Hopp til innhold

Helvete ut av bibelen?

Helvete kan bli fjernet fra Bibelen. Biskop Odd Bondevik vil bytte ut helvete med annet ord.

Bibelen
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Hør: Bør helvete fjernes fra Bibelen?

Bør ordet helvete fjernes fra Bibelen? Biskop Odd Bondevik vil ha en debatt om saken. Han er ikke sikker på at ordet "helvete" vil overleve den nye bibeloversettelsen som foreligger i 2010.

- Vi har disse fryktelige forestillingene om helvete som et middelaldersk inferno.

Dessuten er ordet helvete utsatt for en banalisering som har tappet det for meningsinnhold. I militæret snakker man for eksempel om "helvetesuka", sier Odd Bondevik til avisa Vårt Land.

Bondevik er styreleder i Det Norske Bibelselskap. Han ønsker seg et annet ord som kan erstatte helvete som et uttrykk for evig fortapelse.

Et eksempel kan være å heller skrive ”Fravær av Gud” i stedet for helvete. Jeg mener det er mer dekkende, sier Bondevik som vil ha i gang en debatt om hva som erstatte helvete.

Norgesglasset NRK P1

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.