NRK Meny
Normal

Jimmy Fallon skal lede Golden Globe

Den amerikanske TV-stjernen og komikeren har fått det prestisjefylte oppdraget med å lede Golden Globe-utdelingen i 2017.

Jimmy Fallon på den røde løperen under Mark Twain humorprisutdeling

GLEDER SEG: Talkshow-verten Jimmy Fallon skriver på Twitter at han ser frem til å lede Golden Globe-utdelingen.

Foto: JONATHAN ERNST / Reuters

– Golden Globe er det mest spontane og uhøytidelige prisutdelingen som vises på TV. Jimmy Fallons lekne og forsonende komiske briljans gjør ham til den ideelle verten, sier NBC-sjef Bob Greenblatt til NBC.

Fallon blir den tredje komikeren i rekken til å lede Golden Globe, som er det tredje mest sette fjernsynssendte prisutdelingen hvert år, etter Ockar- og Grammy-utdelingen.

Fallon er mest kjent som talkshow-vert for «The Tonight Show» på NBC, som han tok over etter Jay Leno.

Spark til Donald Trump

Jimmy Fallon skriver på Twitter at han gleder seg til å lede Golden Globe.

– Og jeg gleder meg spesielt til å tilbringe tid sammen med utenlandsk presse i Hollywood før Donald Trump deporterer dem alle.

Laster Twitter-innhold
Jimmy Fallon imiterer Donald Trump

PARODIERER DONALD TRUMP: Jimmy Fallon har ved flere anledninger parodiert den republikanske presidentkandidaten på «The Tonight Show».

Foto: NBC / Ap

Harselerte med stjernene

Golden Globe går av stabelen i Beverly Hills i Los Angeles den 8. januar i 2017.

Utdelingen har tidligere blitt ledet av komikerduoen Tina Fey og Amy Poehler og den britiske komikeren Ricky Gervais.

Gervais skapte furore under den direktesendte prisutdelingen i år, da han i sedvanlig fornærmende stil dedikerte den åtte minutter lange åpningstalen til å fornærme film- og TV-bransjen, og flere av stjerne som var til stede i salen.

Kulturstrøm

 • Siri Aurdals skulpturer reiser ut

  81-åringen får sitt internasjonale gjennombrudd nå. «Siri Aurdal gjør enestående comeback i kunstverden.» Det skrev Svenska Dagbladet da Malmö konsthall åpnet den hittil største utstillingen til den norske skulptøren. Den 20 x 40 meter store installasjonen «Continuum» er laget av samme type rør som ble anvendt i den norske oljeindustrien på 60-tallet. Siri Aurdal skapte også stor oppmerksomhet med en annen gigantisk skulptur skapt av industrirør på den Nordiske Paviljongen under den biennalen i Venezia i fjor. Hun er også aktuell med en utstilling på Skissernas museum i Lund i Sverige. Utstillingene er åpne til slutten av august.

  Skulptur av Siri Aurdal på Malmø kunsthall
  Foto: Helene Toresdotter
 • Iselin Steiro på coveret av Vogue

  Norges supermodell Iselin Steiro (32) er på forsida av franske Vogue. For syvende gang. August-utgaven av det toneangivende motemagasinet er dedisert til sterke kvinner. I den anledning har den norske supermodellen klipt av seg sitt lange, blonde hår til fordel for en såkalt pixie cut, skriver magasinet Melk & Honning. Bildet er tatt av motefotografen David Sims. Arkitektstudent Iselin Steiro har engasjert seg i bykultur innimellom modelljobbinga. Les hennes kronikk «Gater til folket».

  Laster Instagram-innhold
 • Nesbø håvet inn i 2017

  Jo Nesbøs selskap Skriveverkstedet bokførte i fjor inntekter på 16,1 million kroner, melder Finansavisen. Dermed har inntektene økt markant siden 2015 og 2016 (henholdsvis 7,6 og 5,9 millioner kroner). Nesbø markerte 20-årsjubileet sitt som krimforfatter i 2017. Feiringen kom i form av rekordopplagsromanen «Tørst».

  – Jeg har ikke de eksakte salgstallene for hånden, men vi solgte ut førsteopplaget på 300.000, uttaler Vidar Strøm Fallrø i Aschehoug forlag.

  Utenlandssalget inkludert skal Nesbø (58) ha skuffet unna anslagsvis 35 millioner bøker i løpet av karrieren (NTB).

  Jo Nesbø
  Foto: Aschehoug Forlag