NRK Meny
Normal

Kings of Leon setter rekorder

Aldri tidligere har et album solgt raskere på nett enn den nye plata til Kings of Leon.

Kings of Leon

Kings of Leon kan smile for godt salg. Bandet er, fra venstre Jared Followill, Nathan Followill, Matthew Followill og Caleb Followill.

Foto: Victoria Will / Ap

De nye musikalske yndlingene i Kings of Leon setter rekorder med sitt nye album «Come around sundown».

Caleb Followill fra Kings of Leon på scenen under en festival i Manchester tidligere i år

Caleb Followill fra Kings of Leon på scenen under en festival i Manchester tidligere i år.

Foto: Jeff Christensen / Ap

Bandet som debuterte på plate i 2003, har vunnet flere Grammy-priser for sin musikk - blant annet det forrige albumet «Only by the night» fra 2008.

Rekord

Nå har bandet satt rekord i Storbritannia med sitt femte album, som gikk rett inn på toppen av albumlista med det største digitale salget noensinne for den første uka i salg.

183.000 kopier ble kjøpt og hele 49.000 av disse ble kjøpt og lastet ned lovlig på nettet.

- Dette er en fantastisk prestasjon av bandet og viser akkurat hvor raskt det digitale albumet utvikler seg, sier Martin Talbot - sjef for selskapet som samler inn salgstallene, til Gigwise.

Ikke imponert

NRKs Lydverket var imidlertid ikke var veldig imponert over den nye utgivelsen og ga plata terningkast tre.

Kings of Leon-albumen «Because of the times» fra 2007 og «Only by the night» fra 2009 gikk også til topps på albumlistene i Storbritannia.

Kulturstrøm

 • Går fra P3 til Nyheter

  Redaksjonssjef for TV og utvikling i P3, Håkon Moslet forlater kanalen til fordel for Nyhetsdivisjonen i NRK. – Det har vært utrolig gøy og givende, men nå er oppdraget fullført for min del, sier han.

 • Legendarisk TV-konsert på kino

  På dagen, 41 år etter at musikk-ikonet Elvis Presley døde, settes hans legendariske TV-konsert fra 1968 opp på kinoer verden rundt. Filmen som etter hvert fikk navnet «The '68 comeback spesial», vises på flere norske kinoer i dag.The Guardian gir musikkfilmen fire av fem stjerner.

  USA Elvis Presley Elvis Presley
  Foto: Ap
 • Israel berget ESC-finalen i 2019

  Israel vant Eurovision Song Contest, men det har vært uklart om landets kringkastingsselskap har råd til å arrangere neste års finale. Fristen for å stille en garanti på 125 millioner kroner gikk ut denne uka. Det oppsto debatt i landet da statsministeren ble bedt om å skaffe penger, men like før fristen gikk ut kom pengene.

  Netta Barzilai
  Foto: Jack Guez / AFP