Hopp til innhold

Har skrevet sang til den svenske kronprinsessen

Marcus og Martinus åpner den direktesendte feiringen av H.K.H. Kronprinsesse Victorias 40-årsdag med en aldri så liten musikalsk bursdagsgave.

Marcus og Martinus

Marcus og Martinus klare på Borgholm. De skal åpne showet under feiringen av den svenske kronprinsessens 40-årsdag.

Foto: Per Jahnke

I februar ble det kjent at de norske artistene Marcus og Martinus skal opptre på den svenske kronprinsessens bursdag også kalt «Victoriadagen» som er i dag.

Showet blir sendt direkte med 8000 gjester til stede. Det er tvillingene som skal åpne showet og skal fremføre fire låter. Én av låtene er helt ny for anledningen.

Guttene har laget låten «On this day» spesielt til Kronprinsessen som de har skrevet og produsert sammen med Tommy La Verdi og Jesper Borgen.

– Gøy med et hemmelig prosjekt

Ideen kom til mens de satt og jobbet i studio.

– Da vi ble spurt om å opptre på Victoriadagen satt vi i studio og jobbet med ny musikk. Vi ble jo veldig glade og så snakket vi med produsentene og de vi var sammen med. Vi lurte egentlig på hva man pleide å gi i gave til en kronprinsesse, sier Marcus Gunnarsen til NRK.

Prince Daniel, Princess Estelle, Crown Princess Victoria, King Carl XVI Gustaf, Queen Silvia, Prince Carl Philip, Princess Sofia, Princess Madeleine, and Chris O'Neill attend the official celebration of Crown Princess Victoria's birthday in Borgholm

Den svenske kongefamilien på Victoriadagen i fjor. I år skal Marcus og Martinus åpne hyllestfesten.

Foto: Tt News Agency / Reuters

– Vi er jo bare 15 år så vet jo ikke hva man skal gi til en som fyller 40 år. Så tenkte vi at vi skulle ta med noe vi hadde laget selv, noe som var hjemmelaget. Siden vi var i studio så kom ideen om å lage en helt egen sang til Kronprinsessen, sier Martinus Gunnarsen og synes det har vært å gøy å ha det som et hemmelig prosjekt.

Sangen «On this day» er kun en gave til Kronprinsessen og planlegges ikke å gis ut.

Tror Kronprinsessen vi kjenne seg igjen

– Jeg tror Kronprinsessen vil kjenne seg igjen i teksten, og håper hun vil like den, sier Marcus Gunnarsen.

Sangteksten har referanser til Kronprinsesse Victorias fødested, Solna.

I teksten står det « ... underneath a summer sky you could hear a baby cry ...» og fortsetter «the miracle of life had begun and put a smile upon the face sun ...»

Solna har en skinnende sol som kommunevåpen og temaet går igjen i teksten.

Andre artister som skal opptre er Magnus Uggla, Christer Lindarw, Jill Johnson, Boris René og operasangeren Malena Ernman.

Arrangementet blir sendt direkte på nrk.no og NRK1 fra kl 20.05.

Kulturstrøm

 • BlimE-låten for første gang på sørsamisk

  I år er det første gang at BlimE-låten er på sørsamisk. Mina Eira Åhren oppfordrer alle barn til å lære seg et par ord fra den, slik at språket ikke dør ut.

 • Enormt steinmonument funnet sør i Spania

  En stor samling med stående stein er funnet i Huelva-provinsen sør i Spania. Det megalittiske monumentet kan være ett av de største i Europa, ifølge arkeologer.

  Steinene er oppdaget av arkeologer ved Guadiana-elva like ved grensen til Portugal. Monumentet består av over 500 stående steiner samt en rekke andre steiner og strekker seg over et område på seks kvadratkilometer.

  Steinene er mellom 1 og 3 meter høye. De fleste står oppreist, men det er også steiner som ligger på bakken. Noen er stablet oppå hverandre, mens andre er stilt i rekker eller i ring.

  De eldste steinene trolig ble reist rundt 6.000 år før Kristus.

  (NTB)