Hopp til innhold

«Harry Potter»-stjerne blir motefjes

«Harry Potter»-skuespiller Emma Watson (20) har lenge vært motebransjens yndling. Nå har også rødhårede Bonnie Wright (19) blitt en favoritt blant stjernedesignerne.

Bonnie Wright, Harry Potter

Bonnie Wright (19) er best kjent som Gulla Wiltersen i «Harry Potter»-filmene. Nå tar hun opp konkurransen med kollega Emma Watson også på catwalken.

Foto: Enric Galceran/ASOS Magazine

Bonnie Wright som Gulla i Harry Potter

Slik er vi mest vant til å se Bonnie Wright.

19-åringen er mest kjent som den nysgjerrige lillesøsteren til Ronny Wiltersen, Gulla, i «Harry Potter»-filmene.

Siden hun var 9 år gammel har fans over hele verden for det meste sett henne i collegegenser og trollmannskapper, men det siste året har det gått opp for motebransjen at det også bak denne «Harry Potter»-nerden skjuler seg en vakker, ung kvinne som gjerne kler seg i dyre designerkjoler.

Les også: – Den nye filmen vil irritere fansen

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Emma Watson

Emma Watson (20) er et ettertraktet fjes blant motehusene. Her sammen med Christopher Bailey fra Burberry.

Foto: LUCAS JACKSON / Reuters

Pryder forsidene

– Mote og skuespill går hånd i hånd, begge deler går ut på å skape en forestilling. Jeg har alltid likt klesplagg som fremstår som egne kunstverk, og som man kanskje ikke ville brukt til vanlig, sier Bonnie Wright i et intervju med ASOS Magazine.

Bonnie Wright, Harry Potter

Bonnie Wright slik du sjelden har sett henne.

Foto: Enric Galceran/ASOS Magazine

Les også: Ny «Harry Potter»-trailer på nett

Rødtoppen pryder forsiden på septemberutgaven av det britiske motemagasinet. Nylig har hun også frontet Marc Jacobs høstkolleksjon for motehuset Louis Vuitton sammen med forloveden Jamie Campbell-Bower, kjent fra «Twilight» og den kommende «Harry Potter»-filmen.

Slutt etter 10 år

Den siste «Harry Potter»-scenen ble spilt inn tidligere i sommer, og for Wright er det rart å tenke på at et 10 år langt eventyr er over.

– Nå er jeg nødt til å bestemme meg for hva jeg vil gjøre videre. Alle jeg har jobbet med i «Harry Potter» har vært så inspirerende at det hadde vært utenkelig for meg ikke å fortsette i filmindustrien, sier 19-åringen til bladet.

Les også: Nå kan du studere Harry Potter

Les også: Vurderer ny Harry Potter-bok

Del én av filmen basert på den siste «Harry Potter»-boken har premiere 19. november, mens del to kommer på kino i juli 2011.

Bonnie Wright, Harry Potter
Foto: Enric Galceran/ASOS Magazine

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters