regissør for aller første gang. Victoria Bomann-Larsen, som jobber med opera-regi, skal hjelpe den ferske Pavarotti-spiren til å bruke både blikk og armbevegelser når han inntar rollen som den usympatiske skjørtejegeren «hertugen».

Det er nå fjerde sangtime, og Håvard skal lære å spille rollen som hertugen i Verdis opera «Rigoletto». Det blir en utfordring for Håvard å spille skuespill attpåtil, siden han er en så fersk sanger, mener regissøren.

– Vi må finne et eller annet i deg, og få deg til å bli mindre sympatisk og vennlig - for det er jo hertugen, så dette må vi jobbe litt med, sier Victoria Bomann-Larsen.

Bare to uker til konserten

Håvard Brudevoll

Håvard inntar rollen som Hertugen med stor entusiasme.

Foto: NRK

Det er bare to uker til alt må være på plass, for da skal Håvard synge på scenen i Store Studio sammen med den kjente pianisten Wolfgang Plagge. Da må alt stemme – både kroppsbevegelser og stemmebruken. Verdis klassiker «La donna è mobile» må sitte som støpt.

– Vær kjekk og grei, hold brystet høyt og hendene i lommene, sier Victoria.

Dermed sprader han rundt med blikket høyt hevet, og øver på å se overlegen ut.

Håvard Brudevoll

Håvard har bare to uker igjen på å lære seg 'La donna è mobile'.

Foto: NRK

– Det kan være lurt å se på en person av gangen, selv om man som sanger gjerne vil se på mange av publikummerne. Men det virker mer sikkert å se på et punkt lenge av gangen, sier Victoria.

Håvard tar utfordringen på strak arm.

– I dag har jeg lært å bli mer arrogant. Jeg har begynt å bli litt mer vant med dette nå, men når det dukker opp publikum kan det nok bli litt verre, sier Håvard.

Du kan være med som publikum. Møt opp i Store Studio, torsdag 24. november kl. 18.30.

Kulturstrøm

  • Girl in Red med historisk milepæl

    Ho er den første norske kvinnelege artisten som har fått éin milliard strøymingar på ein song på strøymetenesta Spotify.

    Det er låten «we fell in love in october» som har bikka éin milliard, ifølgje VG. Låten blei gjeve ut i 2018.

    Marie Ulven Ringheim, som ho eigentleg heiter, seier til avisa at ho synest det er veldig gøy at ei låt som ho har skrive, produsert, miksa og mastra har resonnert så mykje.

    Girl in Red
    Foto: ANNA KURTH / AFP
  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser. Her kan du lese om alle vinnerne.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters