NRK Meny
Normal

Bentley er funnet!

Katten Bentley forsvant sporløst på Gardermoen etter at den ble sjekket inn som vanlig bagasje. Nå er gråmonsen funnet i god behold.

Katten Bentley er forsvunnet.
Foto: Ida Kousmanen / NRK

Hør: Bentley funnet!

Sist helg kom det, - blandt kofferter og reisebager, - et tomt kattebur til Bodø Lufthavn. Den fortvilte og sjokkerte eieren Ida Kuosmanen hadde forventet å få buret med den nye rasekatten flysendt fra oppdretter i Sverige, men slik ble det altså ikke.

Pinseaften etterlyste hun Bentley her i Norgesglasset, og Gardermoen Lufthavn kunne opplyse at katten hadde stukket av fra buret sitt nede i bagasjehallen under omlasting. SAS beklaget at dyretransporten ikke hadde skjedd helt reglementert, og satte inn en storstilt leteaksjon med fangstbur med åte. Natt til søndag, åtte dager etter at Bentley forsvant kunne letemannskapet melde at katten var funnet i god behold! Bedre bursdagsgave kunne ikke eieren få, og om to uker vil rasekatten være trygt hos matmor Ida, men først skal Bentley få spise seg opp og hvile ut hos oppdretteren i Sverige.

Arild Opheim intervjue bursdagsbarn og glad katte-eier Ida Kuosmanen.

Hør: Bentley funnet!

Bakgrunn: Katt forsvunnet på Gardermoen

Norgesglasset NRK P1

 

Kulturstrøm

 • Kagge Forlag henter Fotland

  Forlaget melder at de har fått en ny redaktør på plass: Maiken Grønning Fotland. Hun kommer fra stillingen som reportasjeleder i Dagbladet Magasinet. Forlaget melder at de har fått inn en redaktør med teft for ideer – og evne til å sette dem ut i livet (NTB).

 • "Ny" Guns N' Roses-video fra 1989

  I 1989 spilte Guns N' Roses inn en musikkvideo til låten «It's So Easy» på nattklubben Cathouse i Los Angeles. Videoen ble aldri sluppet, i stedet ble den liggende i et skap i nesten 30 år. Men nå er den altså å se i en digitalt restaurert versjon på Apple Music, melder Billboard. Slippet av den ukjente musikkvideoen inngår i feiringen av bandets nyutgave av debutalbumet «Appetite for Destruction» fra 1987, skriver TT (NTB).

  Guns N' Roses
 • Sony kjøper EMI

  Japanske Sony kjøper musikkforlaget EMI for drøyt 15 milliarder kroner og sikrer seg dermed rettighetene til noen av verdens mest populære band og artister. I henhold til avtalen verdsettes EMI Music Publishing til drøyt 38 milliarder kroner (NTB).