I ferd med å selge ut Oslo Spektrum for andre dag på rad

De to 13-åringene Marcus & Martinus solgte torsdag ut Oslo Spektrum på to timer. Fredag gikk 4000 billetter til ekstrakonserten på 15 minutter.

Marcus & Martinus

POPULÆRE: Musikkduoen Marcus & Martinus er utrolig populære og måtte sette opp ekstrakonsert i Oslo Spektrum. Her opptrer de på Rådhusplassen i Oslo i sommer.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

12 november neste år skal musikkduoen Marcus & Martinus holde konsert i Oslo Spektrum. Da billettene ble lagt ut for salg klokka 07 torsdag morgen tok det kun to timer før alle billettene var borte.

Den enorme interessen fortsatte i sosiale medier. Der kom det frem at mange ikke rakk å kjøpe billetter, noe som førte til duoen valgte å sette opp en ekstrakonsert samme dag.

Marcus & Martinus

VANT MGP JR: Marcus og Martinus Gunnarsen vant MGP jr. i 2012 og har gitt ut en rekke låter siden. I november neste år skal de holde to konserter i Oslo Spektrum.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Da billettene til denne konserten ble lagt ut for salg fredag morgen ble 4000 billetter solgt på et kvarter.

– Det er rundt 3500 sitteplasser, og alle ble solgt i løpet av et kvarter, sier manager Jon Leiulfsrud til NRK.

Interessen for å se Marcus & Martinus i Oslo Spektrum har overgått selv forventningene til manageren.

– Jeg ble mobbet fordi jeg sa at den første konserten kom til å bli utsolgt før klokka tolv, men den ble jo utsolgt før klokka ni, sier han.

– Helt fantastisk

Mats Borch Bugge under Spellemann 2014

MUSIKKSJEF: Mats Borch Bugge er musikksjef i P3 og tror ikke noen andre norske artister kunne klart å selge ut Oslo Spektrum slik Marcus & Martinus er i ferd med å gjøre.

Foto: Erik Waage / NRK

Musikksjef i P3, Mats Borch Bugge, syns dette er kult og tror ikke noen andre norske artister kunne klart å selge ut Oslo Spektrum på måten Marcus & Martinus holder på å gjøre.

– Det er rett og slett helt fantastisk. Det er ingen andre norske artister som kan gjøre dette i dag. Selv Kygo ville slitt, sier Borch Bugge.

Han tror det er flere grunner til av de to 13-åringene er så populære.

– De vant blant annet MGP jr. som blir forbundet positivt og med god kvalitet. De har også hatt en høy produksjon av musikk i ettertid og vært til stede i flere fora. Dessuten har de et management i familien som har jobbet hardt, sier han.

Ifølge musikksjefen handler det om hele pakken rundt Marcus & Martinus.

– Det er ikke bare musikken det handler om, men hvem de er som folk.

Vant MGP jr.

Tvillingbrødrene Marcus og Martinus Gunnarsen fra Trofors i Nordland slo først gjennom i 2012 da de vant Melodi Grand Prix junior med sangen «To dråper vann».

Siden den gang har de gitt ut en rekke singler. Albumet «Hei» ble sluppet i februar i år.

Musikkvideoen til låten «Plystre på deg» har i skrivende stund over 2,5 millioner visninger.

I tillegg har de vært medprogramledere i «Sommer i Dyreparken» som ble sendt på TV 2 sommeren 2014 og 2015.

Kulturstrøm

 • NRK ut på turné i Bokekspedisjonen

  15. august er det premiere for NRKs bokekspedisjon: «Ord vi deler». Ekspedisjonen tar seere med på reise gjennom 12 steder som er representert i det litterære Norge. Programleder blir Pia Rivelsrud. – Jeg gleder meg til å reise rundt i Norge for å bli kjent med små og store steder. Dette blir en annen type «guidet tur», sier Rivelsrud. Sendingene starter torsdag 15. august kl. 1945 og sendes i tolv uker på NRK2 og på NRKTV.

  Pia Rivelsrud
  Foto: Javier Ernesto Auris Chavez / NRK
 • Brasil forbyr homofobi

  Brasils høyesterett slår fast at homofobi og diskriminering av medlemmer av LGBT-miljøet er sidestilt med rasisme og forbudt ved lov. Rasisme har vært forbudt i Brasil siden 1989 og kan gi opptil fem års fengsel.

 • Rush vant rekordsøksmål

  Skuespilleren Geoffrey Rush er tilkjent den største summen noen gang utbetalt til en enkeltperson i et injuriesøksmål i Australia – 17,5 millioner kroner. Oscar-vinneren saksøkte Daily Telegraph som trykket anklager om at han oppførte seg upassende.

  Geoffrey Rush på filmfestivalen i Berlin
  Foto: Michael Sohn / AP