Hopp til innhold

Australias statsminister stenger døra for Kanye West

Australias statsminister krever at Kanye West må være fullvaksinert om han skal holde konsert i landet.

Kanye West

KONSERT: Kanye West får ikke komme inn i Australia med mindre han er fullvaksinert.

Foto: ANGELA WEISS

– Du må være fullvaksinert, dette gjelder alle. Følg reglene og du kan komme, følger du de ikke kan du ikke komme.

Den australske statsministeren Scott Morrisons kommentar kom etter at den australske avisa «the Sydney Morning Herald», rapporterte om at den amerikanske artisten og tidligere presidentkandidat Kanye West planlegger konserter i landet.

Vaksinasjonsstatusen til Kanye West, også kjent som «Ye», er foreløpig ukjent. West har tidligere uttalt at han har tatt en dose, men tidligere har han kalt vaksinen «the mark of the beast», eller dyrets merke.

Statsministerens kommentar kommer bare to uker etter at den serbiske tennisspilleren Novak Djokovic ble utvist fra landet for å ikke være vaksinert.

Tennisspilleren ble pågrepet og satt på karantenehotell. Han fikk søknaden om visum avslått to ganger, blant annet fordi han er uvaksinert. Til slutt ble han sendt ut av landet.

Australias statsminister Scott Morrison.

NEI: Ingen vaksine, ingen innpass i Australia, sa den australske statsministeren Scott Morrison.

Foto: CARLO ALLEGRI

Fotballen ble prioritert

Da nyheten om rapartistens Australiaplaner ble kjent, kom samtidig nyheten om at artisten skal ha ønsket å spille på Marvel stadium i Melbourne den 21. mars.

Denne søknaden ble avvist av «Australian Football League» (AFL) som eier stadion. Det skal nemlig spilles en kamp mellom St Kilda og Collingwood tre dager før. Noe som ikke gir god nok til å forberede konserten.

Kilder sier til the Sydney Morning Herald at West nå planlegger å holde konserten uka før, den 12. mars.

Kanye West har ikke kommentert saken.

Hardt rammet

Australia har vært hard rammet av koronaviruset og omikronvarianten. Det har til nå blitt registrert rundt 2 millioner tilfeller av omikronvarianten i landet.

Forrige lørdag døde 97 mennesker av koronarelatert sykdom. Sykehusinnleggelser i flater ut i store deler av landet, eller viser tegn til å synke. Over 90 prosent av voksne i landet er vaksinert.

Kulturstrøm

 • A-ha avlyser kveldens konsert i Oslo Spektrum

  A-ha avlyser kveldens konsert i Oslo Spektrum, opplyser konsertarrangøren på sin hjemmeside. Morten Harket har fått diagnostisert akutt laryngitt og må hvile stemmen. Dette er en betennelse i stemmebåndene.

  «Vi beklager å måtte meddele at kveldens konsert med a-ha i Oslo Spektrum er kansellert. Morten Harket har blitt diagnostisert med akutt laryngitt og er nødt til å hvile stemmen. Behold dine billetter for nå, vi kommer tilbake med mer informasjon så fort som mulig", står det på Oslo Spektrums hjemmeside.

  A-ha opptrådte i Oslo fredag, men lørdagens konsert må de altså avlyse. Dette er ikke første gang at A-ha må avlyse. Konsertene ble i utgangspunktet utsatt på grunn av pandemien.

 • Marcus og Martinus vant svensk «Maskorama»

  Marcus og Martinus Gunnarsen har vunnet den svenske utgaven av Maskorama. De norske tvillingene sier til Aftonbladet at de har fremført annenhver sang i konkurransen. Seersuksessen «Maskorama» har gått i flere land, inkludert Norge og USA.

  Marcus og Martinus
  Foto: TT NYHETSBYRÅN/NTB Scanpix / TT NYHETSBYRÅN
 • Kåret til Norges mest attraktive by

  Sandnes får Attraktiv by-prisen 2022, melder Arkitektnytt.

  – Sandnes har imponert juryen gjennom langsiktig og kunnskapsbasert utvikling av sentrum, som nå viser gode resultater, sier Alexandria Algard, juryleder for regjeringens Attraktiv by-pris.

  - Dette er en bekreftelse på at kommunen gjennom mange år har tatt gode valg i arbeidet med å utvikle en levende by, sier ordfører Stanley Wirak.