NRK Meny
Normal

Hacket Gordon Browns e-postkonto

Storbritannias tidligere statsminister Gordon Brown skal ha fått e-postkontoen hacket på oppdrag fra News of the World.

Gordon Brown

Opplysninger om Browns krangel med Tony Blair kan nå være på avveie.

Foto: Cathal Mcnaughton / Scanpix/Reuters

Etterforskningen etter avlyttingsskandalen til News of the World, kobles til stadig flere profilerte navn. Avisa ble lagt ned i 2011 som et resultat av skandalen, men omfanget av avlyttingsskandalen vokser seg stadig større.

Hugh Grant, Sienna Miller og store deler av den britiske kongefamilien, er noen av kjendisene som skal ha blitt holdt under oppsikt av avisas etterforskere.

Politiet har fulgt avlyttingssporene helt til topps i det politiske systemet, og nå viser det seg at tidligere statsminister Gordon Brown er blant de som har blitt tappet for opplysninger

Gordon Brown har tidligere anklaget avisa for å for avlytting og datatyveri, og nå ser det ut til at han har fått bevis for anklagene.

Kranglet med Blair

Avlyttingen skal ha foregått mens Brown var finansminister, og etterforskerne har gått gjennom flere hundre tusen e-poster for å finne bevis mot det Rupert Murdoch-eide medieselskapet News International.

Det spekuleres i om e-postene vil avdekke detaljer rundt Browns relasjon til sin forgjenger i statsministerstolen, Tony Blair. De to hadde et konfliktfylt forhold som har vært gjenstand for mange spekulasjoner.

Etterforskerne i Scotland Yard har sikret seg rundt 20 datamaskiner som inneholder opplysninger om flere hundre mennesker som kan ha fått kontoene hacket. Politiet sier til The Independent at omfanget av hackingen kan være minst like stor som avlyttingen av telefoner og telefonsvarere.

Planla svertekampanje

E-poster fra lobbyist og rådgiver i Labour-partiet, Derek Draper, skal også ha kommet på avveie.

I en epost-korrespondanse, kommer det frem at Draper og partifelle Lord Mandelson planla en kampanje der de skulle forbedre Gordon Browns rykte. De omtalte Brown som selvopptatt og som en person som ikke trivdes med seg selv.

En svertekampanje myntet på sentrale politikere hos de konservative, var også under planlegging.

Målet var å sette ut et rykte om at nåværende statsminister David Cameron hadde en «pinlig sykdom», mens rykter om George Osborne skulle sette den nåværende finansministeren i forbindelse med å ha tatt narkotika sammen med en prostituert.