Karl Sundby (66) er død

Skuespiller Karl Sundby er død 66 år gammel. Han ble funnet død hjemme hos seg selv lørdag formiddag.

Linda Pedersen og Karl Sundby ankommer festforestillingen på Nationaltheatret 27. november 2016

SUNDBY FUNNET DØD: Linda Pedersen og Karl Sundby ankommer her festforestillingen for skuespiller Toralv Maurstad på Nationaltheatret 27. november 2016. Linda Pedersen døde i 2018 etter lengre tids kreftsykdom. Lørdag 18. januar 2020 ble Sundby funnet død.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Dødsårsaken er ennå ikke kjent.

Sundbys nærmeste familie bekrefter dødsfallet, og er innforstått med omtalen, skriver VG. Familien skriver til avisen at de er i dyp sorg.

Karl Sundby var mest kjent som pikkoloen Åge Nygård i TV-serien «Hotel Cæsar».

Han spilte i tv-serien fra 1998 til 2004, og gjorde comeback i serien i 2010.

– Vi har mistet en stor kunstner. Han kunne alt: Han var skuespiller, tekstforfatter, skrev melodier, kabareter, skuespill og var billedkunstner. Han jobbet på et høyt gir hele livet. Vi hadde så mye moro sammen, sier skuespiller Solfrid Heier til VG.

Mistet samboer i 2018

Karl Sundby var samboer med Linda Pedersen, som døde av kreft i 2018.

– Jo mer man elsker, jo større blir lidelsen og sorgen. Men så går dagene, og livet fortsetter på et vis. Jeg er langt ifra ferdig med prosessen. Smerten og sorgen er hos meg hele tiden, fortalte Sundby til VG.

De siste årene drev Sundby Karlsvogna teater, hvor han produserte en rekke forestillinger både for barn og voksne.

Skuespilleren sa til VG i høst at han hadde forandret seg mye.

– Før kunne jeg være brautende, ironisk og flåsete. Jeg vet ikke hva det kom av, men det var en stil og en tone jeg hadde. Nå er det mer alvor. Men det er også en tristesse som har kommet over meg. Jeg ser plutselig at jeg har hatt en reise, og at det som ligger foran meg, er en slags avskjed fra det jeg har bygd opp, sa 66-åringen til VG.

Kulturstrøm

  • Trump saksøker New York Times

    President Donald Trump saksøker New York Times for med overlegg å ha publisert det han mener er falske anklager mot ham i mars i fjor, melder Reuters. Avisen skrev om påståtte forbindelser mellom presidentens valgkampteam og russiske myndigheter.

  • Fullførte sin avdøde venns film

    Sturla Brandth Grøvlen tok over den dokumentariske kunstfilmen «Last and First Men». Filmen vises i sideprogrammet Berlinale Special, under Filmfestivalen i Berlin. – For meg er det en veldig emosjonell opplevelse, sier han til Filmpolitiet.

    Sturla Brandth Grøvlen
    Foto: Jon Olav Nesvold / Jon Olav Nesvold