Bentley er funnet!

Katten Bentley forsvant sporløst på Gardermoen etter at den ble sjekket inn som vanlig bagasje. Nå er gråmonsen funnet i god behold.

Katten Bentley er forsvunnet.
Foto: Ida Kousmanen / NRK

Hør: Bentley funnet!

Sist helg kom det, - blandt kofferter og reisebager, - et tomt kattebur til Bodø Lufthavn. Den fortvilte og sjokkerte eieren Ida Kuosmanen hadde forventet å få buret med den nye rasekatten flysendt fra oppdretter i Sverige, men slik ble det altså ikke.

Pinseaften etterlyste hun Bentley her i Norgesglasset, og Gardermoen Lufthavn kunne opplyse at katten hadde stukket av fra buret sitt nede i bagasjehallen under omlasting. SAS beklaget at dyretransporten ikke hadde skjedd helt reglementert, og satte inn en storstilt leteaksjon med fangstbur med åte. Natt til søndag, åtte dager etter at Bentley forsvant kunne letemannskapet melde at katten var funnet i god behold! Bedre bursdagsgave kunne ikke eieren få, og om to uker vil rasekatten være trygt hos matmor Ida, men først skal Bentley få spise seg opp og hvile ut hos oppdretteren i Sverige.

Arild Opheim intervjue bursdagsbarn og glad katte-eier Ida Kuosmanen.

Hør: Bentley funnet!

Bakgrunn: Katt forsvunnet på Gardermoen

Norgesglasset NRK P1

 

Kulturstrøm

 • Janelle Monáe signerer filmavtale

  Sangeren, låtskriveren, rapperen og skuespilleren Janelle Monáe har inngått en avtale med Universal Pictures gjennom sitt eget selskap Wondaland Pictures. De to selskapene vil fokusere på «underrepresenterte stemmer og banebrytende perspektiver», skriver Pitchfork.

  Janelle Monáe på Øyafestivalen
  Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
 • Ingen Bokhandlerpris til nynorsk

  Bokhandlerprisen har aldri gått til en nynorskforfatter. Alle de ti nominerte bøkene i år er skrevet på bokmål. I dag er det 37. gang prisen deles ut. – Dette vitner om ignoranse, sier Frode Grytten til Dagsavisen. Forfatteren fra Odda var nominert for to år siden. – Diskrimineringen og marginaliseringen av nynorsk finnes ennå, og gir seg utslag som dette, uttaler han. Bokhandlerprisen går til en av årets skjønnlitterære bøker.

  Forfatter Frode Grytten hjemme i Odda.
  Foto: Anders Malm / NRK
 • Takket seg selv for innsatsen

  Rapperen Snoop Dogg fikk sin stjerne på Hollywood Walk of Fame i går kveld, og benyttet anledningen til å takke seg selv. – Jeg vil takke meg for å ha hatt tro på meg selv, og for å ha jobbet så hardt alle disse årene. Jeg takker meg fordi jeg alltid prøver å gi mer enn jeg får og gjøre mer rett enn galt. Jeg vil takke meg selv for alltid å være meg selv, sa han under seremonien, ifølge Reuters. Snoop Dog takket også rapmogul Dr.Dre for å ha gitt han muligheten til å gi ut musikken sin. – Han hadde tro på meg, og så ikke ned på meg.

  Snoop Dog får Hollywood-stjerne
  Foto: VALERIE MACON / AFP/Scanpix