NRK Meny
Normal

Michael Jackson på topp i flere enn 50 land

Michael Jacksons album Xscape, som ble gitt ut for få dager siden, er allerede nummer én på listene i flere enn 50 land.

Popkongen Michael Jackson.

Popkongen Michael Jackson har vært milliardbutikk siden sin død sommeren 2009

Foto: Scanpix

Albumet ble sluppet mandag i Storbritannia og tirsdag i USA. Exscape består av vokaler og melodier som aldri er blitt gitt ut og aldri har blitt hørt før. Det er det kanskje en grunn til, mente NRK P3s anmelder Adiele Arukwe:

Hør åpningssporet:«Love Never Felt So Good»:

Duetten mellom Justin Timberlake og Michael Jackson ble sluppet tidligere denne måneden. Den klatret til 27. plass blant britiske bestselgere i løpet av det første døgnet.

To dager etter at hele albumet ble sluppet i Storbritannia og USA, ligger det på topp i flere enn 50 land.

Michael Jackson døde sommeren 2009. Men han har i årene etterpå vært millionindustri.

Norske Stargate er med

Stargate, Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen

Norske Stargate har vært med på å produsere det nye albumet med Michael Jackson-låter. Her Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen. Foto: Braata, Espen / VG

Foto: Braata, Espen / VG

Timbaland er hovedprodusent. Det er Label ceo og L.A. Reid som har tatt jobben med å bearbeide innspillinger fra Jackson og ferdigstille Jacksons vokal på Exscape.

Også Rodney Jerkins, Jerome «Jroc» Harmon, John McClain og norske Stargate er med på produsentsiden.

Merkenavnet Michael Jackson har håvet inn vel 1,8 milliarder kroner på salg fra album, film, skjorter, plakater og andre produkter siden superstjernen døde i 2009.

Kulturstrøm

 • Napoleons Waterloo-hatt solgt

  Hatten som skal ha tilhørt Napoleon, også kjent som «bircorne-hat» ble reddet fra slagmarken ved Waterloo i 1815. Ble solgt på auksjon De Baecque for 280,000 euro mandag. På dagen 203 år etter at kampen på Waterloo fant sted, skriver BBC.

  Napoleons bicorne-hatt fra slagmarken i 1815 ved Waterloo
  Foto: Jean-philippe Ksiazek / AFP
 • Rapper anmeldes for jødehets

  Forstander Ervin Kohn i Det Mosaiske Trossamfund anmelder rapperen som fredag kom med nedsettende bemerkninger om jøder under en familiekonsert, skriver Dagen. På Facebook skriver rapperen at sitatet er tatt ut av kontekst og fremstår som feil (NTB).

 • Spilte inn film i uvær i Lofoten

  I helgen besøkte orkesteret NOSO toppen av Rytiden i Lofoten i et heftig utvær. Fjellturen var i forbindelse med filminnspillingen av Jan Vardøens dokmentar om komponisten Philip Glass sitt verk «A Decent into the Maelstrom».