Hopp til innhold

Her er familien Prøis

Familien Prøis bor i Svelvik ved Drammen. De er ikke veldig bereist, og en av døtrene har fobi for edderkopper.

Familien Prøis

Familien er en livlig gjeng. Her er det mye skrik og skrål, og familiemedlemmene gir mye lyd fra seg. Her kan du bli kjent med de seks deltakerne.

Pål Prøis

Pål (44)

Pål Prøis er far i huset og liker å snekre. Han spiller også i band som tar strøjobber med å underholde . Han er lydtekniker og har et lydstudio hjemme. Han er også skuespiller i konas selvskrevne barneteater-forestillinger, som de setter opp fra Vadsø i nord til Lindesnes i sør. Teateret heter Heksagon og er basert på konas barnebøker. Pål ler høyt og mye hele tiden, og elsker sine egne vitser.

Tuva Prøis

Tuva (14)

Tuva Grilstad Prøis er den mellomste av jentene i familien. Hun er fjortis, men er veldig bevisst på det. Hun er varm og omtenksom, og hun er til tider veldig moden for alderen. Hun ønsker å reise til Frankrike, og vil gjerne lære seg språk. Selv om hun er ung, har Tuva allerede fått seg kjæreste.

Cristin Prøis

Cristin Prøis

Christin (42)

Christin Grilstad Prøis er mor i familien. Hun livnærer seg som forfatter for kioskserien "Cornelia", og skriver dessuten barneteater-stykkene som hun og mannen setter opp. Christin skriver også barnebøker og syngespill. Hun er veldig emosjonell og tar til tårene ganske ofte. Christin er ikke redd for å vise følelser. Hun er ikke den mest strukturerte, men hun har et stort og godt hjerte.

Aurora Prøis

Aurora (18)

Aurora Grilstad Prøis er utskyteren i familien. Hun har bodd et år i USA hvor hun har gått på high school. Hun har vært cheer leader, og er i motsetning til sine foreldre opptatt av materialistiske ting. Hun er glad i mote og vil gjerne bli eiendomsmegler. Hun er aktiv og liker å ta på seg oppgaver. Aurora skravler mye og har mange meninger. Hun står ofte bak de høylydte diskusjonene i familien.

Ola Prøis

Ola Prøis

Ola (20)

Ola Grilstad Prøis har gått medialinje, men jobber nå på helpdesken til Microsoft. Han er musiker, sjonglør og kan vel betegnes som litt alternativ. Han liker å sitte hjemme på gutterommet og lage tekno musikk. Han spiller gitar og keybord. Ola passer litt på jentene, og virker som en diplomatisk person.

Veslemøy Prøis

Veslemøy (11)

Veslemøy Grilstad Prøis synes gutter er noe tull. For henne dreier hverdagen seg om hest. Hest er best, og det gjelder 24 timer i døgnet. Veslemøy er ganske bortskjemt, og mamma duller nok litt ekstra for yngstejenta. Veslemøy liker ikke grønnsaker, og hun kan ramse opp svært mye som hun ikke vil spise.

Se eksklusive intervjuer med familien Prøis

Kulturstrøm

  • Buing under Israels øving til ESC-semifinale

    Da Israel øvde i Malmö onsdag kveld ble det buet fra salen. Ifølge opptak NRK har hørt og Aftonbladet. Den svenske avisen skriver også at sikkerhetsvakter stod langs trappen opp til scenen da den israelske artisten Eden Golan stod på scenen under generalprøven. Når den andre semifinalen går av stabelen torsdag sensurerer EBU lyden ut på lufta.

  • Får støtte frå pappa

    Den svenske artisten Eric Saade markerte støtte for Palestina under eit Eurovision-arrangement tysdag.

    No får han støtte frå pappa Walid Saade, melder Expressen.

    – Vi viser at vi finst og at det som pågår ikkje får skje, seier han til avisa.

    Besteforeldra til Eric Saade flykta frå Palestina til Libanon i 1948.

    Sweden Eurovision Song Contest Semi-Final
    Foto: Martin Meissner / AP
  • Regjeringen gir en million kroner til Rørosmartnan

    – Rørosregionen er en viktig region for Norge. En investering i kvalitet for investering for Rørosmartnan gir et godt bidrag. Sammen med det lokale næringslivet vil regjeringen bidra til at kulturhistorien og tradisjonene blir sikret på Røros og bevilge 1.000.000 kroner til Rørosmartnan, sier Jonas Gahr Støre.

    Støre var i vinter på besøk på Røros og åpnet arrangementet som første statsminister. Bidraget kommer I forbindelse med revidert nasjonalbudsjett, som legges fram 14. mai.

    – Dette er en merkedag for oss på Røros, og et viktig signal om at Rørosregionen er viktig også for hele Norge, sier ordfører Isak Veierud Busch (A).

    Støre på Rørosmartnan
    Foto: Statsministerens kontor