Hove - best i Europa!

Den britiske avisen The Daily Telegraph mener Hove er Europas beste festival.

Hove-publikum

De britiske avisene The Daily Telegraph og The Times mener Hove er et godt alternativ for festivalhungrige.

Foto: Kim Erlandsen, Nrk P3 / NRK

Matthew Bellamy i Muse

Matthew Bellamy og Muse kommer til årets Hovefestival. Det liker britiske journalister.

Foto: Karl Walter/Getty Images / Scanpix/AFP

Hovefestivalen ved Arendal topper en liste over festivaler i avisa The Telegraph. På lista, som avisa kaller «10 of the best in Europe...» er festivalen øverst, med Roskilde på andreplass.

- Idylliske omgivelser

– «Dette er nesten for godt til å være sant» var det første jeg tenkte da jeg så artikkelen, sier Hoves Gaute Drevdal, i en pressemelding. Han tror britiske journalister faller for de idylliske omgivelsene og det rikholdige programmet til festivalen.

– Denne uka lanserer vi årets festivalplakat og det er mange som er imponert over at en relativt liten festival i Norge kan måle seg med programmet til flere av de største festivalene i Europa, sier Drevdahl.

Tredjeplass i Times

Blant artistene som spiller på årets Hovefestival finner vi blant andre Arcade Fire, Massive Attack, Muse og Them Crooked Vultures.

Men The Telegraph er ikke den første britiske avisa som lar seg imponere over musikken på sørlandet. Også The Times liker Hove, og plasserer festivalen på tredjeplass over hvor man kan ha det best på festival.

- Hyggelig lesning

I denne avisa blir festivalen kun slått av Glastonbury i England og RockNess i Skotland.

- Rangeringen i Telegraph er veldig hyggelig lesning for oss som jobber med Hove, men kanskje er det like moro for våre artister og publikummere, som nå kan pakke sekken og tenke på at de har valgt en av Europas beste festivaler i sommer, mener Gaute Drevdal.

Kulturstrøm