Hopp til innhold

En litt anderledes sommer

«Badetemperaturen er 20 grader, så det er bare å hoppe i sjøen etter en deilig skidag.» reklameres det for på Folgefonna. Allikevel er det jibbing som står i fokus.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Sendt inn av Henrik Moberg.

Ski på sommeren

Folgefonna skisenter ligger på en isbre litt over to timer fra Bergen. Senteret ligger 1450 m.o.h. og har et av Norges lengste breskitrekk med 1100 meter. Det åpnet u år 1. mai og skal i teorien stenge 8. juli, med mindre værgudene gir de skiglade et par dager til å gå på. Høysessongen er altså midt på sommmeren, noe som gjør stedet ganske spesielt.

– Jeg trives på Fonna. Her har de en veldig bra park og en av de fem beste parkbyggerne i verden i parksjef Emil Fossheim som er helt suveren, sier den norske, profesjonelle jibberen Andreas Håtveit til Svendals blogg.

Snø og vann

På Folgefonna arrangeres det jibbecamp for barn og undom fra 9 til 17 år i juni. Det består (naturlig nok) av jibbing, men også andre aktiviteter som trampolinehopping og vannhopp, altså en skibakke som ender i et vann.

Fem av syv nedfarter var i år åpne, og skiinfo.no skriver at det er kommet en del nye elementer i bakken.

Filmen vi har fått fra Henrik er fra sluttkonkuransen «Fonnajibb 2010». Tusen takk for tøff film!

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters