I ferd med å selge ut Oslo Spektrum for andre dag på rad

De to 13-åringene Marcus & Martinus solgte torsdag ut Oslo Spektrum på to timer. Fredag gikk 4000 billetter til ekstrakonserten på 15 minutter.

Marcus & Martinus

POPULÆRE: Musikkduoen Marcus & Martinus er utrolig populære og måtte sette opp ekstrakonsert i Oslo Spektrum. Her opptrer de på Rådhusplassen i Oslo i sommer.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

12 november neste år skal musikkduoen Marcus & Martinus holde konsert i Oslo Spektrum. Da billettene ble lagt ut for salg klokka 07 torsdag morgen tok det kun to timer før alle billettene var borte.

Den enorme interessen fortsatte i sosiale medier. Der kom det frem at mange ikke rakk å kjøpe billetter, noe som førte til duoen valgte å sette opp en ekstrakonsert samme dag.

Marcus & Martinus

VANT MGP JR: Marcus og Martinus Gunnarsen vant MGP jr. i 2012 og har gitt ut en rekke låter siden. I november neste år skal de holde to konserter i Oslo Spektrum.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Da billettene til denne konserten ble lagt ut for salg fredag morgen ble 4000 billetter solgt på et kvarter.

– Det er rundt 3500 sitteplasser, og alle ble solgt i løpet av et kvarter, sier manager Jon Leiulfsrud til NRK.

Interessen for å se Marcus & Martinus i Oslo Spektrum har overgått selv forventningene til manageren.

– Jeg ble mobbet fordi jeg sa at den første konserten kom til å bli utsolgt før klokka tolv, men den ble jo utsolgt før klokka ni, sier han.

– Helt fantastisk

Mats Borch Bugge under Spellemann 2014

MUSIKKSJEF: Mats Borch Bugge er musikksjef i P3 og tror ikke noen andre norske artister kunne klart å selge ut Oslo Spektrum slik Marcus & Martinus er i ferd med å gjøre.

Foto: Erik Waage / NRK

Musikksjef i P3, Mats Borch Bugge, syns dette er kult og tror ikke noen andre norske artister kunne klart å selge ut Oslo Spektrum på måten Marcus & Martinus holder på å gjøre.

– Det er rett og slett helt fantastisk. Det er ingen andre norske artister som kan gjøre dette i dag. Selv Kygo ville slitt, sier Borch Bugge.

Han tror det er flere grunner til av de to 13-åringene er så populære.

– De vant blant annet MGP jr. som blir forbundet positivt og med god kvalitet. De har også hatt en høy produksjon av musikk i ettertid og vært til stede i flere fora. Dessuten har de et management i familien som har jobbet hardt, sier han.

Ifølge musikksjefen handler det om hele pakken rundt Marcus & Martinus.

– Det er ikke bare musikken det handler om, men hvem de er som folk.

Vant MGP jr.

Tvillingbrødrene Marcus og Martinus Gunnarsen fra Trofors i Nordland slo først gjennom i 2012 da de vant Melodi Grand Prix junior med sangen «To dråper vann».

Siden den gang har de gitt ut en rekke singler. Albumet «Hei» ble sluppet i februar i år.

Musikkvideoen til låten «Plystre på deg» har i skrivende stund over 2,5 millioner visninger.

I tillegg har de vært medprogramledere i «Sommer i Dyreparken» som ble sendt på TV 2 sommeren 2014 og 2015.

Kulturstrøm

 • Canadisk komponist drept av bjørn

  Julien Gauthier (44), huskomponist hos Orchestre de Bretagne, søkte inspirasjon til en ny symfoni i villmarka i Canada da han ble angrepet og drept av en Grizzlybjørn, melder Le Parisien. Gauthier var kjent for å bruke naturlyder i musikken sin.

 • Unge elsker klassisk

  Den gamle myten om at det bare er godt voksne som hører på klassisk musikk faller. En ny studie publisert på nettstedet ABC Classic tyder på det motsatte. Nesten en tredel av det klassiske publikummet er under 35 år, viser undersøkelsen. Undersøkelsen viser videre at det fortsatt er radio som er den viktigste kilden til bruk av klassisk musikk.

  Klassisk
  Foto: Pixabay
 • Ny Matrix med Reeves og Moss

  Keanu Reeves (54) er tilbake i rollen som Neo og Carrie-Anne Moss (52) som Trinity når den fjerde filmen i Matrix-serien skal spilles inn neste år, melder Variety. Regissør på filmen er Lana Wachowski, som også sto bak regien på de tidligere filmene. Filmen har ennå ikke fått noen tittel.