NRK Meny
Normal

Kaizers glemte teksten på gammel favoritt

Da Kaizers Orchestra gjestet det nye programmet Studio 1, glemte vokalist Janove Ottesen teksten på en av deres første og mest spilte låter.

Kaizers Orchestra er første band ut i Studio 1, og spiller gamle og nye låter. Men selv erfarne artister glemmer noen ganger teksten.

– I kveld har NRKs nye musikkprogram Studio 1 premiere. Gjennom syv episoder skal kjente og kjære artister og band spille noen låter fra katalogen sin foran et live publikum, og fortelle om karrieren.

– Vi skal lage et program som gir folk mer en musikkopplevelse enn musikkjournalistikk. Med dette ønsker vi å glede fansen og andre musikkinteresserte seere, sa prosjektleder Stig Karlsen da programmet ble lansert.

Første band ut er Kaizers Orchestra, som for tiden er ute på en omfattende avslutningsturné før de legger instrumentene på hylla, kanskje for godt, i september.

Glemte teksten på gammel låt

Kaizers Orchestra spilte et knippe utvalgte låter fra hele karrieren i Studio 1, og blant dem var «Bøn fra helvete», fra det første albumet Ompa til du dør.

«Bøn fra helvete» er en publikumsfavoritt, som har blitt spilt på svært mange konserter på de fleste turneer. Ifølge det offisielle fanforumet Dr. Mowinckels Akuttmottak, er låten spilt nærmere 300 ganger mellom 2000 og 2011 der det er rapportert inn settlister. Bare «Kontroll på kontinentet» er spilt flere ganger.

Likevel klarte vokalist Janove Ottesen å glemme teksten.

– Det har skjedd mange ganger. Normalt tar publikum over og så henter jeg meg inn med dem, sier vokalist Janove Ottesen til nrk.no.

Som den erfarne showmannen han er, fortsatte han i samme stil, og bare gjentok teksten i andre vers som om ingenting hadde skjedd.

– Jeg hadde nok hodet et helt annet sted et øyeblikk og da kan det ryke noen ord eller setninger, sier vokalisten.

– Har du noen eksempler på andre ganger det har skjedd?

– Jeg har ikke eksempler på andre ganger. Normalt synger publikum tekstene mine så jeg trenger ikke kunne teksten så godt, sier Ottesen spøkefullt.

Trodde de var Kaiser Chiefs

Det som skiller Studio 1 fra de fleste andre TV-programmer, er at det ikke er noen programleder involvert.

Artistene driver programmet selv, og det skal være tid og rom for å høre morsomme og spennende historier. Vokalist Janove Ottesen og gitarist Geir Zahl forteller blant annet om den gangen de ble booket inn til en stor finsk festival uten å ha vært i Finland tidligere.

– Det er drømmen for et band, å bli stor i et land bare på rykter og musikk. Vi var veldig fornøyde og trodde på det, det er jo tross alt et naboland, sier Geir Zahl.

To uker før konserten fikk de derimot spørsmål om å halvere kostnadene, og bandet stilte naturlig nok spørsmål om hvorfor. Og forklaringen fikk de.

– De trodde de hadde booket Kaiser Chiefs, sier Janove Ottesen.

– Gjør det de er best på

– I en tid der TV-trenden går ut på å utfordre artister og kjendiser til å gjøre ting de ikke kan, er jeg glad for at vi igjen kan by på et program der artistene bare gjør det de absolutt er best på. Nemlig å spille musikk og underholde fansen, sa Karlsen.

De andre artistene som skal gjeste Studio 1 er: Madcon, Bertine Zetlitz, BigBang, Åge Aleksandersen, Kari Bremnes og CC Cowboys.

 • Se Studio 1 med Kaizers Orchestra på NRK2 kl. 21.30 i dag.

Kulturstrøm

 • Lager «Buffy the Vampire Slayer»

  20th Century Fox Television skal lage en ny versjon av 90-tallsklassikeren «Buffy the Vampire Slayer», skriver Variety. Serien skal produseres av Joss Whedon, som også holdt i den originale serien. Serien handler om Buffy Summers (Sarah Michelle Gellar) som får et kall om å bekjempe vampyrer og etterhvert en hel mengde andre monstre. «Buffy, vampyrenes skrekk», som den het på norsk, gikk fra 1996 til 2003 og ble vist på TVNorge.

  Buffy The Vampire Slayer
  Foto: Handout © c.20thC.Fox/Everett/REX
 • Gard Nilssen ny Artist in Residence

  Gard Nilssen blir Artist in Residence i 2019, dette melder Moldejazz i en pressemelding. Nilssen omtales som en trommeslager med hjerte for jazz og improvisert musikk. Trommisen har sin bakgrunn fra jazzlinja på NTNU. Han har tidligere gjestet Moldejazz en rekke ganger med ulike band.

  Gard Nilssen
  Foto: Moldejazz