Jimmy Fallon skal lede Golden Globe

Den amerikanske TV-stjernen og komikeren har fått det prestisjefylte oppdraget med å lede Golden Globe-utdelingen i 2017.

Jimmy Fallon på den røde løperen under Mark Twain humorprisutdeling

GLEDER SEG: Talkshow-verten Jimmy Fallon skriver på Twitter at han ser frem til å lede Golden Globe-utdelingen.

Foto: JONATHAN ERNST / Reuters

– Golden Globe er det mest spontane og uhøytidelige prisutdelingen som vises på TV. Jimmy Fallons lekne og forsonende komiske briljans gjør ham til den ideelle verten, sier NBC-sjef Bob Greenblatt til NBC.

Fallon blir den tredje komikeren i rekken til å lede Golden Globe, som er det tredje mest sette fjernsynssendte prisutdelingen hvert år, etter Ockar- og Grammy-utdelingen.

Fallon er mest kjent som talkshow-vert for «The Tonight Show» på NBC, som han tok over etter Jay Leno.

Spark til Donald Trump

Jimmy Fallon skriver på Twitter at han gleder seg til å lede Golden Globe.

– Og jeg gleder meg spesielt til å tilbringe tid sammen med utenlandsk presse i Hollywood før Donald Trump deporterer dem alle.

Laster Twitter-innhold
Jimmy Fallon imiterer Donald Trump

PARODIERER DONALD TRUMP: Jimmy Fallon har ved flere anledninger parodiert den republikanske presidentkandidaten på «The Tonight Show».

Foto: NBC / Ap

Harselerte med stjernene

Golden Globe går av stabelen i Beverly Hills i Los Angeles den 8. januar i 2017.

Utdelingen har tidligere blitt ledet av komikerduoen Tina Fey og Amy Poehler og den britiske komikeren Ricky Gervais.

Gervais skapte furore under den direktesendte prisutdelingen i år, da han i sedvanlig fornærmende stil dedikerte den åtte minutter lange åpningstalen til å fornærme film- og TV-bransjen, og flere av stjerne som var til stede i salen.

Kulturstrøm

 • Klart for sist akt

  I natt er det slutt for verdens største TV-serie, «Game of Thrones». Siden første episode i 2011 har serien blitt tidenes mest sette, mest nedlastede og dyreste. Siste sesong koster 130 millioner kroner - per episode. NRK Filmpolitiets Marte Hedenstad oppsummerer en epoke her:

  Game of Thrones
  Foto: Helen Sloan / AP
 • Norsk danser avhørt i Israel

  Den norske danseren Mona Berntsen, som viste det palestinske flagget under ESC-finalen, sier hun ble avhørt på flyplassen i over halvannen time. Under Madonnas pauseopptreden i Eurovision-finalen lørdag, avsluttet Berntsen det hele med å vise det palestinske flagget gjennom å bære det på ryggen sin på scenen. (NTB)

  To av Madonnas dansere med politisk markering
  Foto: ORIT PNINI / AFP