NRK Meny
Normal

Her er familien Alsos

Familien Alsos bor i Svolvær i Lofoten, og har reist en god del. Alle de tre sønnene spiller i band, og far elsker skiturer.

Familien Alsos

Familien er svært aktiv, og er veldig stolt av sin nord-norske bakgrunn. Harmoni og refleksjon preger denne gjengen. Her kan du bli litt mer kjent med hver enkelt av dem.

Stein Alsos

Stein Alsos

Stein (45)

Stein Alsos er far og tannlege. Han har mange jern i ilden, og engasjerer seg i kulturpolitikk, revy og teater i nærmiljøet - både som utøver, skribent og instruktør. Han elsker å gå på ski opp en snødekt fjellside i solskinnet i midten av mai, med blått hav under og bjørka i grønnskjær.

Øystein Alsos

Øystein Alsos

Foto: NRK

Øystein (20)

Øystein Alsos er eldstesønnen i familien. Han bor ikke hjemme sammen med familien lenger, men har flyttet sørover til Oslo. Her jobber han i barnehage, men den store drømmen er å bli rockestjerne.

Isak Alsos

Isak Alsos

Isak (12)

Isak Alsos spiller bass i bandet Holy Junk. Dessuten liker han veldig godt å klatre, kjøre snøbrett. Han spiller både teater og fotball, og er sammen med venner innimellom alt dette. Han trives godt på skolen, spesielt når det er prosjektarbeid og skolekjøkken. Han liker også å lese bøker, og Harry Potter og Ringenes herre er blant favorittene. Hjemme i huset har han som fast jobb å vaske badet hver uke.

Gry

Gry Falch-Olsen

Gry (45)

Gry Falch-Olsen er mor i huset. Hun er positiv og har bein i nesen. Hun liker seg svært godt på tur, særlig på fjellet. Gry har reist mye, blant annet til Peru, Mexico og Svalbard på ”jenteturer”. Hun har vært mye engasjert i kommunepolitikken. Dessuten har hun sang- og revy-erfaring fra Svolvær Byteater. Hun har også jobbet et år i Spania, som lærer, noe som medførte at familien fikk et spennende og annerledes år.

Familien Alsos

Edvart Alsos

Edvart (17)

Edvart Alsos er en aktiv kar som kommer lett i kontakt med folk. For et år siden gikk det opp for ham at at naturforholdnene i Lofoten måtte brukes til noe mer enn å bare spille fotball, for det kan man jo gjøre over alt. Dermed begynte han med bølgesurfing, fjellklatring, ekstrembrettkjøring på snø og skating. Edvart spiller i band, og er med i teatermiljøet i Svolvær. Han drømmer om å studere i Spania.

Se eksklusive intervjuer med familien Alsos

Kulturstrøm

 • Rihanna-dokumentar kjem i haust

  Allereie i 2015 kom nyheita om at Peter Bergs dokumentar om Rihanna var på veg. No seier regissøren at filmen er like rundt hjørnet, og at han mest truleg kjem ut innan to månadar, melder Rolling Stone. Berg har tidlegare sagt at filmen kjem til å bli eit usminka portrett av Rihannas liv på same måte som dokumentaren «Don't look back» var om Bob Dylan i 1967.

  TELEVISION-MTV/VMA
  Foto: Danny Moloshok / Reuters
 • Bydde seks millioner for eget verk

  Krimforfatter Jørn Lier Horst ønsket å ta med seg rettighetene til sine tidligere utgivelser da han gikk fra Gyldendal for å starte eget forlag tidligere i år. Forfatteren skal ha lagt over seks millioner kroner på bordet for å kjøpe ut Gyldendal, men tilbudet ble avvist av prinsipielle årsaker. Det er nedfelt i den såkalte normalkontrakten mellom forlag og forfattere at rettighetene til bokporteføljen blir igjen hos forlaget, melder Dagens Næringsliv.

  Jørn Lier Horst
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix