Normal

Kan få 121 år fengsel for hacking

Christopher Chaney risikerer 121 år i fengsel om han blir dømt for å ha hacket seg inn på e-postkontoene til Hollywood-stjerner som Scarlett Johansson, Mila Kunis og Christina Aguilera.

Mila Kunis, Scarlett Johansson, Christina Aguilera

Mila Kunis, Scarlett Johansson og Christina Aguilera var blant 50 personer som skal ha fått sine e-postkontoer hacket av den 35 år gamle amerikaneren.

Foto: Bildemontasje / Scanpix

I september ble Scarlett Johansson i likhet med en rekke andre Hollywood-kjendiser, utsatt for telefon- og e-posthackere.

På onsdag ble en 35 åring fra Florida arrestert og siktet for å ha hacket seg inn på Johanssons private e-postkonto. Han skal deretter ha stjålet og lekket private og pikante bilder av superstjernen på internett.

Chaney har blitt tiltalt for 26 tilfeller av identitetstyveri, uautorisert tilgang på private datamaskiner, samt ulovlig avlytting av telefoner. Han risikerer 121 år i fengsel om han blir dømt etter tiltalen, skriver The New York Post.

– Ikke for økonomisk vinning

Renee Olstead

«Renee Olstead, kjent for sin rolle i serien The Secret Life of the American Teenager,» var blant ofrene for hackingen.

Foto: David Livingston / Afp

Den 35 år gamle mannen skal, ifølge myndighetene, ha hacket Google, Apple og Yahoo e-postkontoer i en tidsperiode fra november 2010 til februar 2011.

Han skal ha gjort dette ved å gjette seg til passordene ved hjelp av informasjon som var tilgjengelig for alle gjennom medieoppslag, skriver The New York Post.

Deretter skal Chaney ha hacket seg inn på e-posten og videresendt e-posten kjendisene fikk, til seg selv uten at de var klar over det.

– Chaney skal ha tilbudt noen av bildene til diverse kjendisnettsider, men det er ingen bevis for at han har tjent økonomisk på hackingen, sier Steven Martinez ved FBI-kontoret i Los Angeles.

«Operation Hackerazzi»

Chaney ble arrestert uten dramatikk, som følge av en omfattende FBI- etterforskning, som hadde kodenavnet «Operation Hackerazzi.»

Ifølge politiet skal rundt 50 personer ha blitt ofre for Chaneys hacking. Politiet vil ikke oppgi identiteten til ofrene og opererer kun med initialer.

Christina Aguilera, Renee Olstead og Mila Kunis er blant kjendisofrene som har stått frem i media.

– Bare fordi du er en skuespiller, lager filmer eller hva som helst annet, betyr ikke det at man ikke har krav på et privatliv, sa Scarlett Johansson i et intervju etter at hennes private nakenbilder ble lekket på internett.

Kulturstrøm

 • Kinesisk sinne over svensk satire

  Et humorinnslag på SVT har opprørt den kinsesiske ambassaden. I en uttalelse på ambassadens nettsider kreves det at den svenske allmennkringkasteren ber om unnskyldning for innslaget som ble vist i satireprogrammet «Svenska Nyheter» fredag kveld, skriver SVT Nyheter. Innslaget beskrives som rasistisk og hetsende. Redaktør for SVTs underholdningsavdeling, Thomas Hall, sier de ikke føler at de har gjort noe galt. Den kinesiske ambassaden har foreløpig ikke gitt noen uttalelse til SVT Nyheter.

 • Unike opptak av John Lennon

  Et videoopptak viser John Lennon og George Harrison spille «How Do You Sleep» i Lennons Ascot Sound Studios i 1971. Videoopptakene deles i forbindelse med nyutgivelsen av John Lennons ikoniske album «Imagine» fra samme år, skriver The Rolling Stone.

 • Storslått kostymedrama på NRK TV

  Den britiske dramaserien «Vanity Fair» er basert på 1800-tallsklassikeren av William Makepeace Thackeray om den unge, smarte og ambisiøse Becky Sharpe. Hun vokser opp i den fattige delen av London, men vil ut av et liv i fattigdom og begynner å klatre opp den sosiale stigen sammen med sin beste venn, Amelia.

  Becky Sharp vokser opp i den fattige delen av London. Hun vil ut av et liv i fattigdom og begynner å klatre opp den sosiale stigen sammen med sin beste venn, Amelia.