NRK Meny
Normal

Hilsen fra Norge!

Lurer du på hva som er Norges styggeste postkort? I dag får du svaret!

Et klassisk postkort
Foto: Pål Plassen / NRK

Se noen av bidragene som allerede har kommet inn!

Det er bare å velge og vrake når du skal velge et postkort for å sende en sommerhilsen til slekt og venner. Og som regel er det noe for enhver smak, det finnes få grenser for hva som får æren av å representere Norge på postkortet.

Postkort

Hvilket motiv synes du gjør seg på postkortene?

Foto: Colourbox

Vi vet at utvalget er stort, både av det ene og det andre, derfor vil Norgesglasset nå kåre landets styggeste og peneste postkort.

Hva velger juryen?

Pål Plassen med postkort

Pål Plassen, programleder i Norgesgalsset, med en av kandidatene.

Foto: Agnete Daae-Qvale Holmemo / NRK

Norgesglasset har fått tak i to kvalifiserte postkort-synsere. Den ene er Terje Bjørnerås som jobber i Posten, den andre er Torgrim Dalen som jobber med turistkort i Aune Forlag.

Tirsdag 28. juli kan du høre hva de kommer fram til når de går gjennom alle postkortene som har kommet inn. Skru på Norgesglasset fra kl. 13.05 i NRK P1.

Hvis du vil gi dine kommentarer til kandidatene finner du alle sammen på siden til Norgesglasset på Facebook.

Har du sett noen gode kandidater?

Og ikke bor så langt unna Trondheim, er det fortsatt mulig å sende til oss. Postkortene skal henges opp på veggen i studio og alle legges ut på nettsiden vår.

Adressen vår er:

Norgesglasset NRK P1

7005 Trondheim.

Les også: Mobilen kan sende ekte postkort

Postkort fra livet

Postkort

Noen av bidragene.

Foto: NRK

Kulturstrøm

 • Freder den amerikanske ambassaden

  Riksantikvaren besluttet onsdag å frede den trekantede bygningen i Oslo sentrum som tidligere var USAs ambassade. Den regnes for å være et sentralt verk av den verdenskjente finsk-amerikanske arkitekten Eero Saarinen, opplyser Riksantikvaren i en pressemelding.

  Den amerikanske ambassade
  Foto: norway.usembassy.gov
 • – Jobbet med Beyoncé og Jay-Z

  Den norske produsenten, artisten og låtskriveren Fredrik William Ball, bedre kjent som Fred Ball, forteller at han har bidratt til tre av låtene på det nye albumet til Beyoncé Knowles og Jay-Z. Paret slapp albummet lørdag, og fredrikstadmannen Ball melder på sin instagramkonto at han klyper seg i armen over at han har jobbet med de to. Ball ga ut soloalbummet Pleasure i 2003 og har senere jobbet både med egen musikk og produsert for blant andre Bertine Zetlitz, Brett Anderson, Jarle Bernhoft, KT Tunstall og Sophie Ellis-Bextor.

  Laster Instagram-innhold
 • Michael Jackson på Broadway

  En musikal inspirert av livet til Michael Jackson og med sanger fra hans rikholdige katalog åpner på Broadway i 2020. Musikalens handling skal føres i pennen av Lynn Nottage, kjent for å skildre marginaliserte mennesker. Nå gyver hun løs på Michael Jacksons liv, sammen med regissøren og koreografen Christopher Wheeldon. (NTB)

  Michael Jackson
  Foto: Nyhetsspiller

Flere kulturnyheter