NRK Meny
Normal

– Man får ikke større rolle enn dette

Tolv år gamle Kevin Haugan står ovenfor sitt livs rolle når Billy Elliot har premiere på Folketeateret neste uke.

Kevin Haugan (12) har hovedrollen når Billy Elliot har premiere på Folketeateret 18 september 2014.

Kevin Haugan (12) har ligget i hardtrening siden har ble håndplukket til å spille hovedrollen i Billy Elliot.

For litt over ett år siden ble Kevin Haugan håndplukket til hovedrollen i musikalen Billy Elliot. Over 25.000 billetter har allerede blitt revet bort.

Kevin Haugan

Kevin Haugan (12) elsker å stå på scenen og er glad for å ha fått rollen som Billy Elliot.

Foto: NRK

– Det er veldig gøy å få en så stor rolle. Som liten gutt, er det vel egentlig den største rollen man kan få, forteller Kevin til NRK.

Premieren går av stabelen 18. september på Folketeateret i Oslo, og frem til desember skal den talentfulle tolvåringen stå på scenen flere ganger i uken.

– Jeg elsker å stå på scenen, synge, danse og ha det gøy, sier Kevin, som har opptrådt siden han var syv år.

Oslo er det første stedet i Europa Billy Elliot settes opp utenfor West End i London.

Krevende rolle

I den anerkjente musikalen må Kevin beherske stepping, sang, klassisk, ballett, akrobatikk, moderne dans og skuespill. Det har resultert mye beinhard trening.

– For å bli flink så må man trene flere timer hver dag, sier pappa Freddy Haugan.

Sammen med Kevins mor, Hilde Haugan, driver han Bårdar Danseinstitutt i Oslo. Begge foreldrene er også tidligere profesjonelle dansere, så de vet hva som kreves av sønnen.

– Kevin er fysisk og mentalt veldig sterk, og svært dedikert til det han driver med, forteller moren.

Til tross for et stramt treningsprogram, har foreldrene vært nøye med å ikke presse Kevin for hardt.

– Han har et talent, og da er det viktig at det talentet jobbes med. Det er i Kevins alder arbeidet man legger ned er viktig for seinere resultater. Da må du pushes på en god måte, påpeker faren.

Premierenerver

Premieren er rett rundt hjørnet, men Kevin klarer å holde nervene i sjakk.

– Det er mye bedre når det er mange mennesker i salen. Jeg syns det er flauere å gjøre ting når det er få personer, sier tolvåringen.

Verre er det med foreldrene.

– Jeg tror kanskje at vi kjenner nervene mer enn Kevin. Det er vel helt naturlig for oss som står utenfor at vi skal føle på det, sier foreldrene.

De har lommetørklærne klare til premieren.

– Jeg fikk tårer i øynene av filmen og forestillingen allerede før Kevin fikk rollen. Når sønnen vår har hovedrollen på Folketeateret, da blir det veldig spesielt, forteller pappa Freddy.

Freddy og Hilde Haugan

Hilde og Freddy Haugan er spente i forkant av sønnens premiere.

Foto: NRK

Kulturstrøm

 • «Mamma Mia»-oppfølger slo original

  Kinopremieren for «Mamma Mia! Here We Go Again» er den sterkeste åpningshelgen for en kinofilm i Norge siden 2015, skriver Dagbladet. Da besøkte over 170.000 kinogjengere James Bond-filmen «Spectre». «Mamma Mia! Here We go Again» ble sett av over 140.867 kinogjengere I helgen, viser tall fra Filmweb. Originalen «Mamma Mia» ble til sammenligning bare sett av drøyt 64.000 publikummere i åpningshelgen i 2008. Jeg rekker å lure på om alle de store hitene ble brukt opp i originalen, mente NRKs anmelder om den nye filmen.

  Lily James
  Foto: United International Pictures
 • Soulmusikk-fotografier utgis i bok

  Nær 300 fotografier som den amerikanske musikk-fotografen Bruce W Talamon tok av de største R & B-, funk- og soulartistene i USA på 1970-tallet og tidlig 1980-tall, utgis i en samlebok. De fleste bildene er aldri tidligere blitt publisert. Blant artistene som Talamon fikk komme nært inn på dagliglivet til, er Jackson 5, James Brown, Stevie Wonder og Diana Ross. Talamon sier til The Guardian at han aldri planla å bli fotograf, og mangler formell utdannelse. Det første bildet han tok var av Isaac Hayes på musikkfestivalen Wattstax i 1972. Konserten var en veldedighetskonsert til minne om det afroamerikanske opprøret i i bydelen Watts sør i Los Angeles.

  Diana Ross
  Foto: STR / REUTERS