Kinesisk te.
- Ikke bare iste, men te generelt er i vinden for tiden. Hos oss blir det blitt stadig mer populært med te, sier Ingrid Skjæret. Hun er barista og daglig leder for Evita Espressobar i Oslo.
- Jeg tror folk har oppdaget at iste er utrolig enkelt å lage. Dessuten blir det mye bedre om man lager den selv, sier hun til Reiseradioen.
Dobbelt så sterk
Press litt sitron i teen og skjær noen skiver som garnityr.
Skjæret anbefaler å bruke te i løs vekt når man lager iste. Posete sammenligner hun med pulverkaffe. Enkelt, men simpelt. Det er viktig at man lager teen dobbelt så sterk som vanlig te.
- Grønn te, rød te og frukt te egner seg veldig godt som iste. Den sorte teen er ikke den beste fordi den blir veldig besk. Skal man lage iste av den anbefaler jeg å tilsette sukker eller honning, forteller Ingrid Skjæret.
Slik lager du din egen iste:
Lag en kanne med sterk te og hell den over i en mugge. Ha i om lag to store glass med isbiter. Tilsett sukker eller honning etter egen smak. Bruker man en søt fruktte trenger man ikke tilsetningsstoffer. Hell så i to store glass med kaldt vann. Press litt sitron i teen og skjær noen skiver med sitron eller lime som garnityr. Du kan også bruke jordbær, bringebær eller andre frukter som garnityr. Tilsett mer is for å få teen skikkelig kald. Rør om og drikk!
Iste serveres i et glass med en skive sitron, isbiter og et sugerør.