Hopp til innhold

Trenger både menn og kvinner i musikken

Årets artist in residence på Moldejazz Marilyn Mazur mener det er nødvendig med både kvinnelige og mannlige musikere i bandet.

Future Song

Ingenting å si på likestillingen i Future Song

Foto: Anikken Sunde / NRK

-Det blir ingen helhet hvis det ikke er både kvinnelige og mannlige elementer med. Selvfølgelig har vi alle både kvinnelige og mannlige elementer i oss, så det går ikke bare på kjønn.

Marilyn Mazur har spilt både i rene kvinneband og i band med begge kjønn. Hun legger vekt på å få med alle farger av regnbuen i musikken og så mange forskjellige fasetter som mulig.

-Min erfaring gjennom mange år som musiker er at de orkestrene som fungerer best, er de som har både mannlige og kvinnelige musikere med.

Marilyn Mazur i konsert med Future Song

Marilyn Mazur i konsert med Future Song

Foto: Anikken Sunde / NRK

I Molde har Marilyn Mazur blant annet spilt en konsert med sitt eldste band Future Song. Her er det ingenting å si på kjønnsfordelingen, med 3 kvinner og 4 menn. Vokalist i Future Song har inntil nylig vært Aina Kemanis, men hun er nå ute av bandet på grunn av stemmeproblemer.

Den nye vokalisten i Future Song er norske Tone Åse:

Vokalist Tone Åse i Future Song

Vokalist Tone Åse i Future Song

Foto: Anikken Sunde

-Jeg spilte en konsert i Trondheim for ett års tid siden. Da fikk jeg tips om å sjekke ut en konsert med en spennende sangerinne. Jeg rakk de tre siste låtene av eksamenskonserten hennes, og når jeg hørte musikken tenkte jeg: Dette liker jeg!

Marilyn Mazur ble imponert av Tone Åses vakre sang og utrolige tilstedeværelse på scenen.

-Jeg ble facinert av henne med det samme. Og når Aina Kemanis ikke lengre kunne synge så ringte jeg og spurte Tone Åse om hun ville være med. Jeg kjente henne ikke, hadde bare så vidt hilst på henne den ene gangen i Trondheim. Hun sa heldigvis ja, kom på øvelse og gikk rett inn i Future Song-familien. Så nå er hun vokalisten vår.

Kulturstrøm

 • Anne Heches dødsårsak offentliggjort

  Skuespiller Anne Heche døde av brannskader og av å puste inn røyk, viser resultater fra obduksjonen. Dødsfallet regnes som en ulykke.

  Hollywood-stjernen døde fredag 12. august etter skadene hun pådro seg i bilulukke vest i Hollywood 5. august.

  Hun ble holdt på respirator fram til organene hennes kunne bli donert.

  Heche ble først kjent i såpeoperaen «Another World» på slutten av 80-tallet, før hun ble en av Hollywoods største stjerner sent på 90-tallet.

  Hun var stadig vekk å se på magasinforsider og i storfilmer der hun spilte mot skuespillere som Johnny Depp og Harrison Ford.

  (NTB)

  Anne Heche
  Foto: HO / Reuters
 • Moteikonet Hanae Mori er død

  Den japanske klesdesigneren Hanae Mori er død, 96 år gammel. Mori hadde sitt gjennombrudd som haute couture-designer i Paris på 1970-tallet, som den første japanske motedesigneren. Mori døde i sitt hjem i Tokyo, melder AFP.

  Hennes luksuriøse kreasjoner ble blant annet båret av Grace Kelly, Nancy Reagan og talløse kvinner i det øvre sjikt av det japanske samfunnet. Mori var samtidig et forbilde for japanske kvinner som en av få toppledere i et internasjonalt firma.

  Hun startet sin karriere ved å lage kostymer for japansk film. I 1965 åpnet hun motehus og butikk i New York, og fortsatt så til Paris der hun fikk sitt store gjennombrudd i 1977 og hadde atelier fram til 2004.

  Andre store japanske designere som Issey Miyake, som også døde nå i august, fulgte i hennes fotefar.

  Hanae Mori
  Foto: THOMAS COEX / AFP
 • Asap Rocky erkjenner ikkje straffskuld for skyteepisode

  Rapparen Asap Rocky erkjenner ikkje straffskuld for å ha skote to gongar mot ein kjenning i samband med ein krangel i Hollywood i november.

  Han har fått ordre om å møta i retten på ny 2. november.

  Personen som blei skoten, blei lettare skadd. Asap Rocky, som var den mistenkte gjerningspersonen, flykta til fots saman med to andre menn, ifølgje politiet.

  Rapparen blei seinare pågripen på i ein flyplass i Los Angeles i april, men blei lauslaten mot kausjon seinare same dag.

  Det var også mykje blest rundt 33-åringen då han blei pågripen i Stockholm i 2019 etter ei valdshending. Han blei då halden i svensk varetekt i meir enn ein månad.

  (NTB)

  A$AP Rocky
  Foto: Irfan Khan / AP