Katie Melua vil senke tempoet

Norgesaktuelle Katie Melua har bestemt seg for å sette ned tempoet framover.

Katie Melua

Katie Melua spiller og synger på Sentrum Scene neste uke.

Foto: RAJESH JANTILAL / AFP

Katie Melua

Katie Melua har holdt et høyt tempo siden gjennombruddet med debuten i november 2003.

Foto: ALESSANDRO DELLA BELLA / AP

Katie Melua har lagt et hektisk år bak seg. Etter at hun ga ut sitt tredje album i oktober 2007, har hun turnert nesten hele tiden. Mandag neste uke opptrer hun på Sentrum Scene i Oslo.

- Blir litt snål

– Det er rart å være på veien så lenge. Du blir litt snål til slutt, sier hun.

Katie Melua har lenge vært en av Englands mest fremgangsrike artister. Hennes jazzpopete album «Call Off The Search», «Piece By Piece» og «Pictures» har alle solgt i millionopplag. Og det er jo ikke så verst tatt i betraktning at hun nettopp har fylt 24.

– Ja visst er det sprøtt, karrieren min har gått fort. Men det har likevel ikke vært direkte stressende, jeg tar ferie ganske ofte, sier hun på telefon fra London.

Krigen i Georgia

Årets ferie måtte imidlertid avlyses. Katie Melua skulle reist hjem til Georgia, som hennes familie forlot til fordel for Nord-Irland i 1993, i august for å hilse på slekta. Da de russiske styrkene rullet videre inn i landet etter konflikten om Sør-Ossetia, ble planene lagt i grus.

– Det er veldig stressende og rart, vanskelig å ta inn over seg. Der hjemme pågikk krigen og samtidig satt jeg på en scene et eller annet sted og sang ved et piano for 5.000 mennesker hver kveld. Man får dårlig samvittighet. Jeg har ikke klart å fordøye det som har skjedd enda. Men det står bra til med slektningene mine der hjemme.

Vil senke tempoet

Det høye tempoet hun har holdt siden gjennombruddet med debuten i november 2003, håper hun å senke i tiden fremover.

– Jeg tror ikke jeg kommer til å gi ut noe nytt album før i 2010. Jeg har noen sanger klare, men jeg kommer nok til å avslutte turneen før jeg begynner å skrive på alvor, ser hun.

Kulturstrøm

 • Gjorde musikalsk helomvending

  Øyvind Osa gjorde karriere med det norske heavybandet El Caco. Så ville han prøve noe nytt.

  Øyvind Osa gjorde karriere med det norske heavybandet El Caco. Så ville han prøve noe nytt.
 • Fagbok til ballettpedagoger

  Norske ballettdansere får ny fagbok. Igor Ivanov og Larissa Savenkova gir nå ut «Klassisk dans, metodikk, metoder og erfaring». Nettstedet Klassiskmusikk kaller verket "en vakker bok som vil være til stor hjelp for mange pedagoger".

 • Nyttårskonsert uten publikum

  Wienerfilharmonikernes tradisjonsrike nyttårskonsert 1. januar 2021 blir ikke avlyst, men vil fremføres uten publikum, skriver den tyske nettavisen Die Presse. Dirigent blir Riccardo Muti. Konserten kringkastes til over 90 land og kan sees på NRK.