Katie Melua med norsk verdensrekord

Mandag 2. oktober planlegger Katie Melua å sette ny verdensrekord - i dypvannskonsert.

Katie Melua under Nobelkonserten i 2005.
Foto: Daniel Sannum Lauten / AFP

Da skal hun reise ut på Statoils Troll A-platform i Nordsjøen som har en totalt høyde på 472 meter (høyere enn Eiffel-tårnet og tidenes største byggverk som har blitt flyttet av mennesker). Men 369 meter av plattformens konstruksjon ligger under vann.

Jubileumskonsert

Nederst i et av benene til plattformen skal Melua, som blant annet var med under Nobelkonserten i Oslo Spektrum i fjor , spille konsert som en del av Statoils 10 årsjubileum. Og i tillegg til de som jobber på gassplattformen vil publikum bestå av Craig Glenday, som er redaktør for Guinness Rekordbok. Han vil bekrefte og verifisere at rekorden faktisk er blitt satt – etter at Katie Melua og bandet hennes har spilt og sunget verdens dypeste konsert.

Melua har vært den mestselgende artisten i Storbritannia siden 2004, både med debutalbumet ”Call off the search” og oppfølgeren ”Piece by piece”.

Kommer på NRK

De siste tre månedene har Melua vær på turné i Nord-Amerika. I disse dager returnerer hun til Europa for å lansere den nye singlen "It’s Only Pain".

Konserten vil bli tatt opp og sendt i NRK.

Kulturstrøm

  • Sondre Justad takker Teigen

    I et Instagram-innlegg med et bilde av Jahn Teigen og en 13 år gammel utgave av seg selv takker artist Sondre Justad Teigen for alt han lærte ham. – Takk for alt du lærte meg og rausheten, Jahn. Det ble starten på reisen min, og mye av det du snakket om er fortsatt med meg i dag. Enhver sang er en historie som skal fortelles. (NTB)

    Sondre Justad
    Foto: Helge Grønmo / Avisa Nordland
  • Jahn Teigen hedres med statue

    I hjembyen Tønsberg hedres Jahn Teigen med en statue. Artisten døde i går kveld på Ystad sykehus i Skpne hvor han har bodd de siste årene.