Jenny Skavlan om ny NRK-serie: – Handler litt om det livet jeg lever nå

Situasjonskomedien «Nesten voksen» har premiere i NRK TV lørdag 6. januar, og handler om tre venninner fra folkehøgskolen som har fått voksenlivet kastet over seg.

Situasjonskomedien «Nesten voksen» har premiere i NRK TV lørdag 6. januar, og handler om tre venninner fra folkehøgskolen som har fått voksenlivet kastet over seg.

Jenny Skavland og Nils Jørgen Kaalstad spiller samboere i NRKs nye situasjonskomedie «Nesten voksen».

– Serien handler om det å være nesten voksen. Det er kanskje litt det livet jeg lever nå, et liv i 30-årene, hvor du har en fot i den unge verden med alle muligheter, og den andre foten i foreldremøter, sier Jenny Skavlan, som spiller karakteren Camilla i serien.

De tre venninnene spilles av Jenny Skavlan, Kjersti Tveterås og Renate Reinsve. Nå må de plutselig sjonglere småbarnsliv, karriere, stebarn og et stadig mer hektisk sjekkemarked i dagens Oslo. Noe som kan by på utfordringer.

Spiller et materialistisk par

Skuespiller Nils Jørgen Kaalstad, spiller karakteren Thomas, som er samboeren til Camilla. Skavlan og Kaalstad beskriver karakterene de spiller som svært materialistiske.

– Jeg spiller en suksessrik musikkprodusent, som har penger. Penger er noe vårt forhold er basert på, smiler Kaalstad.

– Vi er ganske materialistiske, men også glade i å kose oss og steke en god biff og åpne en god flaske vin. Det er der vi finner gledene våre, i generell kos og penger, sier Skavlan.

Bli kjent med karakterene her:

Tre damer står tett ved siden av hverandre

Bli kjent med karakterene her:

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Spent på nakenscene

I en scene i første episode av situasjonskomedien tror karakteren til Jenny at hun og samboeren er barnefri og alene i leiligheten. Derfor bestemmer hun seg for å ha en nakenuke, hvor hverken hun eller samboeren får lov til å gå med klær. I det hun vandrer naken ut i stuen oppdager hun at begge bonusbarna har kommet på besøk, tidligere enn forventet.

Hvordan var det å spille nakenscenen?

– Jeg er veldig spent på hvor naken den scenen ble til slutt. Men det er bare å bite tennene sammen og bli ferdig med det, sier Skavlan.

Har hentet replikker fra vestkanten

– Kan dere kjenne dere igjen i rollene dere spiller?

– Jeg kommer fra vestkanten i Oslo som er et materialistisk sted, så jeg har jo mange referanser. Jeg har blant annet plukket noen replikker som er blitt sagt i for eksempel foreldremøter på vestkanten, sier hun.

Skavlan forteller videre at hun ikke føler at hun lever et spesielt materialistisk liv, men at det er gøy å spille en slik rolle.

– Jeg handler mer på Fretex enn jeg gjør på dyre merkebutikker, men jeg har det jo liggende inni meg ett sted. Så jeg syns det er gøy å la en gæren materialistisk shoppingdame få fritt utløp.

Hverken Skavlan eller Kaalstad har sett det ferdige resultatet av serien, men begge beskriver serien som en komedie for hele familien.

– Vi håper folk liker karakterene, og at de har lyst til å følge de videre, sier Skavlan.

Se «Nesten voksen» i NRK TV lørdag 6. januar.

Kulturstrøm

 • Fastlåst musikerstreik i Chicago

  Ordføreren i Chicago tar initiativ for å løse streiken i Chicago Symphony. Musikerne har streiket i syv uker med krav om høyere lønn. Kravet er blant annet minstelønn på 1,5 millioner kroner. Partene har stått langt fra hverandre, og ordføreren frykter at orkestrets renommé blir skadet. Orkestrets sjefdirigent Riccardo Muti (bildet) har støttet streiken.

  Riccardo Muti og streikende musikere.
  Foto: KAMIL KRZACZYNSKI / AFP
 • Rekordmange klager på Satiriks

  Når Kringkastingsrådet i dag skal ta stilling til 428 klager mot NRK, gjelder 100 av disse humorprogrammet som lager ukentlig satire over nyhetsbildet. Stuntet på miljødemonstrasjonen for barn er blant det som har opprørt publikum. Møtet i Kringkastingsrådet strømmes her.

 • Nytt Prince-album på trappene

  Fans vil snart kunne oppleve hvordan det låter når Prince selv synger sangene han skrev for andre, som Nothing Compares 2 U og Manic Monday. Det melder Variety. Sammen med Warner Bros. Records og strømmetjenesten Tidal vil boet etter artisten slippe et nytt album med tittelen «Originals» på Princes fødselsdag, 7. juni. Det vil inneholde 15 spor med 14 hittil uutgitte låter. Prince døde i april 2016.

  THE ARTIST GIVES ACCEPTANCE SPEECH AT SOUL TRAIN AWARDS
  Foto: Gary Hershorn / Reuters