Hopp til innhold

Hove - best i Europa!

Den britiske avisen The Daily Telegraph mener Hove er Europas beste festival.

Hove-publikum

De britiske avisene The Daily Telegraph og The Times mener Hove er et godt alternativ for festivalhungrige.

Foto: Kim Erlandsen, Nrk P3 / NRK

Matthew Bellamy i Muse

Matthew Bellamy og Muse kommer til årets Hovefestival. Det liker britiske journalister.

Foto: Karl Walter/Getty Images / Scanpix/AFP

Hovefestivalen ved Arendal topper en liste over festivaler i avisa The Telegraph. På lista, som avisa kaller «10 of the best in Europe...» er festivalen øverst, med Roskilde på andreplass.

- Idylliske omgivelser

– «Dette er nesten for godt til å være sant» var det første jeg tenkte da jeg så artikkelen, sier Hoves Gaute Drevdal, i en pressemelding. Han tror britiske journalister faller for de idylliske omgivelsene og det rikholdige programmet til festivalen.

– Denne uka lanserer vi årets festivalplakat og det er mange som er imponert over at en relativt liten festival i Norge kan måle seg med programmet til flere av de største festivalene i Europa, sier Drevdahl.

Tredjeplass i Times

Blant artistene som spiller på årets Hovefestival finner vi blant andre Arcade Fire, Massive Attack, Muse og Them Crooked Vultures.

Men The Telegraph er ikke den første britiske avisa som lar seg imponere over musikken på sørlandet. Også The Times liker Hove, og plasserer festivalen på tredjeplass over hvor man kan ha det best på festival.

- Hyggelig lesning

I denne avisa blir festivalen kun slått av Glastonbury i England og RockNess i Skotland.

- Rangeringen i Telegraph er veldig hyggelig lesning for oss som jobber med Hove, men kanskje er det like moro for våre artister og publikummere, som nå kan pakke sekken og tenke på at de har valgt en av Europas beste festivaler i sommer, mener Gaute Drevdal.

Kulturstrøm

  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters