Hopp til innhold

Kan få 121 år fengsel for hacking

Christopher Chaney risikerer 121 år i fengsel om han blir dømt for å ha hacket seg inn på e-postkontoene til Hollywood-stjerner som Scarlett Johansson, Mila Kunis og Christina Aguilera.

Mila Kunis, Scarlett Johansson, Christina Aguilera

Mila Kunis, Scarlett Johansson og Christina Aguilera var blant 50 personer som skal ha fått sine e-postkontoer hacket av den 35 år gamle amerikaneren.

Foto: Bildemontasje / Scanpix

I september ble Scarlett Johansson i likhet med en rekke andre Hollywood-kjendiser, utsatt for telefon- og e-posthackere.

På onsdag ble en 35 åring fra Florida arrestert og siktet for å ha hacket seg inn på Johanssons private e-postkonto. Han skal deretter ha stjålet og lekket private og pikante bilder av superstjernen på internett.

Chaney har blitt tiltalt for 26 tilfeller av identitetstyveri, uautorisert tilgang på private datamaskiner, samt ulovlig avlytting av telefoner. Han risikerer 121 år i fengsel om han blir dømt etter tiltalen, skriver The New York Post.

– Ikke for økonomisk vinning

Renee Olstead

«Renee Olstead, kjent for sin rolle i serien The Secret Life of the American Teenager,» var blant ofrene for hackingen.

Foto: David Livingston / Afp

Den 35 år gamle mannen skal, ifølge myndighetene, ha hacket Google, Apple og Yahoo e-postkontoer i en tidsperiode fra november 2010 til februar 2011.

Han skal ha gjort dette ved å gjette seg til passordene ved hjelp av informasjon som var tilgjengelig for alle gjennom medieoppslag, skriver The New York Post.

Deretter skal Chaney ha hacket seg inn på e-posten og videresendt e-posten kjendisene fikk, til seg selv uten at de var klar over det.

– Chaney skal ha tilbudt noen av bildene til diverse kjendisnettsider, men det er ingen bevis for at han har tjent økonomisk på hackingen, sier Steven Martinez ved FBI-kontoret i Los Angeles.

«Operation Hackerazzi»

Chaney ble arrestert uten dramatikk, som følge av en omfattende FBI- etterforskning, som hadde kodenavnet «Operation Hackerazzi.»

Ifølge politiet skal rundt 50 personer ha blitt ofre for Chaneys hacking. Politiet vil ikke oppgi identiteten til ofrene og opererer kun med initialer.

Christina Aguilera, Renee Olstead og Mila Kunis er blant kjendisofrene som har stått frem i media.

– Bare fordi du er en skuespiller, lager filmer eller hva som helst annet, betyr ikke det at man ikke har krav på et privatliv, sa Scarlett Johansson i et intervju etter at hennes private nakenbilder ble lekket på internett.

Kulturstrøm

 • Hollywood-manusforfattere avslutter streik

  Fagforeningen Writers Guild of America (WGA) opplyser at medlemmene kommer tilbake på jobb onsdag.

  Ledere i fagforeningen har enstemmig stemt for å runde av streiken, heter det i en uttalelse fra WGA: Fagforeningen ble søndag enig med Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP), som representerer blant annet Disney og Netflix, om en tariffavtale på tre år. Det skjedde etter at toppledere i Warner Bros, Netflix, Disney og NBCUniversal hadde vært direkte involvert i forhandlingene.

  Manusforfatterne gikk ut i streik 2. mai etter at forhandlinger om blant annet lønn, bemanning, bruk av kunstig intelligens og kompensasjon fra strømmetjenestene gikk i stå.

  Det er imidlertid ikke inngått noen avtale mellom studioene og skuespillerne, og forhandlingene mellom skuespillernes fagforening Screen Actors Guild (SAG) og studioene har stoppet opp. Streiken blant skuespillere og manusforfattere har ført til at en rekke Hollywood-produksjoner har vært i limbo de siste månedene.

  Mandag kunngjorde også SAG-organiserte skuespillere som medvirker til videospill, at de vil gå ut i streik om ikke forhandlinger med spillprodusentene fører fram. (NTB)

  Leder Fran Drescher for skuespillerfagforeningen SAG (t.v.) og Meredith Stiehm, som leder manusforfatternes fagforening WGA, poserer sammen utenfor Paramounts studioer i Los Angeles. Manusforfatterne i Hollywood kommer tilbake på jobb onsdag, men skuespillerne er stadig i streik.
  Foto: Chris Pizzello / AP
 • Spanske myndigheter tiltaler Shakira for skattesvindel

  Den colombianske popdronningen Shakira er anklaget for skatteunndragelser på 6,8 millioner euro, melder spansk påtalemyndighet. Hun anklages for å ha brukt et skatteparadis for å slippe å betale skatt i 2018, melder påtalemyndigheten i Barcelona. Den 46 år gamle popstjernen har vært tilknyttet Spania siden hun slo seg sammen med den nå pensjonerte fotballspilleren Gerard Pique. Paret har to barn. De bodde i Barcelona inntil i fjor, da forholdet sprakk.

  Spanske myndigheter har tidligere anklaget henne i en sak som dreier seg om en sum på 14,5 millioner euro for perioden 2012–2014. Shakira hevder hun var bosatt på Bahamas i den perioden, og bare var på besøk i Barcelona.

   shakira
  Foto: AP