Hopp til innhold

Hunger Games-skuespillerne sørget over terrorofrene

Under Los Angeles-premieren til The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 viste stjernene sin sympati med ofrene for angrepene i Paris.

APTOPIX LA Premiere of "The Hunger Games: Mockingjay - Part 2" - Liam Hemsworth, Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson

TYDELIG PREGET: Skuespillerne Liam Hemsworth, Jennifer Lawrence og Josh Hutcherson kom sammen til premieren på filmen The Hunger Games: Mockingjay – Part 2. Flere av stjernene kom med sløyfer i de franske fargene for å vise sin støtte til ofrene.

Foto: Jordan Strauss / Ap

Enkelte av scenene i The Hunger Games: Mockingjay – Part 2 er spilt inn i den franske hovedstaden, og søndag ble det klart at de planlagte intervjuene ved den røde løperen ble avlyst på grunn av terrorhandlingene i Paris.

Like før Los Angeles-premieren postet skuespiller Elizabeth Banks et bilde på Twitter hvor hun hadde på seg en sløyfe i de franske fargene. Under bildet skrev hun: «Våre hjerter er med dere, Frankrike, der vi har så mange fantastiske fans.»

På premieren ved Microsoft Theater kom også stjerner som Josh Hutchinson og Liam Hemsworth med sløyfer som sympatiserer med Frankrike.

Står sammen med ofrene

Hovedrolleinnehaver Jennifer Lawrence har også vist sin støtte på Twitter etter angrepet:

«Mine dypeste kondolanser sendes til ofrene og de pårørende etter terroren i Paris. Det var en forferdelig tragedie. Jeg er tom for ord. Paris, vi står sammen med dere.»

US-ENTERTAINMENT-CINEMA-PREMIERE-HUNGER GAMES

MINNES OFRENE: Filmens skuespillere, Woody Harrelson og Elizabeth Banks, viste sin støtte til det franske folket.

Foto: MARK RALSTON / Afp

Før kinovisningen uttrykte også filmens produksjonsselskap sin medfølelse.

«Vi vil uttrykke vår solidaritet for de modige innbyggerne i Paris. Vi viser sympati med vår sorg. I kveld står vi sammen med dem»​, sa Lionsgate-sjef Jon Feltheimer ifølge The Hollywood Reporter.

– Usammenhengende slutt

Filmen er den andre og siste delen basert på boken Fugl Føniks, som inngår i Dødslekene-trilogien av Suzanne Collins. Filmen er en oppfølger til The Hunger Games (2012), The Hunger Games: Catching Fire (2013) og The Hunger Games: Mockingjay – Part 1 (2014), og den fjerde og siste i Hunger Games-serien, skriver Wikipedia.

Hos Internet Movie Database har seere så langt gitt filmen 7,4 av 10 poeng. Ikke alle filmanmeldere har latt seg begeistre.

«Det som startet som et frodig og futuristisk gladiatoreventyr, har blitt en mørk, og av og til kvelende, fortelling om et opprør som i stor grad foregår i underjordiske områder eller i urbane ruiner», skriver The Hollywood Reporter.

fortvilet jennifer lawrence i hunger games med flammer bak seg

HUNGER GAMES: Jennifer Lawrence spiler hovedrolleinnehaver Katniss Everdeen i actionfilmene basert på Dødslekene-trilogien av Suzanne Collins.

Foto: Lionsgate

«Beslutningen om å lage en 390 siders bok til en film på over fire timer, har resultert i en usammenhengende slutt på noe som startet så lovende. Mens folk kan føle seg opprørt, er spillet vunnet av Lionsgate», skriver The Guardian, som valgte å gi filmen tre av fem stjerner.

Filmen har førpremiere ved Colosseum kino i Oslo i kveld. The Hunger Games: Mockingjay Part 1 ble sett av 103 442 under åpningshelgen.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters