NRK Meny
Normal

Ny Harry Potter-trailer i natt

I natt kom traileren til det som sannsynligvis blir den aller siste filmen om Harry Potter.

Video Harry Potter - trailer

SE VIDEO: Her er den første traileren fra den aller siste Harry Potter-filmen. Fra Filmweb.

Filmen «Harry Potter og dødstalismanen» baseres på den sjuende og hittil siste boka i serien om trollmansslærlingen Harry Potter, og blir laget i to deler. Del én får premiere fredag 19. november. Del to kommer i juli neste år.

Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1

Den nyeste filmen i serien om Harry Potter er rett rundt hjørnet.

Foto: Courtesy of Warner Bros Pictures / Courtesy of Warner Bros Pictures

På de offisielle hjemmesidene til Harry Potter, leser vi at del 1 av «Harry Potter og dødstalismanen» starter ved at Harry (Daniel Radcliffe), Ronny (Rupert Grint) og Hermine (Emma Watson) legger ut på et risikabelt oppdrag for å finne og ødelegge hemmeligheten bak Voldemorts udødelighet og tilintetgjørelser - malacruxene.

Mørke krefter truer

Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I

Daniel Radcliffe, Rupert Grint og Emma Watson, som Harry Potter, Ron Weasley og Hermine Granger.

Foto: Jaap Buitendijk

På egen hånd, uten veiledning fra lærerne og uten beskyttelse fra professor Humlesnurr, må de tre vennene nå stole mer på hverandre enn noen sinne. Men, der er mørke krefter i egne rekker som truer med å splitte vennskapet.

I januar kom nyheten om at de to filmene av boka «Harry Potter og dødstalismanen» kommer i 3D-format.

Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1

Hermine

Foto: Courtesy of Warner Bros Pictures / Courtesy of Warner Bros Pictures

I filmen spiller - foruten de tre hovedrolleinnhaverne - blant andre Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Tom Felton, Ralph Fiennes, Brendan Gleeson, Richard Griffiths, John Hurt, Jason Isaacs, Helen McCrory, Buill Nighy, Miranda Richardson, Alan Rickman, Maggie Smith, Timothy Spall, Imelda Staunton, David Thewilis, Julie Walters og Bonnie Wright.

Den engelske forfatteren J. K. Rowling skrev den siste boka om Harry Potter for tre år siden, men sa tidligere i år at hun vurderer å vende tilbake til historien «kanskje ti år fra nå».

Kulturstrøm

 • Populær 50 år etter sin død

  Charlotte Wankel er gjenstand for mye interesse, 50 år etter sin død. Hvem var hun, en av våre mest fremtredende moderne kunstnere? Radiomagasinet Studio 2 er på saken.

  Visste du at Norge akkurat nå er dypt inne i en snøkrabbe-krig? EU og norske myndigheter er rykende uenige om hvem som skal få fiske snøkrabber på Svalbard og ikke minst hvor mye de skal fiske. Nå skjerper EU kravene etter instruks fra sin egen fiskerikomité. ** I sommer har Aftenposten avslørt en rekke tilfeller der eksamenssensorer i høyere utdanning har satt karakterer som fremstår som helt tilfeldige. Nå mener Extrastiftelsen at tildelingen av forskningsmidler også foregår på svært tilfeldige måter. ** Lenge har vi trodd at det kun var menn som reiste til Paris for å lære malerkunst av Henri Matisse. Nå viser det seg at også den kvinnelige kunstneren Charlotte Wankel var elev hos den franske mesteren. 50 år etter sin død er hun endelig i ferd med å få sin anerkjennelse. ** Turkmenistans president Gurbanguly Berdymukhamedov – bedre kjent som Arkadag har blant annet forbudt sorte biler, badetøy, neglelakk og hårfarge. Men hvem er han? ** Vi fortsetter vår serie om musikken som kanskje litt ufrivillig har blitt sommerhits. I dag handler det om ABBA-låta "Our Last Summer". ** Netflix-serien "Orange is the new black" handler om rikmannsdattera Piper Chapman som plutselig havner i fengsel og alle de rare menneskene hun møter innenfor murene. Nå er sjette sesong her og vi anmelder.
 • Fotball-VM ble radiosuksess

  Lytterne har strømmet til den digitale radiokanalen NRK Sport under fotball-VM.

  – Oppsiktsvekkende gode tall. Vi har vært helt oppe i 28 prosent markedsandel på den mest hørte kampen (kvartfinalen Russland–Kroatia), sier fungerende mediedirektør i NRK, Arne Helsingen (NTB).

 • Mange feil i «World of Warcraft»

  Den nye versjonen av «World of Warcraft» som blei lansert denne veka var langt frå feilfri, melder VG. Fleire programfeil fører til at spelarar slit med å kome seg forbi fiendane; dei er rett og slett for gode til å slåst. Selskapet bak, Blizzard, forsikrar om at dei fiksar fleire hundre programvarefeil per dag.

  Gutt spiller World of Warcraft
  Foto: NIGEL TREBLIN / AFP