Hopp til innhold

Ketil Høegh

Ketil Høegh var gjest i Stjerneklart 7. februar.

Ketil Høegh

KETIL HØEGHS CV

Ketil Eivind Høegh ble født i Tromsø den 3. desember 1956 som sønn av bokhandler Knut Høegh og hans kone Berit som var hjemmeværende. Han vokste opp på Myreng midt på Tromsøya sammen med foreldrene og brødrene Niels og Georg. Han gikk på Gyldenborg barneskole og Sommerlyst ungdomsskole. Etter eksamen artium på Tromsø Gymnas tok han Examen philosophicum og jobbet som lærer.

Skuespillerutdanning

Han spilte i den kjente Bragerevyen i Tromsø før han søkte og kom inn på Statens Teaterhøgskole i Oslo i 1979. Der tok han eksamen i 1982 og fikk jobb ved Nordland Teater. Der fikk han blant annet rollen som Lennie i John Steinbecks ”Om mus og menn”. I 1984 ble han ansatt ved Rogaland Teater i Stavanger der han spilte i ”En sporvogn til begjær”, ”En midtsommernatts drøm” og hovedrollen i ”Slakteren”.

Hjemme best

I 1991 kom han tilbake til hjembyen og Hålogaland Teater der han har spilt i en rekke oppsetninger. Han har ikke minst bidratt til teaterets satsinger på nordnorsk humor. I 1992 skrev han og framførte ”Billy Boy og Konrads Dusjteater”. I 1993 fikk han hovedrollen i Knut Erik Jensens spillefilm ”Stella Polaris” og i 1996 spilte han Steinar Lindbekk i NRKs TV-serie ”Offshore”. I 1997 spilte han rollen som Einar i Knut Erik Jensens spillefilm ”Brent av frost”. I 1999 skrev han og satte opp ”Jakten på forestillinga” og i 2002 ”En ganske alminnelig flue” basert på Hamsun-tekster. Han var instruktør på Nordland Teater for ”Fødseldagselskapet” i 2003, og i 2004 spilte han i TV-krimen ”Svarte penger, hvite løgner”. I 2005 og 2006 spilte han i to NRK TV-serier, ”Ved kongens bord” og ”Sejer – svarte sekunder”. I 2007 satt han opp ”Kontrabassen” av Patrick Süskind på Festspillene i Nord-Norge i Harstad og han har vært instruktør for en rekke lokale revyer i Tromsø.

Suksess i "Himmelblå"

I 2008 fikk han en av hovedrollene i NRKs suksess-serie ”Himmelblå” da han spilte Brynjar Ylvingen. Samme år regisserte han to kortfilmer, ”Betydningen” fra en novelle av Kjell Askildsen og ”You’ll never walk alone” i et manussamarbeid med forfatteren Endre Lund Eriksen. I tillegg til alt dette har Ketil også hatt egne serier i Barnetimen her i NRK. Høsten 2009 debuterte han som regissør på Hålogaland Teater med Stephens Kings ”Misery”. I fjor høst spilte han rollen som Ebenezer Scrooge i ”Et juleeventyr” på Hålogaland Teater.

Ketil bor i Tromsø, og han har 2 barn fra et tidligere forhold, Andreas på 21 og Eirin på 18 år.

Kulturstrøm

  • Buing under Israels øving til ESC-semifinale

    Da Israel øvde i Malmö onsdag kveld ble det buet fra salen. Ifølge opptak NRK har hørt og Aftonbladet. Den svenske avisen skriver også at sikkerhetsvakter stod langs trappen opp til scenen da den israelske artisten Eden Golan stod på scenen under generalprøven. Når den andre semifinalen går av stabelen torsdag sensurerer EBU lyden ut på lufta.

  • Får støtte frå pappa

    Den svenske artisten Eric Saade markerte støtte for Palestina under eit Eurovision-arrangement tysdag.

    No får han støtte frå pappa Walid Saade, melder Expressen.

    – Vi viser at vi finst og at det som pågår ikkje får skje, seier han til avisa.

    Besteforeldra til Eric Saade flykta frå Palestina til Libanon i 1948.

    Sweden Eurovision Song Contest Semi-Final
    Foto: Martin Meissner / AP
  • Regjeringen gir en million kroner til Rørosmartnan

    – Rørosregionen er en viktig region for Norge. En investering i kvalitet for investering for Rørosmartnan gir et godt bidrag. Sammen med det lokale næringslivet vil regjeringen bidra til at kulturhistorien og tradisjonene blir sikret på Røros og bevilge 1.000.000 kroner til Rørosmartnan, sier Jonas Gahr Støre.

    Støre var i vinter på besøk på Røros og åpnet arrangementet som første statsminister. Bidraget kommer I forbindelse med revidert nasjonalbudsjett, som legges fram 14. mai.

    – Dette er en merkedag for oss på Røros, og et viktig signal om at Rørosregionen er viktig også for hele Norge, sier ordfører Isak Veierud Busch (A).

    Støre på Rørosmartnan
    Foto: Statsministerens kontor