Slik påvirker Paris-terroren kulturlivet

Terrorangrepene rammer kulturlivet: Intervjuer på rød løper blir droppet, konserter avlyst og turneer avsluttet før tiden.

The Hunger Games: Mockingjay Part 1

DROPPER INTERVJUER: Jennifer Lawrence kommer ikke til å gjøre intervjuer på den røde løperen når den nye «Hunger Games»-filmen får premiere.

Foto: Murray Close

Fredag mistet 89 personer livet da terrorister gikk til angrep under en Eagles of Death Metal-konsert i Paris. Terrorhandlingene har ført til sterke reaksjoner i kulturbransjen.

Natt til tirsdag arrangeres Los Angeles-premieren til «The Hunger Games: Mockingjay - Part 2». De planlagte intervjuene ved den røde løperen er nå avlyst.

– På grunn av terroren i Paris har vi bestemt at det ikke blir gjort intervjuer ved den røde løperen, sa filmselskapet Lionsgate søndag til Entertainment Weekly og People.

Kommer ikke til Norge

Prince

HAR AVLYST FØR: Prince avlyste også etter terrorangrepene 22. juli.

Foto: ROBYN BECK / Afp

Artisten Prince skulle holde 16 konserter i elleve land med soloturneen «Prince Spotlight: A Piano and a Microphone». Etter planen skulle han opptre i Norge i desember, men nå skal turneen være utsatt.

– På grunn av de tragiske hendelsene i Paris har konsertarrangøren valgt å utsette turnéen inntil videre, skriver den danske agenten Kim Worsøe, ifølge Gaffa.

Christer Falck har vært med på å skrevet boka «Shockadelica» om den amerikanske artisten.

– Det er naturlig at det avlyses når ting som dette skjer. Dette er andre gang Prince avlyser på grunn av terror. Det gjorde han også etter 22. juli. Jeg håper han kommer tilbake og at folk begynner å oppføre seg, sier Falck.

Gråt på scenen

Madona på scenen med gitar under en konsert i Berlin

VIL IKKE TIE: Madonna vurderte å avlyse konsertene etter terrorangrepene i Paris, men bestemte seg for å fortsette.

Foto: Axel Schmidt / Ap

Dagen etter terroren i Paris sto Madonna på scenen i Stockholm. Gråtkvalt fortalte hun at hun hadde vurdert å avlyse konserten.

– Det har vært vanskelig for meg å komme meg gjennom showet. Hvorfor skal jeg stå her oppe og danse og ha det gøy, når folk gråter over sine kjære? Men det er akkurat det de ønsker, at man skal tie. Det vil jeg ikke gi dem, sa Madonna under konserten, ifølge Vanity Fair.

Kansellerer klima-konserter

Flere planlagte konserter og «festlige arrangement» i forbindelse med FNs klimatoppmøte i Paris 30. november avlyses, opplyste Frankrikes statsminister Manuel Valls mandag.

Klimatoppmøtet varer fram til 11. desember og flere verdensledere kommer til byen.

Flere avlyste konserter

Det irske bandet U2 har avlyst de gjenværende Paris-konsertene sine. De fire bandmedlemmene Bono, Adam Clayton, Larry Mullen Jr. og The Edge besøkte lørdag minnestedet utenfor konsertlokalet Bataclan for å legge ned blomster.

Foo Fighters har avlyst de fire gjenværende konsertene på sin europeiske turne som følge av terrorhandlingene. Det skrev bandet selv på sin Facebook-side.

Det engelske bandet Coldplay utsatte sin konsert i Los Angeles på lørdag som følge av terrorhandlingene.

Kulturstrøm

 • Annie til topps i USA

  Den bergenske artisten Anna Lilia Berge Strand, bedre kjent som Annie, har en låt som er samplet på produsenten Metro Boomin sin nye plate. Det dreier seg om «Anthonio» fra 2009. I Metro Boomin sin versjon har den fått tittelen «Overdue» med rap av Travis Scott, skriver VG. Metro Boomin topper denne uken Billboard 200 i USA med den nye platen.

  Annie, alias Anne Lilia Berge Strand 2004
  Foto: Aas, Erlend / SCANPIX
 • Zombieskryt fra Stephen King

  «Akkurat når du trodde at zombiegenren var gått tørr, kommer en fantastisk film av Dominique Rocher kalt «The Night Eats the World».» (eng. tittel)

  Det skriver grøsserkongen Stephen King i en twittermelding. Det er Anders Danielsen Lie som har hovedrollen i filmen, som er franskspråklig. Den norske skuespilleren var raskt ute med å kvittere med en twitter-takk.

  Twittermelding fra Stephen King