Michael Jackson på topp i flere enn 50 land

Michael Jacksons album Xscape, som ble gitt ut for få dager siden, er allerede nummer én på listene i flere enn 50 land.

Popkongen Michael Jackson.

Popkongen Michael Jackson har vært milliardbutikk siden sin død sommeren 2009

Foto: Scanpix

Albumet ble sluppet mandag i Storbritannia og tirsdag i USA. Exscape består av vokaler og melodier som aldri er blitt gitt ut og aldri har blitt hørt før. Det er det kanskje en grunn til, mente NRK P3s anmelder Adiele Arukwe:

Hør åpningssporet:«Love Never Felt So Good»:

Duetten mellom Justin Timberlake og Michael Jackson ble sluppet tidligere denne måneden. Den klatret til 27. plass blant britiske bestselgere i løpet av det første døgnet.

To dager etter at hele albumet ble sluppet i Storbritannia og USA, ligger det på topp i flere enn 50 land.

Michael Jackson døde sommeren 2009. Men han har i årene etterpå vært millionindustri.

Norske Stargate er med

Stargate, Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen

Norske Stargate har vært med på å produsere det nye albumet med Michael Jackson-låter. Her Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen. Foto: Braata, Espen / VG

Foto: Braata, Espen / VG

Timbaland er hovedprodusent. Det er Label ceo og L.A. Reid som har tatt jobben med å bearbeide innspillinger fra Jackson og ferdigstille Jacksons vokal på Exscape.

Også Rodney Jerkins, Jerome «Jroc» Harmon, John McClain og norske Stargate er med på produsentsiden.

Merkenavnet Michael Jackson har håvet inn vel 1,8 milliarder kroner på salg fra album, film, skjorter, plakater og andre produkter siden superstjernen døde i 2009.

Kulturstrøm

 • Spektakulær, men ustø eventyrfilm

  Disneys «Mulan» kom som tegnefilm i 1998. Nå er nyinnspillingen tilgjengelig for norske seere. – En film som halter litt underveis, men som reddes inn av en storslagen eventyrfølelse og stilsikker kampsport, skriver Filmpolitiet. Terningkast 4.

  Filmen «Mulan», 2020.
  Foto: Disney+
 • Film for den katte- og juleglade

  «En julegave fra gatekatten Bob» er en oppfølger til «En gatekatt ved navn Bob» fra 2016. Som sist er filmen basert på livet til en narkoman gatemusikant som reddes av katten Bob. – Julefeelgood for katteelskere, skriver Filmpolitiet. Terningkast 3.

  BOBS SISTE HOVEDROLLE: Dette ble den siste filmrollen for gatekatten Bob, som dessverre gikk bort sommeren 2020.
  Foto: Another World Entertainment