Hopp til innhold

Øver på å spille overlegen

Håvard Brudevoll som før bare mumlet og mimet jule- og bursdagssanger, har bare to uker på seg før han skal opptre for publikum.

Video Håvard øver på å spille overlegen

Operaregissør Victoria Bomann-Larsen skal lære Håvard å spille usympatisk. For karakteren i arien som han skal synge er nettopp det – en usympatisk skjørtejeger.

Håvard har til nå vært gjennom tre sangtimer, etter at P2-programmet Kort og Klassisk hyret inn både sangpedagog og pianist for å lære ham kunsten å synge.

En ny utfordring

Nå skal Håvard ta et stort steg videre, og øve seg på å formidle og få kontakt med publikum i salen. Han skal møte en regissør for aller første gang. Victoria Bomann-Larsen, som jobber med opera-regi, skal hjelpe den ferske Pavarotti-spiren til å bruke både blikk og armbevegelser når han inntar rollen som den usympatiske skjørtejegeren «hertugen».

Det er nå fjerde sangtime, og Håvard skal lære å spille rollen som hertugen i Verdis opera «Rigoletto». Det blir en utfordring for Håvard å spille skuespill attpåtil, siden han er en så fersk sanger, mener regissøren.

– Vi må finne et eller annet i deg, og få deg til å bli mindre sympatisk og vennlig - for det er jo hertugen, så dette må vi jobbe litt med, sier Victoria Bomann-Larsen.

Bare to uker til konserten

Håvard Brudevoll

Håvard inntar rollen som Hertugen med stor entusiasme.

Foto: NRK

Det er bare to uker til alt må være på plass, for da skal Håvard synge på scenen i Store Studio sammen med den kjente pianisten Wolfgang Plagge. Da må alt stemme – både kroppsbevegelser og stemmebruken. Verdis klassiker «La donna è mobile» må sitte som støpt.

– Vær kjekk og grei, hold brystet høyt og hendene i lommene, sier Victoria.

Dermed sprader han rundt med blikket høyt hevet, og øver på å se overlegen ut.

Håvard Brudevoll

Håvard har bare to uker igjen på å lære seg 'La donna è mobile'.

Foto: NRK

– Det kan være lurt å se på en person av gangen, selv om man som sanger gjerne vil se på mange av publikummerne. Men det virker mer sikkert å se på et punkt lenge av gangen, sier Victoria.

Håvard tar utfordringen på strak arm.

– I dag har jeg lært å bli mer arrogant. Jeg har begynt å bli litt mer vant med dette nå, men når det dukker opp publikum kan det nok bli litt verre, sier Håvard.

Du kan være med som publikum. Møt opp i Store Studio, torsdag 24. november kl. 18.30.

Kulturstrøm

  • Bob Newhart (94) er død

    Den amerikanske komikeren og skuespilleren Bob Newhart er død 94 år gammel, opplyser forlaget hans, ifølge Reuters.

    Newhart døde i sitt hjem i Los Angeles etter kort tids sykdom.

    Bob Newhart i 2003
    Foto: JEROME T NAKAGAWA / AP / NTB