Michael Jackson på topp i flere enn 50 land

Michael Jacksons album Xscape, som ble gitt ut for få dager siden, er allerede nummer én på listene i flere enn 50 land.

Popkongen Michael Jackson.

Popkongen Michael Jackson har vært milliardbutikk siden sin død sommeren 2009

Foto: Scanpix

Albumet ble sluppet mandag i Storbritannia og tirsdag i USA. Exscape består av vokaler og melodier som aldri er blitt gitt ut og aldri har blitt hørt før. Det er det kanskje en grunn til, mente NRK P3s anmelder Adiele Arukwe:

Hør åpningssporet:«Love Never Felt So Good»:

Duetten mellom Justin Timberlake og Michael Jackson ble sluppet tidligere denne måneden. Den klatret til 27. plass blant britiske bestselgere i løpet av det første døgnet.

To dager etter at hele albumet ble sluppet i Storbritannia og USA, ligger det på topp i flere enn 50 land.

Michael Jackson døde sommeren 2009. Men han har i årene etterpå vært millionindustri.

Norske Stargate er med

Stargate, Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen

Norske Stargate har vært med på å produsere det nye albumet med Michael Jackson-låter. Her Tor Erik Hermansen og Mikkel S. Eriksen. Foto: Braata, Espen / VG

Foto: Braata, Espen / VG

Timbaland er hovedprodusent. Det er Label ceo og L.A. Reid som har tatt jobben med å bearbeide innspillinger fra Jackson og ferdigstille Jacksons vokal på Exscape.

Også Rodney Jerkins, Jerome «Jroc» Harmon, John McClain og norske Stargate er med på produsentsiden.

Merkenavnet Michael Jackson har håvet inn vel 1,8 milliarder kroner på salg fra album, film, skjorter, plakater og andre produkter siden superstjernen døde i 2009.

Kulturstrøm

  • Houellebecq: Min siste opptreden

    Den litterære stjernen Michel Houellebecq annonserte i dag på Louisiana Litteraturfestival at dette blir hans siste sceneopptreden noensinne. Festivalen har prøvd å få ham på besøk i ti år, og med dette unike besøket i Norden vil sette stopp for sceneopptredener. Han svarte i dag på spørsmål sendt inn fra publikum, for å slippe til sjenerte personer.

    Michel Houellebecq på Louisianna litteraturfestival
    Foto: Siss Vik / NRK
  • Første trailer for Star Wars-serie

    Den første TV-serien frå Star Wars-universet kjem ut i november i år. Han har fått namnet «The Mandalorian» og har chilenaren Pedro Pascal (kjent frå Game of Thrones) i hovudrolla. Serien kjem ut på Disneys nye strøymeteneste, Disney+.