NRK Meny
Normal

Superband hyllet Wayne Shorter

San Francisco Jazz Collective består av noen av de fremste musikeren, komponistene og bandlederne i USA for tiden. På deres konsert under Moldejazz i går kveld stod Wayne Shorter i sentrum.

San Fransisco Jazz Collective
Foto: www.sfjazz.org

KONSERTEN HØRER DU PÅ NRK P2 18.JULI Kl 23:03

Her kan du høre en smakebit:

SFJC: "Aung San Su Kyi" introdusert av trompetist og arrangør Dave Douglas

Startet av Joshua Redman

San Francisco Jazz Collective ble startet i 2004 av saksofonisten Joshua Redman. Hvert år tar bandet utgangspunkt i musikken til en sentral amerikansk jazzkomponist. Før har bandet hyllet Ornette Coleman, John Coltrane , Herbie Hancock og Thelonious Monk. I år har kollektivet valgt saxofonlegenden Wayne Shorter. I tillegg til å levere et arrangement av hans musikk, har også hver musiker skrevet en originalkomposisjon.

Besetning

Oktetten San Fransisco Jazz Collective er litt av et stjernelag. Eldstemann er en av jazzens sterkeste saksofonister - Joe Lovano. Dave Douglas spiller trompet, og er også en original og markant trompeter som har besøkt Norge flere ganger med sitt eget band. Trombonisten Robin Eubanks er først og fremst kjent for sitt mangeårige samarbeid med Dave Hollands små og store band.

F.v: Robin Eubanks, Dave Douglas og Joe Lovano

F.v: Robin Eubanks, Dave Douglas og Joe Lovano

Foto: ANikken Sunde

Trommeslageren Eric Harland regnes av mange som den beste av dagens unge trommeslagere i USA. Han spilte forøvrig to konserter her i Molde i går. Han er nemlig også med i Charles Lloyd Quartet.

Miguel Zenon på altsaksofon kjenner vi blant annet fra bandene til Charlie Haden og Steve Coleman.

Saksofonist Miguel Zenón

Saksofonist Miguel Zenón

Foto: Anikken Sunde

Vibrafonist Stefon Harris er en av de fremste på sitt instrument - han vinner stadig priser og utmerkelser for sitt spill og har flere grammy-nominasjoner bak seg.

Vibrafonist Stefon Harris

Vibrafonist Stefon Harris

Foto: Anikken Sunde

Matt Penmann på bass kommer opprinnelig fra New Zealand, og har blant annet spilt med Joshua Redman, Nicholas Payton og Kenny Werner.

Bassist Matt Penman

Bassist Matt Penman

Foto: Anikken Sunde

Pianisten i gruppa Renee Rosnes er fra Canada – med med sterke røtter i Norge.

Kulturstrøm

  • Jobbar mot neste års festival

    Om eitt døgn startar den internasjonale fotofestivalen Nordic Light i Kristiansund. Og medan enkelte stressar for å rekke morgondagen, har ei gruppe unge fotografar fått eit oppdrag med ein heilt annan deadline. Dei skal nemleg jobbe mot ei utstilling i Finland til hausten og neste års Nordic Light. – Vi har samla nordiske fotografar som skal samarbeide og fotografere temaet «Heim», fortel Clare Gallagher. Sjå innslaget her:

  • Se NRKs dokumentar om Pushwagner

    I 2008 fikk Pushwagner mer enn ti henvendelser fra produsenter som ville lage dokumentar om kunstneren. Mannen som hadde mistet alt, og som ingen trodde ville kunne reise seg igjen. Men i 2008 skjer det ingen trodde var mulig, Pushwagner fikk sitt internasjonale gjennombrudd. NRK-regissør Kristin Rosenløw Eeg fulgte ham gjennom dette fantastiske året.