Hopp til innhold

John Olav Nilsen begjært personlig konkurs

Kemneren i Bergen vant mot artisten i tingretten.

John Olav Nilsen

KONKURS: Artist John Olav Nilsen ble fredag begjært konkurs i Bergen tingrett.

Foto: NRK P3

Bergensartisten John Olav Nilsen, kanskje mest kjent for karrieren med bandet John Olav Nilsen & Gjengen, ble i dag slått personlig konkurs i Bergen tingrett.

Det var kemneren i Bergen som begjærte boet til Nilsen som konkursbo etter at artisten skal skylde over 600 000 kroner i skatt.

– Dette er en personlig konkurs. Jeg har hatt et møte med John Olav og hatt en grei gjennomgang med han. Det er for tidlig å si noe mer. Han samarbeider og opptrer ryddig og konstruktivt, sier bostyrer Gunnar Arne Haahjem.

– Han ønsker bare å ha et godt samarbeid med bostyrer for å løse dette så raskt og ryddig som mulig, sier han videre.

Musikk og fengsel

John Olav Nilsen slo ifølge GAFFA gjennom med bandet etter en by:Larm-opptreden og debutalbumet «For sant til å være godt» i 2009. Deres siste album, «Den eneste veien ut», ble utgitt i 2012.

Nilsen sluttet å spille med bandet i 2013 etter å ha spilt den siste konserten 16. november det året.

I 2015 ble artisten dømt til 60 dagers ubetinget fengsel for kioskvold.

I april i fjor kom Nilsen ut med sin førte offisielle singel etter at han og bandet ga seg. Den lagde han sammen med Eirik Vestrheim.

Nilsen sang også med på sangen «Igjen og Igjen» med bandet Fjorden Baby i fjor.

NRK har ikke fått tak i en kommentar fra John Olav Nilsen.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.