Hopp til innhold

Ketil Høegh

Ketil Høegh var gjest i Stjerneklart 7. februar.

Ketil Høegh

KETIL HØEGHS CV

Ketil Eivind Høegh ble født i Tromsø den 3. desember 1956 som sønn av bokhandler Knut Høegh og hans kone Berit som var hjemmeværende. Han vokste opp på Myreng midt på Tromsøya sammen med foreldrene og brødrene Niels og Georg. Han gikk på Gyldenborg barneskole og Sommerlyst ungdomsskole. Etter eksamen artium på Tromsø Gymnas tok han Examen philosophicum og jobbet som lærer.

Skuespillerutdanning

Han spilte i den kjente Bragerevyen i Tromsø før han søkte og kom inn på Statens Teaterhøgskole i Oslo i 1979. Der tok han eksamen i 1982 og fikk jobb ved Nordland Teater. Der fikk han blant annet rollen som Lennie i John Steinbecks ”Om mus og menn”. I 1984 ble han ansatt ved Rogaland Teater i Stavanger der han spilte i ”En sporvogn til begjær”, ”En midtsommernatts drøm” og hovedrollen i ”Slakteren”.

Hjemme best

I 1991 kom han tilbake til hjembyen og Hålogaland Teater der han har spilt i en rekke oppsetninger. Han har ikke minst bidratt til teaterets satsinger på nordnorsk humor. I 1992 skrev han og framførte ”Billy Boy og Konrads Dusjteater”. I 1993 fikk han hovedrollen i Knut Erik Jensens spillefilm ”Stella Polaris” og i 1996 spilte han Steinar Lindbekk i NRKs TV-serie ”Offshore”. I 1997 spilte han rollen som Einar i Knut Erik Jensens spillefilm ”Brent av frost”. I 1999 skrev han og satte opp ”Jakten på forestillinga” og i 2002 ”En ganske alminnelig flue” basert på Hamsun-tekster. Han var instruktør på Nordland Teater for ”Fødseldagselskapet” i 2003, og i 2004 spilte han i TV-krimen ”Svarte penger, hvite løgner”. I 2005 og 2006 spilte han i to NRK TV-serier, ”Ved kongens bord” og ”Sejer – svarte sekunder”. I 2007 satt han opp ”Kontrabassen” av Patrick Süskind på Festspillene i Nord-Norge i Harstad og han har vært instruktør for en rekke lokale revyer i Tromsø.

Suksess i "Himmelblå"

I 2008 fikk han en av hovedrollene i NRKs suksess-serie ”Himmelblå” da han spilte Brynjar Ylvingen. Samme år regisserte han to kortfilmer, ”Betydningen” fra en novelle av Kjell Askildsen og ”You’ll never walk alone” i et manussamarbeid med forfatteren Endre Lund Eriksen. I tillegg til alt dette har Ketil også hatt egne serier i Barnetimen her i NRK. Høsten 2009 debuterte han som regissør på Hålogaland Teater med Stephens Kings ”Misery”. I fjor høst spilte han rollen som Ebenezer Scrooge i ”Et juleeventyr” på Hålogaland Teater.

Ketil bor i Tromsø, og han har 2 barn fra et tidligere forhold, Andreas på 21 og Eirin på 18 år.

Kulturstrøm

 • Norsk dokumentar fikk pris på italiensk festival

  Regissør Emilie Beck fra Horten var blant prisvinnerne på festivalen Bergamo film meeting, som ble avsluttet søndag.

  Beck fikk prisen for dokumentarfilmen «Veien hjem» om en norsk kvinne som er adoptert fra Sri Lanka.

  Hun har lengtet etter sin biologiske familie, men letingen gir henne ikke den sinnsroen hun hadde håpet. I stedet blir det en jakt som avslører hemmelighold og løgner knyttet til utenlandsadopsjon.

  Spanske Irene M. Borrego fikk pris i samme kategori for filmen «The visitt and a secret garden».

  (©NTB)

 • Taylor Swift åpnet turne foran 80.000 i Arizona

  Den amerikanske artisten Taylor Swift har lagt ut på ny USA-turne som åpnet fredag i Glendale i Arizona, der hun spilte for 80.000 tilhengere. Det er hennes første turne på fem år.

  Swift bød på 44 sanger og 10 kostymeskift i en konsert som varte i tre timer og et kvarter, skriver BBC.

  I alt skal Swift til 27 steder i USA før hun avslutter i Los Angeles 5. august. Etter planen skal Swift ut på internasjonal turne etter runden i USA, men spillesteder og datoer er ikke kjent. Blant artistene som skal spille med Swift, er norske Girl in Red, Marie Ulven.

  Taylor Swift er blant verdens ti best betalte i underholdningsbransjen, ifølge Forbes.

  Taylor Swift - The Eras tour - Arizona
  Foto: Ashley Landis / AP