NRK Meny
Normal

Gwen Stefani, "The Sweet Escape"

Gwen Stefanis andre soloplate "The Sweet Escape", slippes denne uken. Stefani er et av mainstream-popens store trendikoner, men et kobbel stjerneprodusenter klarer ikke å løfte hennes nye plate ut over det ordinære.

Gwen Stefani
Foto: Mark J. Terrill / AP

 

Gwen Stefani "The Sweet Escape"

Etter at Gwen Stefanis pønkpop-band No Doubt var kommet så langt det var mulig kommersielt sett, var det på tide å lansere frontfiguren som soloartist. Støttet opp i alle bauger og kanter av kjente låtskrivere og produsenter, ble Stefani raskt en av amerikansk pops største stjerner.

Mindre moro

I forhold til Stefanis solodebut fra 2004, er ”The Sweet Escape” mindre sprikende. I dette tilfellet er det synd, for nå får vi færre morsomme innfall og flere langtekkelige ballader. Som trendikon og urban popprinsesse står hun kanskje like sterkt, etter flittig turnering og noen hipt designede videoer. Men det virker som om Stefanis spenstige og gatesmarte musikalske teft er på retur.

- Dødt pliktløp

The Neptunes er blant bransjens dyreste og mest suksessrike produsenter, og de sender sjelden fra seg helt uinteressante spor. Men det har de gjort her. ”Orange County Girl” er bare et dødt pliktløp der Gwen Stefani rappesynger om sin bakgrunn fra forstads-Amerika. På ”Yummy” faller The Neptunes sitt minimalistiske varemerke til jorden når den nødvendige suggererende effekten uteblir. Første singel, ”Wind It Up”, har et fett beat, men jodlingen blir fort irriterende.

- Tittelsporet er best

Tittelsporet er det beste på ”The Sweet Escape”. Produsent Akon hoier og synger og bidrar til å gjøre dette til det mest umiddelbare og fengende på platen. Men det finnes mye annen bra kommersiell pop for tiden som heller fortjener din oppmerksomhet, så lenge det er musikken som er det viktige.

 

 

 

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK