Hopp til innhold

Her møter Ari ultravoldelige Paddy

– Jeg var redd han skulle harve over oss. Fotograf Per Heimly holdt seg klokelig i bakgrunnen da «Ari og Per» besøkte irske reisende.

Video Ari og Per møter Paddy.

I fredagens episode av «Ari og Per» møter de to Patrick «Paddy» Doherty, en mann ryktet å være svært brutal. KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE NEVEKAMPEN MELLOM HAM OG ARI.

I fredagens episode av «Ari og Per» drar de to inn i en leir for såkalt reisende folk utenfor den engelske byen Manchester. Oppdraget er å møte og intervjue Patrick «Paddy» Doherty, en hardhaus kjent fra britiske medier som en av landets farligste menn.

Han er bilselger og nevekjemper, ikke nødvendigvis i den rekkefølgen, og han har opparbeidet seg et rykte som en svært brutal motstander.

I programmet forteller Ari at «Paddy» flere ganger tidligere har bitt av og svelget kroppsdeler fra motstandere i ringen, og de to advares av lokalbefolkningen før de drar inn.

LES OGSÅ: Slik har du aldri sett Ari Behn
LES OGSÅ: - Å møte Per var starten på alt som gikk gærent

Fakta på lørdag sendte i februar dokumentaren Mitt heftige sigøynerbryllup, der Paddy var en av hovedrolleinnehaverne. Den kan du se her.

Det er starten på et til tider nervepirrende besøk. De to deltar på festivaler med truende undertoner, de blir underholdt med til tider bloddryppende historier, og det hele munner ut i en boksekamp mellom tungvekteren Paddy og lettvekteren Ari.

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet.)

Video Ari og Per møter Paddy.

Ari og Per med Paddy Doherty.

Foto: Nyhetsspiller

– Holdt meg i bakgrunnen

Fotograf Per Heimly var på vakt da de først dro inn i leiren.

LES OGSÅ: – Forsto ikke hvorfor han gjorde det

Se Per Heimlys egne bilder og hør Ari fortelle i vinduet under- eksklusivt for nrk.no:

Video Ari Behn og Per Heimly blant transvestitter i Barcelona.

– Når vi møter Paddy på TV er det første gang vi møter ham i virkeligheten. Jeg tenkte jeg skulle være litt lur og holde meg i bakgrunnen, sier Heimly til nrk.no.

Mannens rykte la ifølge Heimly en viss demper på det første møtet, men isen ble fort brutt.

– Her skulle vi møte en ultravoldelig mann, kjent for å bite og svelge kroppsdeler, som han med glede fortalte om. Men det viste seg at han var en sinnssykt trivelig fyr under alle musklene, og en god vert, sier han.

– Var redd han skulle harve over oss

Heimly gikk inn med en liten klump i magen.

– Jeg var egentlig småbekymret først, om han skulle harve over oss fysisk og verbalt. Et veldig fascinerende møte, og sterkt, sier han.

Møtet foregår i en leir med om lag 20 familier. Det ble et kultursjokk for fotografen.

– Det var mye sosial elendighet og nød. Jeg fikk vondt av ungene som løp rundt barbeint, de gikk for lut og kaldt vann. En sterk og ekte historie, det er jo et liv de velger å leve, men barna er født inn i det, sier han.

Flere ganger i løpet av programmet er situasjonen tilsynelatende i ferd med å komme ut av kontroll. Mange av mennesker Ari og Per er menn som slåss med bare never som hobby, og de har til tider en svært røff tone seg imellom.

– Her har dere blitt advart mot å komme på kant med Paddy i forkant og han har dette ryktet på seg. Følte dere dere måtte gå på eggeskall?

Nei, Ari er jo så jævlig flink til å snakke med folk, så vi gikk kanskje på eggeskall de første fem minuttene før det ble lettere. Ari ble en buffer. Han er veldig flink til å komme inn på folk. Vi har forskjellig inngang på folk.

Mens Ari går inn på folk, snakker og forbrødrer seg får Per først og fremst kontakt gjennom fotolinsa.

Noen av bildene ser du i denne saken, og i programmet får du se en større utvalg av de flere tusen bildene fotografen satt igjen med etter opptakene.

Gikk du glipp av første episode av «Ari og Per»? Den finner du i vår nett-tv.

Kulturstrøm

 • Målet for Freya-innsamligen er nådd

  Innsamlingen til en statue av hvalrossen Freya har passert 200.000 kroner.

  – Statuen skal minne oss på hvor egoistiske vi mennesker er, sier mannen bak spleisen Erik Holm til NRK.

  Søndag morgen ble det kjent at hvalrossen var avlivet. Nyheten skapte reaksjoner verden rundt.

  Pengeinnsamling ble startet på nettet, og har nådd målet på tre dager.

  Bærum kommune har ikke vurdert hvordan de vil forholde seg til et eventuelt ønske om en hvalrosstatue.

 • Vil filme BBC-serie med kjente komikere i Lofoten

  I oktober planlegges det innspilling av scener til en TV-serie for BBC i Lofoten. Det kommer fram i en søknad sendt til Flakstad kommune.

  Det er selskapet Owl power TV som vil filme scener for BBC-serien «Mortimer and Whitehouse: Gone Fishing». De britiske komikerne Bob Mortimer og Paul Whitehouse er med i serien. Det er lagd fire sesonger av serien så langt. Det skriver Lofotposten.

  – Planen er å filme noen sekvenser i Nappstraumen og Nesland, skriver Marianne Wie på vegne av selskapet

  Nappstraumen. Er det begynnelsen på haust-storman?
  Foto: TORIL IRENE WAHL