NRK Meny
Normal

Kan få 121 år fengsel for hacking

Christopher Chaney risikerer 121 år i fengsel om han blir dømt for å ha hacket seg inn på e-postkontoene til Hollywood-stjerner som Scarlett Johansson, Mila Kunis og Christina Aguilera.

Mila Kunis, Scarlett Johansson, Christina Aguilera

Mila Kunis, Scarlett Johansson og Christina Aguilera var blant 50 personer som skal ha fått sine e-postkontoer hacket av den 35 år gamle amerikaneren.

Foto: Bildemontasje / Scanpix

I september ble Scarlett Johansson i likhet med en rekke andre Hollywood-kjendiser, utsatt for telefon- og e-posthackere.

På onsdag ble en 35 åring fra Florida arrestert og siktet for å ha hacket seg inn på Johanssons private e-postkonto. Han skal deretter ha stjålet og lekket private og pikante bilder av superstjernen på internett.

Chaney har blitt tiltalt for 26 tilfeller av identitetstyveri, uautorisert tilgang på private datamaskiner, samt ulovlig avlytting av telefoner. Han risikerer 121 år i fengsel om han blir dømt etter tiltalen, skriver The New York Post.

– Ikke for økonomisk vinning

Renee Olstead

«Renee Olstead, kjent for sin rolle i serien The Secret Life of the American Teenager,» var blant ofrene for hackingen.

Foto: David Livingston / Afp

Den 35 år gamle mannen skal, ifølge myndighetene, ha hacket Google, Apple og Yahoo e-postkontoer i en tidsperiode fra november 2010 til februar 2011.

Han skal ha gjort dette ved å gjette seg til passordene ved hjelp av informasjon som var tilgjengelig for alle gjennom medieoppslag, skriver The New York Post.

Deretter skal Chaney ha hacket seg inn på e-posten og videresendt e-posten kjendisene fikk, til seg selv uten at de var klar over det.

– Chaney skal ha tilbudt noen av bildene til diverse kjendisnettsider, men det er ingen bevis for at han har tjent økonomisk på hackingen, sier Steven Martinez ved FBI-kontoret i Los Angeles.

«Operation Hackerazzi»

Chaney ble arrestert uten dramatikk, som følge av en omfattende FBI- etterforskning, som hadde kodenavnet «Operation Hackerazzi.»

Ifølge politiet skal rundt 50 personer ha blitt ofre for Chaneys hacking. Politiet vil ikke oppgi identiteten til ofrene og opererer kun med initialer.

Christina Aguilera, Renee Olstead og Mila Kunis er blant kjendisofrene som har stått frem i media.

– Bare fordi du er en skuespiller, lager filmer eller hva som helst annet, betyr ikke det at man ikke har krav på et privatliv, sa Scarlett Johansson i et intervju etter at hennes private nakenbilder ble lekket på internett.

Kulturstrøm

 • Cameron om Avatar-oppfølgere

  Regissør James Cameron står ved planen om å lage ytterligere fire «Avatar»-filmer. Han er for tiden hundre filmdager inn i den første oppfølgeren og har skrevet ferdig manus til den andre og tredje filmen. Den første «Avatar»-filmen hadde premiere i 2009 og er den mest innbringende filmen i Hollywoods historie etter «Star Wars: The Force Awakens» (NTB).

  Video Filmanmeldelse: Avatar
  Foto: Nyhetsspiller
 • Tears For Fears med nytt album

  14 år etter forrige plate melder Tears For Fears at de holder på å ferdigstille et nytt album som skal slippes til høsten. Det skriver Consequence of Sound. New wave-veteranene Roland Orzabal og Curt Smith er kjent for 80-talls hiter som «Shout» og «Everybody Wants to Rule the World».

  Curt Smith og Roland Orzabal i Tears for Fears
  Foto: Silvia Izquierdo / AP/SCANPIX