NRK Meny
Normal

Henrichsen fortsetter som direktør ved Munchmuseet

Byrådet i Oslo innstilte tirsdag Stein Olav Henrichsen som direktør ved Munchmuseet for en ny åremålsperiode på seks år.

Stein Olav Henrichsen

FÅR FORTSETTE: Stein Olav Henrichsen har fremdeles tillit hos byrådet i Oslo og får fortsette som direktør for Munchmuseet i seks nye år. – Jeg gleder meg spesielt til å fortsette å jobbe sammen med et veldig godt team på Munchmuseet, og sammen med et godt og kompetent byråd, sier Henrichsen.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

– Først og fremst er jeg veldig glad for å få fornyet tillit fra byrådet. Det er en fantastisk spennende jobb og en veldig viktig samling, sier Stein Olav Henrichsen

Tirsdag ble det klart at den nåværende direktøren for Munchmuseet blir sittende i stillingen i seks nye år.

Klar for et nytt kapittel

I løpet av den nye åremålsperioden flytter Munchmuseet til Bjørvika. Det er en prosess Henrichsen gleder seg til å arbeide med.

– Nå ligger alt til rette for at vi skal få realisert visjonene om Munch-samlingen og det nye museet i Bjørvika, sier han.

Byrådet skriver i en pressemelding at de på grunn av flytteplanene la særlig vekt på direktørens omstillings- og samarbeidsevner for å lykkes med etableringen av det nye Munchmuseet.

– Det viktige nå er å sørge for at det nye museet blir et flott verktøy for å løfte frem Munch og hans kunst, både lokalt og ikke minst internasjonalt. Vi tror at det kommer til å bli et fantastisk bygg for å skape kunstinteresse og at det vil gjøre Oslo enda mer attraktiv, sier Henrichsen.

– Utmerket seg som visjonær

– Henrichsen har økt oppmerksomheten for Munchs kunst både nasjonalt og internasjonalt. Han har klare ambisjoner for det nye Muchmuseet og byen vår, sier byrådsleder Raymond Johansen i pressemelding.

Videre i pressemelding skriver byrådet at Henrichsen i sin tid som direktør har oppnådd svært gode resultater innen forskning, bevaring og formidling til publikum.

Byrådet har blant annet lagt vekt på at det er satt publikumsrekorder på enkelte utstillinger, og at Henrichsen har utmerket seg som visjonær og strategisk med tydelige mål for museet.

– Vi har hatt en grundig prosess med flere dyktige søkere til det som må være Nord-Europas mest interessante kulturjobb de neste årene. Stein Olav har utmerket seg med ambisjoner og innsikt. Jeg ser frem til å fortsette samarbeidet med Stein Olav om neste kapittel om Munchmuseet, sier byrådslederen.

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK