– Man får ikke større rolle enn dette

Tolv år gamle Kevin Haugan står ovenfor sitt livs rolle når Billy Elliot har premiere på Folketeateret neste uke.

Kevin Haugan (12) har hovedrollen når Billy Elliot har premiere på Folketeateret 18 september 2014.

Kevin Haugan (12) har ligget i hardtrening siden har ble håndplukket til å spille hovedrollen i Billy Elliot.

For litt over ett år siden ble Kevin Haugan håndplukket til hovedrollen i musikalen Billy Elliot. Over 25.000 billetter har allerede blitt revet bort.

Kevin Haugan

Kevin Haugan (12) elsker å stå på scenen og er glad for å ha fått rollen som Billy Elliot.

Foto: NRK

– Det er veldig gøy å få en så stor rolle. Som liten gutt, er det vel egentlig den største rollen man kan få, forteller Kevin til NRK.

Premieren går av stabelen 18. september på Folketeateret i Oslo, og frem til desember skal den talentfulle tolvåringen stå på scenen flere ganger i uken.

– Jeg elsker å stå på scenen, synge, danse og ha det gøy, sier Kevin, som har opptrådt siden han var syv år.

Oslo er det første stedet i Europa Billy Elliot settes opp utenfor West End i London.

Krevende rolle

I den anerkjente musikalen må Kevin beherske stepping, sang, klassisk, ballett, akrobatikk, moderne dans og skuespill. Det har resultert mye beinhard trening.

– For å bli flink så må man trene flere timer hver dag, sier pappa Freddy Haugan.

Sammen med Kevins mor, Hilde Haugan, driver han Bårdar Danseinstitutt i Oslo. Begge foreldrene er også tidligere profesjonelle dansere, så de vet hva som kreves av sønnen.

– Kevin er fysisk og mentalt veldig sterk, og svært dedikert til det han driver med, forteller moren.

Til tross for et stramt treningsprogram, har foreldrene vært nøye med å ikke presse Kevin for hardt.

– Han har et talent, og da er det viktig at det talentet jobbes med. Det er i Kevins alder arbeidet man legger ned er viktig for seinere resultater. Da må du pushes på en god måte, påpeker faren.

Premierenerver

Premieren er rett rundt hjørnet, men Kevin klarer å holde nervene i sjakk.

– Det er mye bedre når det er mange mennesker i salen. Jeg syns det er flauere å gjøre ting når det er få personer, sier tolvåringen.

Verre er det med foreldrene.

– Jeg tror kanskje at vi kjenner nervene mer enn Kevin. Det er vel helt naturlig for oss som står utenfor at vi skal føle på det, sier foreldrene.

De har lommetørklærne klare til premieren.

– Jeg fikk tårer i øynene av filmen og forestillingen allerede før Kevin fikk rollen. Når sønnen vår har hovedrollen på Folketeateret, da blir det veldig spesielt, forteller pappa Freddy.

Freddy og Hilde Haugan

Hilde og Freddy Haugan er spente i forkant av sønnens premiere.

Foto: NRK

Kulturstrøm

 • Forskning bak høy betalingsmur

  Norske universiteter og høyskoler forhandler på overtid for å få på plass en avtale med forlagene som holder dem med e-tidsskrifter, skriver Universitas. Underdirektør ved Universitetsbiblioteket Håvard Kolle Riis sier til Universitas at forlagene Elsevier, Wiley, Taylor & Francis og Springer Nature ikke har innfridd kravene om rimeligere abonnementsløsning, og om at alle forskningsresultater skal være åpent tilgjengelig. Norge betaler over 300 millioner i året for abonnementene, slik modellen er nå.

  Tidsskrifter bak betalingsmur
  Foto: Thomas Brun / NTB scanpix
 • Nominasjoner til årets bilde klare

  Hvem som har tatt årets beste pressebilde i 2018 skal avgjøres 15. mars på Litteraturhuset i Oslo. Konkurransen arrangeres av Pressefotografenes klubb, men er åpen for alle fotografer som tar fotojournalistiske bilder. Se listen over nominerte her hos Journalisten.

  Laster Twitter-innhold
 • For stor for kjoledesignere

  Artisten Bebe Rexha er «for stor» til at kjente motehus vil sy kjole for henne til Grammy-prisutdelingen i februar, skriver BBC. Bebe Rexha oppgir å være størrelse 6–8 i USA, noe som tilsvarer en europeisk størrelse 38–40. – Dere sier at alle kvinner i verden som er fra størrelse 8 og oppover ikke er vakre, og ikke kan bruke kjolene deres, sier Bebe Rexha i en video hun la ut på Instagram søndag. Hun er nominert i Grammy-kategoriene for beste nykommer og for beste country duo/gruppe. (NTB)

  Bebe Rexha
  Foto: Amy Harris / NTB Tema