Her møter Ari ultravoldelige Paddy

– Jeg var redd han skulle harve over oss. Fotograf Per Heimly holdt seg klokelig i bakgrunnen da «Ari og Per» besøkte irske reisende.

Video Ari og Per møter Paddy.

I fredagens episode av «Ari og Per» møter de to Patrick «Paddy» Doherty, en mann ryktet å være svært brutal. KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE NEVEKAMPEN MELLOM HAM OG ARI.

I fredagens episode av «Ari og Per» drar de to inn i en leir for såkalt reisende folk utenfor den engelske byen Manchester. Oppdraget er å møte og intervjue Patrick «Paddy» Doherty, en hardhaus kjent fra britiske medier som en av landets farligste menn.

Han er bilselger og nevekjemper, ikke nødvendigvis i den rekkefølgen, og han har opparbeidet seg et rykte som en svært brutal motstander.

I programmet forteller Ari at «Paddy» flere ganger tidligere har bitt av og svelget kroppsdeler fra motstandere i ringen, og de to advares av lokalbefolkningen før de drar inn.

LES OGSÅ: Slik har du aldri sett Ari Behn
LES OGSÅ: - Å møte Per var starten på alt som gikk gærent

Fakta på lørdag sendte i februar dokumentaren Mitt heftige sigøynerbryllup, der Paddy var en av hovedrolleinnehaverne. Den kan du se her.

Det er starten på et til tider nervepirrende besøk. De to deltar på festivaler med truende undertoner, de blir underholdt med til tider bloddryppende historier, og det hele munner ut i en boksekamp mellom tungvekteren Paddy og lettvekteren Ari.

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet.)

Video Ari og Per møter Paddy.

Ari og Per med Paddy Doherty.

Foto: Nyhetsspiller

– Holdt meg i bakgrunnen

Fotograf Per Heimly var på vakt da de først dro inn i leiren.

LES OGSÅ: – Forsto ikke hvorfor han gjorde det

Se Per Heimlys egne bilder og hør Ari fortelle i vinduet under- eksklusivt for nrk.no:

Video Ari Behn og Per Heimly blant transvestitter i Barcelona.

– Når vi møter Paddy på TV er det første gang vi møter ham i virkeligheten. Jeg tenkte jeg skulle være litt lur og holde meg i bakgrunnen, sier Heimly til nrk.no.

Mannens rykte la ifølge Heimly en viss demper på det første møtet, men isen ble fort brutt.

– Her skulle vi møte en ultravoldelig mann, kjent for å bite og svelge kroppsdeler, som han med glede fortalte om. Men det viste seg at han var en sinnssykt trivelig fyr under alle musklene, og en god vert, sier han.

– Var redd han skulle harve over oss

Heimly gikk inn med en liten klump i magen.

– Jeg var egentlig småbekymret først, om han skulle harve over oss fysisk og verbalt. Et veldig fascinerende møte, og sterkt, sier han.

Møtet foregår i en leir med om lag 20 familier. Det ble et kultursjokk for fotografen.

– Det var mye sosial elendighet og nød. Jeg fikk vondt av ungene som løp rundt barbeint, de gikk for lut og kaldt vann. En sterk og ekte historie, det er jo et liv de velger å leve, men barna er født inn i det, sier han.

Flere ganger i løpet av programmet er situasjonen tilsynelatende i ferd med å komme ut av kontroll. Mange av mennesker Ari og Per er menn som slåss med bare never som hobby, og de har til tider en svært røff tone seg imellom.

– Her har dere blitt advart mot å komme på kant med Paddy i forkant og han har dette ryktet på seg. Følte dere dere måtte gå på eggeskall?

Nei, Ari er jo så jævlig flink til å snakke med folk, så vi gikk kanskje på eggeskall de første fem minuttene før det ble lettere. Ari ble en buffer. Han er veldig flink til å komme inn på folk. Vi har forskjellig inngang på folk.

Mens Ari går inn på folk, snakker og forbrødrer seg får Per først og fremst kontakt gjennom fotolinsa.

Noen av bildene ser du i denne saken, og i programmet får du se en større utvalg av de flere tusen bildene fotografen satt igjen med etter opptakene.

Gikk du glipp av første episode av «Ari og Per»? Den finner du i vår nett-tv.

Kulturstrøm

 • Filmkomponist skaper BMW-lyd

  Det tyske bilselskapet BMW lanserer sin nyeste elbil i dag, og denne gangen er en komponist med på laget. Hans Zimmer, som er en av verdens mest kjente filmmusikkomponister har nemlig designet lydbildet inne i bilen. Elbiler er nesten helt lydløse, og mange savner de lydene de er vant til. BMW-eiere får nå valgfri billyd laget av mannen bak musikken til blant annet «Løvenes Konge» og «Pirates of the Carribean».

  BMW
  Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
 • Mariss Jansons er syk

  Oslo Filharmoniens tidligere sjefdirigent og en av verdens mest ettertraktede dirigenter avlyser alle sommerens planlagte konserter av helseårsaker. Jansons skulle blant annet ledet flere konserter under årets Salzburg Festival og under BBC Proms. Jansons (76) har også tidligere hatt utfordringer med helsa. (slippeddisc)

  Mariss Jansons
  Foto: Sigi Tischler / AP
 • Nytt festivalsamarbeid

  Nordlysfestivalen i Tromsø og samtidskunstfestivalen Ilios i Harstad inngår samarbeid. – En av grunnene er at det har blitt for dyrt å få orkestre og artister nordover til kun en festival, sier leder av Iliosfestivalen, Anders Eriksson.

  Sisu
  Foto: Martin Mortensen / NRK