Katie Melua med norsk verdensrekord

Mandag 2. oktober planlegger Katie Melua å sette ny verdensrekord - i dypvannskonsert.

Katie Melua under Nobelkonserten i 2005.
Foto: Daniel Sannum Lauten / AFP

Da skal hun reise ut på Statoils Troll A-platform i Nordsjøen som har en totalt høyde på 472 meter (høyere enn Eiffel-tårnet og tidenes største byggverk som har blitt flyttet av mennesker). Men 369 meter av plattformens konstruksjon ligger under vann.

Jubileumskonsert

Nederst i et av benene til plattformen skal Melua, som blant annet var med under Nobelkonserten i Oslo Spektrum i fjor , spille konsert som en del av Statoils 10 årsjubileum. Og i tillegg til de som jobber på gassplattformen vil publikum bestå av Craig Glenday, som er redaktør for Guinness Rekordbok. Han vil bekrefte og verifisere at rekorden faktisk er blitt satt – etter at Katie Melua og bandet hennes har spilt og sunget verdens dypeste konsert.

Melua har vært den mestselgende artisten i Storbritannia siden 2004, både med debutalbumet ”Call off the search” og oppfølgeren ”Piece by piece”.

Kommer på NRK

De siste tre månedene har Melua vær på turné i Nord-Amerika. I disse dager returnerer hun til Europa for å lansere den nye singlen "It’s Only Pain".

Konserten vil bli tatt opp og sendt i NRK.

Kulturstrøm

 • Straffer kontoer for påvirkning

  Der Twitter fjerner nesten tusen kontoer, skriver Nathaniel Gleicher i Facebook at de fjerner syv sider, tre grupper og fem kontoer fordi de har vært «involvert i koordinert inautentisk oppførsel som del av et lite nettverk med opprinnelse i Kina med fokus på Hongkong». Les hele saken fra NRK Beta.

  Hongkong-skjermdumper
  Foto: NRK / NRK
 • Unge elsker klassisk

  Den gamle myten om at det bare er godt voksne som hører på klassisk musikk faller. En ny studie publisert på nettstedet ABC Classic tyder på det motsatte. Nesten en tredel av det klassiske publikummet er under 35 år, viser undersøkelsen. Undersøkelsen viser videre at det fortsatt er radio som er den viktigste kilden til bruk av klassisk musikk.

  Klassisk
  Foto: Pixabay
 • Ny Matrix med Reeves og Moss

  Keanu Reeves (54) er tilbake i rollen som Neo og Carrie-Anne Moss (52) som Trinity når den fjerde filmen i Matrix-serien skal spilles inn neste år, melder Variety. Regissør på filmen er Lana Wachowski, som også sto bak regien på de tidligere filmene. Filmen har ennå ikke fått noen tittel.