Avslører at det kan komme mer homsesex i Game of Thrones

– Jeg får stadig vekk henvendelser fra fans som vil ha mer homsesex i bøkene som TV-serien Game of Thrones er basert på, forteller forfatteren George RR Martin.

Emmy Nominees

Skuespiller Emilia Clarke i en scene fra TV-serien

Foto: Keith Bernstein / Ap

Både i bøkene og i TV-serien er det flust av sex og vold, men den store forskjellen er at det er mye mer eksplisitt homo- og biseksuell sex i TV-serien Games of Thrones. Hvorfor er det ikke mer homsesex i bøkene, var et av spørsmålene til forfatteren George RR Martin, da han besøkte den internasjonale bokfestivalen i Edinburgh, som pågår denne uken.

Martin svarte enkelt og greit at han skriver karakterene fra deres synsvinkler. Ettersom karakterene som historien blir fortalt gjennom ikke er homoseksuelle så blir det heller ikke eksplisitt homsesex.

George RR Martin

Forfatter George RR Martin kan komme til å skrive inn mer homsesex.

Foto: DENIS BALIBOUSE / Reuters

– Det er slik jeg foretrekker å skrive fortellinger, fordi dette er måten de fleste av oss opplever verden på. Du ser verden ut fra din synsvinkel, du ser ikke det samme som personen på den andre siden ser.

TV-mediet har ikke de begrensingene, der kan historien vises fra flere vinkler, forklarer han.

Kvinner vil ha mer homsesex

De to siste bøkene i serien Game of Thrones er ennå ikke kommet ut. Og Martin understreker av hvis homsesex er viktig for handlingen i bøkene så vil han putte det inn, skriver den engelske avisen The Guardian.

– Det kan være at jeg gjør det. Jeg får stadig vekk henvendelser fra lesere som vil ha eksplisitt mannlig sex i bøkene -og de fleste henvendelsene kommer fra kvinner!

Men han poengterer at han ikke kommer til å putte inn homsesex bare fordi noen etterlyser det.

– Det må ligge til rette for det i handlingen, ved at en av hovedkarakterene havner i en slik situasjon. Da vil jeg ikke vike unna fra å beskrive hva som skjer.

Kulturstrøm

 • Melder seg ut av organisasjon

  To av medlemmane i Hollywood Foreign Press Association, HFPA, som blant anna deler ut Golden Globe, melder seg ut av organisasjonen.

  Dei omtaler organisasjonen som giftig, og seier dei vil starte ein konkurrerande organisasjon, skriv The Hollywood Reporter.

  HFPA har fått massiv kritikk, blant anna for å ha lite mangfald i medlemsmassen og for å ha økonomiske bindingar med enkelte av dei som blir nominerte til prisen.

 • Fikk hakeslepp av eget gitarspill

  Lillebjørn Nilsen er plateaktuell med «Live in Telemark», som er et opptak fra en konsert han gjorde sammen med den irske visesangeren Andy Irvine under Telemarkfestivalen i 1994.

  I Kulturstripa torsdag snakket han og programleder Mona B. Riise sammen om innspillingen og hvordan han jobber som musiker.

  En av låtene på plata er en versjon av Lillebjørn-klassikeren «Alexander Kiellands plass», hvor han spiller den alene med akustisk gitar.

  – Jeg fikk helt hakeslepp da jeg hørte det opptaket av «Alexander Kiellands plass». Fordi dette var min opprinnelige drøm: Å bare høre den med min sangstemme og – da må jeg skryte litt – mitt eminente gitarspill, sier han i intervjuet.

  70-åringen kan også koste på seg litt selvskryt for å ha inspirert utallige gitarister med «Lillebjørns gitarbok», utgitt i 1973.

  Lillebjørn Nilsen og Mona B. Riise