NRK Meny
Normal

Kim Myhr blir JazZstipendiat

Sparebank 1 SMN JazZtipendiat 2008 er gitarist og komponist Kim Myhr.

Kim Myhr

JazZtipendiat Kim Myhr

Foto: Anikken Sunde

Stipendet på 250 000 kroner vil bli delt ut hvert år på Moldejazz fremover. Pengene skal gi stipendiaten til å utvikle seg og skape en ny produksjon sammen med Trondheim Jazzorkester. Ordningen skal også bidra til at Trondheim Jazzorkester styrker sin posisjon som et av de ledende store Jazzensembler i Norge.

Juryens begrunnelse lyder som følger:

Stipendiaten er en søkende musiker og komponist med et spennende potensial. Han er på nasjonalt høyt nivå, og har markert seg som en iderik komponist og utøver. Stipendiaten er knyttet til det midtnorske jazzmiljøet, men har sin utdanningsbakgrunn som Bachelor of music fra Berklee college of Music i Boston.

Etter å ha ledet bandet Kilombo i noen år og avsluttet studiene ved Berklee har Kim Myhr i en periode bodd vekselvis i Trondheim, Køln, Paris og Sydney. Den internasjonale orienteringa viser seg både i musikalske preferanser og nye samarbeidspartnere. Hans interesse for kammer- og improvisasjonsmusikk som lever på et lavt lydnivå har ført Kim over i et mer samtidsmusikalsk landskap. Dette gjør at vi kan forvente ytterligere en ny dimensjon for Trondheim Jazzorkester når Kim Myhr innleder samarbeidet med dem. På pressekonferansen i Molde takket han for tilliten og fortalte at mye allerede var klart, blant annet vil Sidsel Endresen være med på vokal.

Trondheim Jazzorkester og Kobert

Kobert og Trondheim Jazzzorkester på Moldejazz 2008

Foto: Anikken Sunde

I fjor var det bandet Kobert som fikk prisen, og de kvitterte med en forrykende konsert med Trondheim Jazzorkester på kulturhuset i Molde.

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK