Hopp til innhold

Her er den «reviderte» Freddy Kalas-låta

Freddy Kalas' første bidrag til MGP risikerte å bli disket, fordi den lignet for mye på en annen låt. Nå er han tilbake med sin «reviderte» versjon. – Den er enda bedre, sier Kalas. Se smakebit!

Freddy Kalas i MGP 2016. Feel Da Rush

FØL RUSHET: Freddy Kalas har skiftet navn og refreng på sitt MGP-bidrag. Nå heter låta «Feel Da Rush». MGP-redaksjonen bemerker at Kalas fortsatt sier «Happy Rush» i videoen ovenfor, siden det ikke har blitt tatt opp en ny. Musikken er derimot fra hans nye låt.

Freddy Kalas og Jan Fredrik Karlsen

KOLLEGER: I noen nervøse timer lå det an til at Freddy Kalas ikke skulle få være med i MGP, men Jan Fredrik Karlsen ga artisten en ny sjanse.

Foto: Stig Karlsen

Fredrik Auke, bedre kjent som Freddy Kalas, fikk en skjev inngang på sin første deltakelse i Melodi Grand Prix.

Artisten skulle etter planen delta i konkurransen med låten «Happy Rush», men problemet er at refrenget ligner veldig på en låt han lagde i 2011, ved navn «Cannabus».

Etter et krisemøte forrige uke ble det klart at Kalas fikk fortsette i konkurransen hvis han laget nytt refreng på låten sin.

Nå er låten klar, og har fått navnet «Feel Da Rush».

NRK.no kan servere en 15 sekunder lang forsmak på hva publikum får høre 27. februar, når finalen avholdes i Oslo Spektrum.

Kalas: – Den nye er enda bedre

Kalas sier til NRK.no at han er enda mer fornøyd med «Feel Da Rush» enn han var med «Happy Rush».

– Jeg liker den enda bedre enn den andre. Den er mye mer melodisk og allsangvennlig, sier MGP-artisten.

Hvordan har du forandret låta?

– Jeg har bare gjort det jeg pleier, egentlig. Satt meg ned og skrev og laget skisser. Så kom jeg på noe bedre enn det jeg hadde.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Freddy Kalas

INGEN FUSKER: Freddy Kalas sier han kanskje ble litt for inspirert da han skrev «Happy Rush».

Foto: Christian Ingebrethsen / NRK

Kalas: – Jeg jukset ikke med vilje

Kalas sier han ikke vil snakke noe særlig mer om det som skjedde med den første låta.

– Jeg synes vi skal se framover, legge lokk på det og ikke prate mer om det. Jeg gleder meg stort til finalen i Spektrum.

Men artisten vil ha seg frabedt at han jukset med vilje.

– Jeg var kanskje litt for inspirert. Det var absolutt ikke for å jukse. Det har ingenting med det å gjøre i det hele tatt. Så nå er det bare gode vibber, og jeg håper folk liker den nye låta.

– Hvordan har samarbeidet vært med MGP-redaksjonen i denne perioden?

– Jeg har en veldig god tone med MGP-folka, det er bare positivitet som kommer derfra. Alle er glade og fornøyde, sier Kalas.

MGP-general Jan Fredrik Karlsen har tidligere sagt at han er klar til å ta diskusjonen om Freddy Kalas, hvis noen skulle ha noe å si på at artisten får en ny sjanse.

– Bare bring it on, jeg skal ta den diskusjonen. Bredden er utrolig viktig når vi skal fylle et to og en halv time langt show, og vi mener at ingen representerer den brede populærungdomskulturen bedre enn Freddy, sa Karlsen forrige uke.

Kulturstrøm

  • Buing under Israels øving til ESC-semifinale

    Da Israel øvde i Malmö onsdag kveld ble det buet fra salen. Ifølge opptak NRK har hørt og Aftonbladet. Den svenske avisen skriver også at sikkerhetsvakter stod langs trappen opp til scenen da den israelske artisten Eden Golan stod på scenen under generalprøven. Når den andre semifinalen går av stabelen torsdag sensurerer EBU lyden ut på lufta.

  • Får støtte frå pappa

    Den svenske artisten Eric Saade markerte støtte for Palestina under eit Eurovision-arrangement tysdag.

    No får han støtte frå pappa Walid Saade, melder Expressen.

    – Vi viser at vi finst og at det som pågår ikkje får skje, seier han til avisa.

    Besteforeldra til Eric Saade flykta frå Palestina til Libanon i 1948.

    Sweden Eurovision Song Contest Semi-Final
    Foto: Martin Meissner / AP
  • Regjeringen gir en million kroner til Rørosmartnan

    – Rørosregionen er en viktig region for Norge. En investering i kvalitet for investering for Rørosmartnan gir et godt bidrag. Sammen med det lokale næringslivet vil regjeringen bidra til at kulturhistorien og tradisjonene blir sikret på Røros og bevilge 1.000.000 kroner til Rørosmartnan, sier Jonas Gahr Støre.

    Støre var i vinter på besøk på Røros og åpnet arrangementet som første statsminister. Bidraget kommer I forbindelse med revidert nasjonalbudsjett, som legges fram 14. mai.

    – Dette er en merkedag for oss på Røros, og et viktig signal om at Rørosregionen er viktig også for hele Norge, sier ordfører Isak Veierud Busch (A).

    Støre på Rørosmartnan
    Foto: Statsministerens kontor