Gwen Stefani, "The Sweet Escape"

Gwen Stefanis andre soloplate "The Sweet Escape", slippes denne uken. Stefani er et av mainstream-popens store trendikoner, men et kobbel stjerneprodusenter klarer ikke å løfte hennes nye plate ut over det ordinære.

Gwen Stefani
Foto: Mark J. Terrill / AP

 

Gwen Stefani "The Sweet Escape"

Etter at Gwen Stefanis pønkpop-band No Doubt var kommet så langt det var mulig kommersielt sett, var det på tide å lansere frontfiguren som soloartist. Støttet opp i alle bauger og kanter av kjente låtskrivere og produsenter, ble Stefani raskt en av amerikansk pops største stjerner.

Mindre moro

I forhold til Stefanis solodebut fra 2004, er ”The Sweet Escape” mindre sprikende. I dette tilfellet er det synd, for nå får vi færre morsomme innfall og flere langtekkelige ballader. Som trendikon og urban popprinsesse står hun kanskje like sterkt, etter flittig turnering og noen hipt designede videoer. Men det virker som om Stefanis spenstige og gatesmarte musikalske teft er på retur.

- Dødt pliktløp

The Neptunes er blant bransjens dyreste og mest suksessrike produsenter, og de sender sjelden fra seg helt uinteressante spor. Men det har de gjort her. ”Orange County Girl” er bare et dødt pliktløp der Gwen Stefani rappesynger om sin bakgrunn fra forstads-Amerika. På ”Yummy” faller The Neptunes sitt minimalistiske varemerke til jorden når den nødvendige suggererende effekten uteblir. Første singel, ”Wind It Up”, har et fett beat, men jodlingen blir fort irriterende.

- Tittelsporet er best

Tittelsporet er det beste på ”The Sweet Escape”. Produsent Akon hoier og synger og bidrar til å gjøre dette til det mest umiddelbare og fengende på platen. Men det finnes mye annen bra kommersiell pop for tiden som heller fortjener din oppmerksomhet, så lenge det er musikken som er det viktige.

 

 

 

Kulturstrøm

 • Valen leder Kringkastingsrådet

  Snorre Valen fra Trondheim er oppnevnt som ny leder for Kringkastingsrådet. Valen er politisk redaktør i Nidaros og tidligere SV-politiker. – Valens mediefaglige kompetanse samt tidligere erfaring som både musiker og politiker, gjør meg trygg på at han vil lede rådet på en god måte, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen.

  Snorre Valen
  Foto: Klara Skovro Thoresen
 • Lars Petter Hagen ny festspillsjef

  Lars Petter Hagen blir ny leder for Festspillene i Bergen.

  Komponisten kommer fra jobben som utviklingssjef i Oslo-Filharmonien. Det ble klart på en pressekonferanse i dag.

  Hagen tar over etter Anders Beyer, som måtte gå av på dagen 22. september etter en varslingssak som ble meldt til styret i august.