Hopp til innhold

«Nå er tiden inne. Til å si adjø.»

Jahn Teigen bisettes i Tønsberg domkirke onsdag 11.mars. I dag ble dødsannonsen hans gjort kjent.

Jahn Teigens dødsannonse

Jahn Teigens dødsannonse inneholder flere kjente referenaser til hans artistkarriere

Foto: HANS H. BJØRSTAD og JØLSTAD

For alle som hadde godt kjennskap til den folkekjære artisten, vil man legge merke til at dødsannonsen inneholder flere detaljer fra Teigens artistkarriere.

«Ikke som alle andre»

Etter å ha trukket seg tilbake fra rampelyset i over 10 år, kom Jahn Teigen med en ny låt i 2019 som hadde tittelen «Ikke som alle andre». Det er nettopp denne låten som familien har valgt å innlede dødsannonsen med. Lenger ned i dødsannonsen dukker en frase fra låten «Adieu» opp.

Låten ble fremført sammen med hans tidligere kone, Anita Skorgan. Hun står også oppført i dødsannonsen sammen med datteren Sara og barnebarnet Josef.

Teigen døde 24. februar på Ystad sykehus i Sverige. Han ble 70 år gammel.

Begravelsen

NRK skal sende direkte fra Jahn Teigens bisettelse i Tønsberg domkirke onsdag 11. mars. Bisettelsen skal vises på NRK1 og nrk.no og sendingene starter klokka 11.30. Seremonien skal ledes av biskop Per Arne Dahl. Etter seremonien vil kisten bli overført til krematoriet.

I en pressemelding skriver Jahn Teigens etterlatte at bisettelsen fra Tønsberg domkirke først og fremst vil være et personlig farvel med en kjær pappa, venn og familiemedlem.

På Jølstad sine nettsider er det opprettet en minneside der man legge igjen noen minneord til ære for artisten.

Det ble tidligere gjort kjent at Jahn Teigen ikke blir gravlagt på statens bekostning. Nå har hundrevis av fans samlet inn penger til begravelsen. I skrivende stund skal det ha blitt samlet inn nesten 200 000 kroner.

Se Anita Skorgan fremføre klassikern "Mil etter Mil" på Lindmo-scenen.

Se Anita Skorgan fremføre klassikern "Mil etter Mil" på Lindmo-scenen.

Kulturstrøm

 • Martin Scorsese fikk æres-Gullbjørn i Berlin

  Mesterregissøren Martin Scorsese (81) uttrykte optimisme for filmens fremtid da han fikk en Æres-Gullbjørn i Berlin tirsdag kveld.

  – Jeg tror ikke den er i ferd med å dø … den transformerer seg. Den var aldri ment å være én ting, sa Scorsese, som også formante til ikke å frykte teknologien:

  – Den individuelle stemmen kan uttrykke seg selv på Tiktok eller i en fire timers film eller en to timer lang miniserie.

  Martin Scorsese har fått nye og unge fans takket være sin medvirkning i regissørdatteren Francescas lekne filmsnutter på Tiktok, skriver NTB.

 • Chile gjenåpner etterforskningen av Pablo Nerudas død

  Chile skal nok en gang forsøke å løse mysteriet rundt nasjonaldikteren Pablo Nerudas død, har en domstol i landet besluttet. Det skriver NTB.

  Neruda, som fikk nobelprisen i litteratur i 1971, døde tolv dager etter militærkuppet der landets folkevalgte president Salvador Allende ble styrtet og en militærjunta under ledelse av general Augusto Pinochet overtok makten.

  Den offisielle dødsårsaken var prostatakreft, men Nerudas sjåfør og assistent Manuel Araya fortalte mange år senere at forfatteren fikk en mistenkelig sprøyte i brystkassen rett før han døde.