Hopp til innhold

Henrichsen fortsetter som direktør ved Munchmuseet

Byrådet i Oslo innstilte tirsdag Stein Olav Henrichsen som direktør ved Munchmuseet for en ny åremålsperiode på seks år.

Stein Olav Henrichsen

FÅR FORTSETTE: Stein Olav Henrichsen har fremdeles tillit hos byrådet i Oslo og får fortsette som direktør for Munchmuseet i seks nye år. – Jeg gleder meg spesielt til å fortsette å jobbe sammen med et veldig godt team på Munchmuseet, og sammen med et godt og kompetent byråd, sier Henrichsen.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

– Først og fremst er jeg veldig glad for å få fornyet tillit fra byrådet. Det er en fantastisk spennende jobb og en veldig viktig samling, sier Stein Olav Henrichsen

Tirsdag ble det klart at den nåværende direktøren for Munchmuseet blir sittende i stillingen i seks nye år.

Klar for et nytt kapittel

I løpet av den nye åremålsperioden flytter Munchmuseet til Bjørvika. Det er en prosess Henrichsen gleder seg til å arbeide med.

– Nå ligger alt til rette for at vi skal få realisert visjonene om Munch-samlingen og det nye museet i Bjørvika, sier han.

Byrådet skriver i en pressemelding at de på grunn av flytteplanene la særlig vekt på direktørens omstillings- og samarbeidsevner for å lykkes med etableringen av det nye Munchmuseet.

– Det viktige nå er å sørge for at det nye museet blir et flott verktøy for å løfte frem Munch og hans kunst, både lokalt og ikke minst internasjonalt. Vi tror at det kommer til å bli et fantastisk bygg for å skape kunstinteresse og at det vil gjøre Oslo enda mer attraktiv, sier Henrichsen.

– Utmerket seg som visjonær

– Henrichsen har økt oppmerksomheten for Munchs kunst både nasjonalt og internasjonalt. Han har klare ambisjoner for det nye Muchmuseet og byen vår, sier byrådsleder Raymond Johansen i pressemelding.

Videre i pressemelding skriver byrådet at Henrichsen i sin tid som direktør har oppnådd svært gode resultater innen forskning, bevaring og formidling til publikum.

Byrådet har blant annet lagt vekt på at det er satt publikumsrekorder på enkelte utstillinger, og at Henrichsen har utmerket seg som visjonær og strategisk med tydelige mål for museet.

– Vi har hatt en grundig prosess med flere dyktige søkere til det som må være Nord-Europas mest interessante kulturjobb de neste årene. Stein Olav har utmerket seg med ambisjoner og innsikt. Jeg ser frem til å fortsette samarbeidet med Stein Olav om neste kapittel om Munchmuseet, sier byrådslederen.

Kulturstrøm

  • Får støtte frå pappa

    Den svenske artisten Eric Saade markerte støtte for Palestina under eit Eurovision-arrangement tysdag.

    No får han støtte frå pappa Walid Saade, melder Expressen.

    – Vi viser at vi finst og at det som pågår ikkje får skje, seier han til avisa.

    Besteforeldra til Eric Saade flykta frå Palestina til Libanon i 1948.

    Sweden Eurovision Song Contest Semi-Final
    Foto: Martin Meissner / AP
  • Regjeringen gir en million kroner til Rørosmartnan

    – Rørosregionen er en viktig region for Norge. En investering i kvalitet for investering for Rørosmartnan gir et godt bidrag. Sammen med det lokale næringslivet vil regjeringen bidra til at kulturhistorien og tradisjonene blir sikret på Røros og bevilge 1.000.000 kroner til Rørosmartnan, sier Jonas Gahr Støre.

    Støre var i vinter på besøk på Røros og åpnet arrangementet som første statsminister. Bidraget kommer I forbindelse med revidert nasjonalbudsjett, som legges fram 14. mai.

    – Dette er en merkedag for oss på Røros, og et viktig signal om at Rørosregionen er viktig også for hele Norge, sier ordfører Isak Veierud Busch (A).

    Støre på Rørosmartnan
    Foto: Statsministerens kontor
  • Regjeringa gir 300 millioner i satsing på lærebøker i papir

    – Starten på en tydelig markering av skrift og bøker, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

    Pengene er øremerket fysiske bøker.

    – Forskning viser at elever lærer mer ved å lese fysiske bøker, sier kunnskapsminister, Kari Nessa Nordtun.

    Hun sier regjeringen nå tar grep for å snu dårlige lesetall.

    – For mye iPad, skjerm og for lite bøker har ikke vært bra for leselysta, sier statsministeren.