Her møter Ari ultravoldelige Paddy

– Jeg var redd han skulle harve over oss. Fotograf Per Heimly holdt seg klokelig i bakgrunnen da «Ari og Per» besøkte irske reisende.

Video Ari og Per møter Paddy.

I fredagens episode av «Ari og Per» møter de to Patrick «Paddy» Doherty, en mann ryktet å være svært brutal. KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE NEVEKAMPEN MELLOM HAM OG ARI.

I fredagens episode av «Ari og Per» drar de to inn i en leir for såkalt reisende folk utenfor den engelske byen Manchester. Oppdraget er å møte og intervjue Patrick «Paddy» Doherty, en hardhaus kjent fra britiske medier som en av landets farligste menn.

Han er bilselger og nevekjemper, ikke nødvendigvis i den rekkefølgen, og han har opparbeidet seg et rykte som en svært brutal motstander.

I programmet forteller Ari at «Paddy» flere ganger tidligere har bitt av og svelget kroppsdeler fra motstandere i ringen, og de to advares av lokalbefolkningen før de drar inn.

LES OGSÅ: Slik har du aldri sett Ari Behn
LES OGSÅ: - Å møte Per var starten på alt som gikk gærent

Fakta på lørdag sendte i februar dokumentaren Mitt heftige sigøynerbryllup, der Paddy var en av hovedrolleinnehaverne. Den kan du se her.

Det er starten på et til tider nervepirrende besøk. De to deltar på festivaler med truende undertoner, de blir underholdt med til tider bloddryppende historier, og det hele munner ut i en boksekamp mellom tungvekteren Paddy og lettvekteren Ari.

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet.)

Video Ari og Per møter Paddy.

Ari og Per med Paddy Doherty.

Foto: Nyhetsspiller

– Holdt meg i bakgrunnen

Fotograf Per Heimly var på vakt da de først dro inn i leiren.

LES OGSÅ: – Forsto ikke hvorfor han gjorde det

Se Per Heimlys egne bilder og hør Ari fortelle i vinduet under- eksklusivt for nrk.no:

Video Ari Behn og Per Heimly blant transvestitter i Barcelona.

– Når vi møter Paddy på TV er det første gang vi møter ham i virkeligheten. Jeg tenkte jeg skulle være litt lur og holde meg i bakgrunnen, sier Heimly til nrk.no.

Mannens rykte la ifølge Heimly en viss demper på det første møtet, men isen ble fort brutt.

– Her skulle vi møte en ultravoldelig mann, kjent for å bite og svelge kroppsdeler, som han med glede fortalte om. Men det viste seg at han var en sinnssykt trivelig fyr under alle musklene, og en god vert, sier han.

– Var redd han skulle harve over oss

Heimly gikk inn med en liten klump i magen.

– Jeg var egentlig småbekymret først, om han skulle harve over oss fysisk og verbalt. Et veldig fascinerende møte, og sterkt, sier han.

Møtet foregår i en leir med om lag 20 familier. Det ble et kultursjokk for fotografen.

– Det var mye sosial elendighet og nød. Jeg fikk vondt av ungene som løp rundt barbeint, de gikk for lut og kaldt vann. En sterk og ekte historie, det er jo et liv de velger å leve, men barna er født inn i det, sier han.

Flere ganger i løpet av programmet er situasjonen tilsynelatende i ferd med å komme ut av kontroll. Mange av mennesker Ari og Per er menn som slåss med bare never som hobby, og de har til tider en svært røff tone seg imellom.

– Her har dere blitt advart mot å komme på kant med Paddy i forkant og han har dette ryktet på seg. Følte dere dere måtte gå på eggeskall?

Nei, Ari er jo så jævlig flink til å snakke med folk, så vi gikk kanskje på eggeskall de første fem minuttene før det ble lettere. Ari ble en buffer. Han er veldig flink til å komme inn på folk. Vi har forskjellig inngang på folk.

Mens Ari går inn på folk, snakker og forbrødrer seg får Per først og fremst kontakt gjennom fotolinsa.

Noen av bildene ser du i denne saken, og i programmet får du se en større utvalg av de flere tusen bildene fotografen satt igjen med etter opptakene.

Gikk du glipp av første episode av «Ari og Per»? Den finner du i vår nett-tv.

Kulturstrøm

 • Seriemorder på kinotoppen

  Den nye «Halloween»-filmen dro inn 77,5 millioner dollar åpningshelgen. Det holdt til førsteplass på kinotoppen. Filmen har også den beste åpningen for en film med en kvinne på over 55 år i hovedrollen, og rekorden for filmer i denne skrekkserien. «Halloween» er en direkte oppfølger til John Carpenters klassiske film fra 1978 (NTB)

  Jamie Lee Curtis
  Foto: Mario Anzuoni / Reuters/Scanpix
 • Åpen om narkotikamisbruk

  I podkasten «Mandag hele året» om DumDum Boys er programleder Espen Thoresen åpen om sitt eget dopmisbruk når han intervjuer vokalist Kjartan Kristiansen. – Det ville vært urettferdig hvis Kjartan skulle stått igjen alene som misbruker, sier han til Spillerom på NRK Radio. – Jeg var ikke like langt ute som Kjartan, men jeg var også en misbruker. Dette er en subjektiv dokumentar, da må jeg bli med og ta støyten. I rettferdighetens navn.

  Espen Thoresen
  Foto: Marte Solbakken
 • Prisheder for Louis-Dreyfus

  Vi kjenner henne ikke minst som Elaine i «Seinfeld». Julia Louis-Dreyfus' humorkarriere strekker seg over flere tiår, og nå har hun fått en høythengende pris for innsatsen. Komiker, produsent og skuespiller Julia Louis-Dreyfus kan nemlig sette den fine Mark Twain-prisen på peishylla. Prishederen fant sted søndag med en TV-sendt fest på Kennedy Center i Washington, melder TT. – Hun var magisk. Jeg tror ikke serien ville blitt en så stor suksess uten henne, sa Jerry Seinfeld foran søndagens prisheder. (NTB)

  Julia Louis-Dreyfus
  Foto: Owen Sweeney / AP