Herbert gjør alt for å bli som Supermann

Filippinske Herbert Chavez er så besatt av Supermann at han har lagt seg under kniven for å ligne på idolet sitt.

Herbert Chavez som Supermann

Herbert Chavez hjem domineres av Supermann-effekter. Til og med Chavez selv ligner på superhelten.

Foto: JAY DIRECTO / Afp

Den 35 år gamle mannen jobber som klesdesigner i byen Calamba, sør for hovedstaden Manila.

De siste ti årene har hans fascinasjon for den kappekledde superhelten fra planeten Krypton resultert i gjentatt plastiske operasjoner for å bli mest mulig lik Supermann.

Mange operasjoner

Foruten å ble huden, har Herbert Chavez operert nesen, lårene, kinnbeina, leppene og haken for å bli mest mulig lik superhelten.

– Supermann er idolet mitt. Jeg ønsker å se ut som ham. Det er derfor jeg har kopiert nesen og proporsjonene i ansiktet hans, sier Chavez til Sky News.

Herbert Chavez som Supermann

Slik så Herbert Chavez ut før han begynte prosessen med å ligne Supermann.

Foto: CHERYL RAVELO / Reuters

Chavez planlegger også å gjennomgå en operasjon i beina for å bli like høy som idolet, og operere magen for å få større muskler.

Helt blant barna

Herbert Chavez som Supermann

Filippinenes Supermann er populær blant barna.

Foto: CHERYL RAVELO / Reuters

Supermann-interessen har fulgt ham siden barndommen, og huset hans er fylt av naturtro figurer, kopper, sengetøy og andre effekter med Supermann.

I hjembyen Calamba er Chavez et populært innslag, og spesielt barna synes det er storartet å leke med den lokale superhelten og posere på bilder sammen med ham.

Chavez føler selv at han kan lære barna viktigheten av å gjøre gode gjerninger.

–Å gjøre noe godt for noen, for nabolaget ditt eller omgangskretsen din, det er hva som gjør deg til en superhelt.

Kulturstrøm

 • Soloartister med bandkarriere

  Begge prøvde seg som soloartister i tillegg til å være frontfigurer av to av tidenes største band, The Rolling Stones og Queen. Radioprogrammet P.I.L.S. tar for seg historien til Mick Jagger og Freddie Mercury.

  I denne utgåva av P.I.L.S. med Finn Tokvam og Bård Ose handlar det om då Mick Jagger og Freddie Mercury, frontfigurane i The Rolling Stones og Queen, begge prøvde seg som popartistar midt på 1980-talet.
 • Sinne over kvinner i krigsspill

  I et av verdens mest populære krigsspill får du blant annet stå på ski i «Slaget om Narvik» og sabotere Rjukan-anlegget. Men spillbare kvinnelige karakterer får blodet til å koke hos spillere.

 • Metallica støtter brannofrene i USA

  Heavyrock-bandet Metallica donerer 100.000 dollar (840.000 kroner) til hjelpearbeidet etter dødsbrannene i California, USA. De gjør også en nyinnspilt akustisk støttekonsert tilgjengelig for nedlastning. Alle pengene som kommer inn skal gå til ofre og hjelpearbeidere via organisasjonen «All Within My Hands foundation». Det melder Rolling Stone.

  James Hetfield, Lars Ulrich
  Foto: Owen Sweeney / AP