Hopp til innhold

Når alt som kan gå galt, går galt

Janne og Pontus møttes med et smell på en nyttårsfest, og det sa «schmokk». Så kommer hverdagen - og det blir mandag hver dag.

Schmokk!

Doen på Securitas er tett, og Pontus og Trygve får i oppgave å stake den opp. Pontus stikker av for å ta kantinedama på kjølerommet i stedet.

Foto: Johan Fredrik Bødtker / NRK

Schmokk

Jan Martin Johnsen og John Brungot spiller i TV-serien «schmokk».

Foto: Ronny Brede Aase / NRK

Pontus og Janne har vært sammen i fire år før Janne begynner å lure på om dette er alt, og om hun er lykkelig nok.

– Pontus skjønner ikke at det er problemer i forholdet. Serien tar på mange måter parti med jentene; vi menn skjønner ingenting. Jeg har det helt topp. Jeg spiller i band, drikker øl, og er med venner, forklarer Jan Martin Johnsen, som spiller Pontus.

Mandag var han, sammen med kollega Jon Brungot, gjest hos Ronny og Live i P3morgen.

– Kan man lære noe av denne serien?

– Jeg tenker at man må spørre seg om gresset er grønnere på den andre siden hele tiden, eller om en skal fokusere på at man har en person man er glad i, som er bra – og heller spørre seg om det ikke er litt fint, sier skuespiller Jon Brungot, som er tvillingpappaen Trygve i serien.

– Drømmerollen!

Yngvild Støen Grotmol spiller 29 år gamle Janne, en usnobbete jente som virkelig begynner å få nok.

Når hun føler at han ikke møter henne i hennes forsøk på å bedre forholdet, gjør hun det slutt med han. Så starter forviklingene for dem begge.

– Janne er drømmerollen! Hun er sammensatt, kul og rar. På mange måter er hun klønete og uperfekt, men samtidig sexy, frekk, drøy og morsom. Og hun er empatisk og snill, sier Støen Grotmol til NRK.no.

Schmokk!

Komiker Christine Hope spiller Jannes kollega, som drømmer om Hollywood.

Foto: NRK

Hun mener jenteroller som Janne, som får boltre seg og ta plass, er sjeldent å se på norsk TV og film.

– Slikt sett er Janne herlig befriende! Og jeg tror mange kan kjenne seg igjen i henne, hun er ikke spesiell, sier skuespilleren.

«Jeg er nypult»

I scenen under har rollefiguren Janne nettopp hatt en ung kjekkas på overnattingsbesøk.

Det er da de små fuglene banker på:

– Hei Janne! Du er så bustete på håret, skulle tro du fikk deg en real omgang i natt!

Sammen slår de til med «nypultsangen»:

Video Schmokk!

VIDEO: - Jeg er nypult!

– De har hatt deilig sex, og hun er veldig fornøyd. Er det ikke flott å endelig kunne formidle jenters uforbeholdne glede over egen seksualitet? spør skuespilleren.

– Litt skummelt

Schmokk!

Skuespiller Nicolai Cleve Broch spiller rik lege i serien. – Nicolai er veldig proff og rutinert, og vet hva han driver med, sier Yngvild Støen Grotmol.

Foto: NRK

Yngvild Støen Grotmol har lang erfaring fra teater, musikkteater, radio, film og TV.

Rollen som Janne er den første hovedrollen på skjermen, men skuespilleren har ikke tenkt så mye på en eventuell kjendistilværelse.

– Jeg vet ikke helt, jeg. Kanskje det er litt skummelt? Men hvis man er kjent for noe man kan stå for, og liker, kan det sikkert være fint også. Det er litt vanskelig å si før jeg har opplevd det. Jeg tar det som det kommer og tror det skal gå bra, sier skuespilleren.

Komiserien «Schmokk» har premiere mandag 19. september på NRK1, og skal gå over seks deler. Du kan også se det i nett-TV.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters