Hopp til innhold

Kaizers-film tatt av plakaten i hjembyene

Filmen «Den tilfeldige rockestjernen» om Kaizers Orchestra har kun solgt rundt fem tusen billetter. Nå tas filmen av programmet i Bergen og Stavanger.

Helge Risa og Igor Devold

BAK MASKEN: «Den tilfeldige rockestjernen» handler om Helge Risa (til høyre), mannen bak gassmasken i Kaizers Orchestra. Igor Devold (til venstre) er regissør.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Igor Devolds film handler om den gassmaskekledde Kaizers-organisten Helge Risa. Filmpolitiet kalte den «en gavepakke til fansen».

Likevel har publikum uteblitt, og bare 4 836 har sett den på landsbasis.

Nå fjerner kinosjefene i bandets hjembyer Bergen og Stavanger filmen fra programmet – under én måned etter premieren 13. mars.

– 734 har sett filmen i Bergen. Halvparten av disse så den under et spesialarrangement på premieredagen, sier Stein Sørensen, programansvarlig ved Bergen kino.

Plakaten til Den tilfeldige rockestjernen

IKKE LOKKET MANGE: Filmen om Helge Risa hadde premiere fredag 13. mars. Regissøren håpet på 10 000 solgte billetter, men hittil er knapt halvparten solgt.

Foto: Filmweb

– Hva er det å si om slike tall?

– Det må kunne kalles en flopp. En film med én eller to besøkende på visningene har ikke noen rett til å vises på kino. Det kan vi ikke holde på med.

Søndag siste sjanse i Stavanger

Situasjonen er ikke bedre i Rogaland. 286 billetter ble solgt i Sandnes, mens 894 tok turen til kinosalene i Stavanger for å se musikkdokumentaren.

– Publikum har ikke funnet veien til kinoene. Etter hvert trappet vi filmen kraftig ned i salstørrelse, sier filmsjef Stig Pedersen i SF Kino.

Han sier søndag er siste sjanse å se filmen i Stavanger.

– I Sandnes tok vi filmen av etter et par uker. I Stavanger går den gjennom helgen før vi tar den av, sier Pedersen.

Saken fortsetter under bildet.

Kaizers Orchestra

INTENST: Helge Risa var mannen med gassmasken i Kaizers Orchestra, og var kjent for sin hamring på oljefat. Bildet er hentet fra filmen.

Foto: Tour de Force

Håpet på 10 000 solgte

De som deretter vil se filmen på kino, må ta turen til Oslo. Filmen vises inntil videre fortsatt på Klingenberg kino i hovedstaden.

Regissør Igor Devold er uenig i at besøkstallene er under det man kan forvente av en dokumentarfilm på kino

– Tatt i betraktning at dette er en litt sær tilnærming til dokumentarsjangeren og handler om det minst kjente medlemmet i et oppløst band, så kunne man også sett dårligere tall, sier han.

Devold er likevel skuffet over besøkstallet, og sier han hadde håpet på det dobbelte.

– Men det er et veldig tøft marked nå, og kinoene skal tjene penger. Da blir det utfordrende for en liten film med begrensede midler til reklame å konkurrere med for eksempel «50 Shades Of Grey», sier han.

regissør Igor Devold

– HAR LÆRT MYE: «Den tilfeldige rockestjernen» er Igor Devolds debut som langfilmregissør.

Foto: Thomas Ystrøm / NRK

Har DVD-avtale i boks

«Den tilfeldige rockestjernen» er Devolds første langfilm. Den norsk-polske regissøren sier han har lært mye om markedsføring i lanseringsprosessen.

– Det var den mest sette norske filmen premierehelga, med 2 200 solgte billetter. Jeg håpet det ville øke interessen, men så var lanseringsbudsjettet brukt opp. Da stoppet det opp, selv om vi fikk gode tilbakemeldinger på Filmweb.

– Hvor kan fansen se filmen når den er ferdig på kino?

– Filmen kommer på kino i Nederland 8. mai, og vi jobber med festivaldistribusjon. Vi har også en DVD-avtale klar, og håper å få solgt den til TV, avslutter han.

Endret 09.07.2020 kl 10.30: Tittelen på saken er endret fra «Kaizers-film flopper i hjembyene» til «Kaizers-film tatt av plakaten i hjembyene». Den er endret fordi regissør Igor Devold mente vi ikke hadde dekning for den.

Ingressen er i tillegg justert fra «Nå blir filmen tatt av plakaten i Bergen og Stavanger» til «Nå tas filmen av programmet i Bergen og Stavanger».

Formuleringen «Regissør Igor Devold er uenig i at besøkstallene gjør filmen til en flopp» i brødteksten er dessuten endret til «Regissør Igor Devold er uenig i at besøkstallene er under det man kan forvente av en dokumentarfilm på kino».

LES OGSÅ:

Filmanmeldelse av «Den tilfeldige rockestjerne»

SE ANMELDELSE: Filmpolitiet gir «Den tilfeldige rockestjernen» terningkast fire.

Kaizersorganist Helge Risa ble rockestjerne uten å ville det - nå har han hovedrollen i ny film om bandet.

SE REPORTASJE: NRK Rogaland møtte Helge Risa i forbindelse med premieren på «Den tilfeldige rockestjernen» i mars.

Kulturstrøm

  • Låter fra Universal Music på vei tilbake til TikTok

    Musikk fra Universal Music vil igjen bli tilgjengelig på videoplattformen TikTok, melder partene i en pressemelding.

    Det skjer etter at partene har blitt enige om en ny lisensavtale.

    Universal Musics musikk har vært borte fra TikTok siden 1. februar i år.

    Universal Music mente den gang at TikTok forsøkte å bygge en musikkbasert virksomhet uten rettferdig betaling for musikken.

  • Gitarlegenden Duane Eddy er død

    Eddy døde av kreft på sykehuset Williamson Health, opplyser kona Deed Abbate, ifølge nyhetsbyrået AP.

    Duane Eddy var født i delstaten New York, men bodde i Arizona da han fikk sitt store gjennombrudd med låten «Rebel-'Rouser» i 1958. Han ble også kjent for blant annet «Because They're Young» og sin versjon av Henry Mancinis «Peter Gunn».

    Eddy betegnes som en av rockehistoriens mest innflytelsesrike instrumentalister og var en stor inspirasjonskilde for artister som George Harrison, Bruce Springsteen og John Fogerty, skriver Guitar World.

    (NTB)

    Duane Eddy under Stagecoach Music Festival i Indio i California i 2014.
    Foto: AP
  • Fausa og Antonsen til scenen sammen

    Atle Antonsen, Trond Fausa og Vidar Magnussen er blant skuespillerne som er klare for komedien «Peter Pan går til helvete» på Chateau Neuf i januar 2025.

    Ifølge en pressemelding blir oppsetningen den første norske versjonen av «Peter Pan Goes Wrong», som er spilt på Broadway og West End tidligere.

    Kim Haugen skal regissere og Bjarte Hjelmeland er produsent, og også Siw Anita Andersen, Nils-Ingar Aadne, Kristine Grændsen, Jan Martin Johnsen, Modou Bah og Tiril Heide-Steen står på rollelisten.

    Lena Kristin Ellingsen og Trond Fausa Aurvag på «Oppenheimer»-premiere i London i 2023.
    Foto: Vianney Le Caer / Invision / AP