Hopp til innhold

Superband hyllet Wayne Shorter

San Francisco Jazz Collective består av noen av de fremste musikeren, komponistene og bandlederne i USA for tiden. På deres konsert under Moldejazz i går kveld stod Wayne Shorter i sentrum.

San Fransisco Jazz Collective
Foto: www.sfjazz.org

KONSERTEN HØRER DU PÅ NRK P2 18.JULI Kl 23:03

Her kan du høre en smakebit:

SFJC: "Aung San Su Kyi" introdusert av trompetist og arrangør Dave Douglas

Startet av Joshua Redman

San Francisco Jazz Collective ble startet i 2004 av saksofonisten Joshua Redman. Hvert år tar bandet utgangspunkt i musikken til en sentral amerikansk jazzkomponist. Før har bandet hyllet Ornette Coleman, John Coltrane , Herbie Hancock og Thelonious Monk. I år har kollektivet valgt saxofonlegenden Wayne Shorter. I tillegg til å levere et arrangement av hans musikk, har også hver musiker skrevet en originalkomposisjon.

Besetning

Oktetten San Fransisco Jazz Collective er litt av et stjernelag. Eldstemann er en av jazzens sterkeste saksofonister - Joe Lovano. Dave Douglas spiller trompet, og er også en original og markant trompeter som har besøkt Norge flere ganger med sitt eget band. Trombonisten Robin Eubanks er først og fremst kjent for sitt mangeårige samarbeid med Dave Hollands små og store band.

F.v: Robin Eubanks, Dave Douglas og Joe Lovano

F.v: Robin Eubanks, Dave Douglas og Joe Lovano

Foto: ANikken Sunde

Trommeslageren Eric Harland regnes av mange som den beste av dagens unge trommeslagere i USA. Han spilte forøvrig to konserter her i Molde i går. Han er nemlig også med i Charles Lloyd Quartet.

Miguel Zenon på altsaksofon kjenner vi blant annet fra bandene til Charlie Haden og Steve Coleman.

Saksofonist Miguel Zenón

Saksofonist Miguel Zenón

Foto: Anikken Sunde

Vibrafonist Stefon Harris er en av de fremste på sitt instrument - han vinner stadig priser og utmerkelser for sitt spill og har flere grammy-nominasjoner bak seg.

Vibrafonist Stefon Harris

Vibrafonist Stefon Harris

Foto: Anikken Sunde

Matt Penmann på bass kommer opprinnelig fra New Zealand, og har blant annet spilt med Joshua Redman, Nicholas Payton og Kenny Werner.

Bassist Matt Penman

Bassist Matt Penman

Foto: Anikken Sunde

Pianisten i gruppa Renee Rosnes er fra Canada – med med sterke røtter i Norge.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.